Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Haziran 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Acqua di Parma - Leather

    Yorum


    • Bu yaz,şimdiye kadar beni en mutlu eden parfümler Narciso Poudree ve Black Orchid oldu.Yazlığa gelirken yanımda bir sürü parfüm getirdim ama elim sürekli bu ikisine gidiyor.Narciso Poudree,çok kaliteli,çiçeksi kokan bir krem kokusu gibi insanı sarıp sarmalıyor.Çok rahatlatan,huzur veren,kalite kokan bir parfüm.No 5 in modern versiyonu gibi hissettiriyor bana.Koku olarak benzemese de,verdiği his ve tarz olarak yakın buluyorum.
      Black Orchid deki çiçeklerin kokusuna da bayılıyorum.Geceleri yürüyüş yaparken etraftan gelen mis gibi çiçek kokularıyla harika bir uyum sağlıyor.

      Yorum


      • Nicolai New York Intense

        Sabah hava hem kapalıydı hem de serindi. Bu tarz yağmur yağan ya da yağacak gibi olan gri gökyüzüne sahip havalardan kişisel olarak nefret ettiğimden dolayı modum yükselsin diye elim direk bu güzelliğe gitti. İyiki de bugün kullanmışım sabahtan beri modum yükselmeye devam ediyor sayesinde

        Yorum


        • Slumberhouse - Kiste açılışı şeftali notası ve meyvelerle yapıyor başlangıç biraz fazla tatlı ilk bir kaç dakika boğucu olabiliyor yaklaşık iki saat sonra tütün kendini hissettirmeye başlıyor burdan itibaren başlangıçtaki tatlılık azalıyor ve parfümde en sevdiğim kısım orta notalarda oldu kapanıştada tütün ve meyvelere paçuli ekleniyor alt notalarda deride varmış ama ben pek hissetmedim deriyi gayet kaliteli parfüm ama herkese hitap etmediği kesin performansı bende çok iyi 2 fısla tüm gün kendini hissettiriyor

          Yorum


          • ELdO Secretion Magnifique'i denemek için 2 fıs kadar kullandım. Son zamanlarda beni bu kadar zorlayan bir parfümle karşılaşmadığımı söylemek istiyorum. Açılışı özellikle çok etkileyici... Deniz yosunu hiç geri çekilmiyor ve süt ile birleşimi de oldukça tuhaf bir atmosfer oluşturmuş. İris ve Hindistan cevizini de çok rahat hissediyorum ama biraz daha zaman vermem gerektiğini düşünüyorum. Deniz yosunundan dolayı biraz hoşuma gitmedi şimdilik.

            Yorum


            • Myrkur
              Myrkur Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Ege hocam bu parfümün dekantını nereden buldunuz

            • Abbathdoom
              Abbathdoom Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Şebnem hanım yardımcı oldu hocam.

          • jovoy incident diplomatique
            paculi özlemini gideren alternatiflerden biri.

            Yorum


            • Hermes- Ambre Narguile Tam Bir Gurme.

              Havalar yağmurlu ve rüzgarlı sanki bir kış günü gibi en sevdiğim gurmelerden birini kullanmak istedim bugün.
              Koku çok güzel yoğun doğal biraz da vahşi bir balla açılış yapıyor. Bu kokuda ben sadece bal,rom ve tarçın kokusunu alabiliyorum sadece diğer notaları hissedemiyorum. Elmalı turta gibi kokuyor. Bu parfümü ne zaman sıksam mutlaka birisi elmalı turta kokuyor diyor. J.C.Ellana üstad kokuyu mistik havada nargile tütünlerinden esinlenerek doğunun nargile içilen ortamlarını yansıtmaya çalıştığını bu amaçla yaptığını söylemiş. Bence bu formülasyona hafif bir tütün yada dumansı hava katmak için tütsü katsaymış bence nargile havasına daha bir yakın olurmuş yine de müthiş bir gurme.
              Son Düzenleme furkan1001; 19-06-20, 20:30. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • Ferrari Noble Fig

                incir parfümleri sevenlerin gerçekten denemesi gereken bir koku. İncir yaprağı ve adaçayı üzerine kurulu bir koku. Turunçgilde gayet güzel işlenmiş. İtalyan işi olduğu çok belli. Fiyatına bakacak olursak gayet kaliteli ve performanslı bir koku.

                Yorum


                • Atkinsons - Pirates' Grand Reserve
                  https://www.fragrantica.com/perfume/...rve-46147.html

                  koku bolca pudralı vanilya, sabunsu misk ve yanında boozy denmeyecek hafif bir rom ile açılıyor. 30dk geçti geçmedi derken yoğun miktarda heliotrope ve az viraz geranium kokuya ekleniyor, vanilya ilk saat kendini hissettiriyor sonrasında ise önemli ölçüde kayboluyor. ilk aşamada tatlı amberimsi bir akor var fakat çok uzun sürmeden bahsettiğim -bana göre çok fazla kaçan- heliotrope parfümü ele geçiriyor. Öyle yoğun ki diğer notalar varsa da hissetmek çok zor. Parfüm son aşamasına geçerken bile hala heliotrope öncülüğünde, sonda az biraz paçuli de ekleniyor, kakao,meşe yosunu ve yasemini hissedemedim, ilk aşamada vanilyanın pudrası ile ikinci aşamada heliotrope biraz daha dengelense çok güzel bir gourmand olabilirmiş. Kalıcılık tende 8 saat kadar. ilk 1 saat yayılım iyi seviyede sonra ten kokusuna dönüyor. Benim için küçük bir dekant yeterli.
                  Son Düzenleme Asaid; 20-06-20, 02:55. Tarafından yapıldı.

                  Yorum


                  • Sospiro Accento ...
                    Pazartesiye kadar devam.

                    Yorum


                    • Xerjoff-Naxos

                      Sabah 8 gibi sıktım 3 saat filan geçti bir şeyler karalayabilirim. Açılışta hafif bir lavanta hissediyorum. Bu kısım çabuk geçiyor ve hemen parfüme ana karekterini veren bal meydana çıkıyor. Hemen ardından tütün ve tatlı tonka kokusu geliyor. Bal, tütün, tonka bu parfüm bu nota etrafında şekilleniyor. Parfüm tatlı mı ? Evet yeterince tatlı. Performans üst düzey mi ? Fazlasıyla üst düzey dikkatli kullanılmazsa hem kullananı hem çevresini bıktıracak cinsten. Benzeri var mı ? Tabiki de var hatta öz abisi var. Gelelim öz abisiyle karşılaştırılmasına 2013 yada 2014 olabilir tam hatırlamıyorum T. Mugler Pure Havane ile tanışmıştım. O zamanlar kendisine vurulmuştum hem yerinde bir tatlılık koku güzelliği hem yüksek performans hem düşük fiyat bu özellikleri bir parfümde bulmak gerçekten hala bile çok zor. Pure Havane dan 2 şişe bitirdim 3. Şişe de yüzde 30 dolu halde dolapta. Naxos büyük ihtimal Pure Havane dan esinlenerek yapıldı. Naxos Pure Havane ya göre daha böyle biraz yabani törpülenmemiş gibi ama daha doğal hammaddeler kullanılmış. Püre Havane ya getirilen benimde muzdarip olduğum en büyük eleştiri olan kullanan kişide baş ağrısı yapması Naxosta yok ve yeni şişe Püre Havane lara göre performansı fersah fersah üstün Naxosun. 1. Tercihim Naxos. Ama Püre Havane hala fiyat performans koku güzelliği açısından designer tayfada zirvelerde. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim kimse bana Haziran ayında Adana’da Naxos kullanacağıma inandıramazdı ama kullanıyoruz 2020 gerçekten çok tuhaf bir yılsın. Herkese Merhaba 🙃

                      Yorum


                      • Ensar Oud Port Archi Oud yağı kullandım.

                        Hafif karanlık ve ilacımsı bir yapı ile başlayıp sonrasında çok güzel tropik oceanic (tropik bölge de okyanus kokusu) bir havaya bürünüyor.

                        Maldivlerde tatil yapalı bir hafta olmuş bir arkadaşa koklatmıştım, ilk söylediği şey Maldivler aynı böyle kokuyor demek oldu.

                        Kendi sitesinde tam akuatik hissettirmediğini yazma sebebini sorduğumuzda, akuatik olan udlar içinde deniz kokusunu bundan daha fazla hissettiren udlar da olduğu için öyle yazdık dediler.

                        Yorum


                        • Hermes poivre samarcande, hermesin bu serisi beni şaşırtıyor bazen iyi bazen kötü anlamda, ambre narquile harika bir gurme vetiver tonka benim kişisel favorim bal d’afrique in fikir babası çok iyi bir unisex. Birde epic marine var ki doğal bir yosun kokusu ama öyle gerçekçi bir yosun kokusu ki benim için çekiciliği yok parfümün saygı duymakla beraber hiç begenmemiştim. Şimdi kullandığım poivre samarcande ise çok çok begendim kimyon ve karabiber baharatları ile açıklanan notalarda olmamasına ragmen yeşil vetiverimsi hafif bir kokuyla seyreltilmiş yayılım olarak zayıf ama yine doğal hissettiren güzel bir baharlık parfüm. Ellena yeşil prfümlerin piri gerçekten en baharatlı notalardan bile ferahlık çıkarabiliyor.

                          Yorum


                          • Medea
                            Medea Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Epice Marine'le ilgili olarak benim algım da Makedon'unkine oldukça yakın olmuştu. Hatta beraber denemiştik onunla, o çok sevmişti. Ben de koku profili olarak ilginç ve kendime yakın bulmuş ama EDC kıvamındaki max. 4-5 saatlik ömrüne çemkirmiştim. Poivre Samarcande ise güzel şeyler vaad eden ama daha ne olduğunu anlamadan kaybolan bir parfüm olarak kaldı zihnimde. Zar zor 2 saat alabilmiştim kokusunu. Hermes'in kolonya serisindeki bazı parfümler daha güçlü.

                          • ntmm22
                            ntmm22 Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            Mutabık Mete hocam, 4 5 saat kadar kaldı ama yine de az, hele ki böyle güzel baharatlı bir açılıştan daha fazlasını bekliyor idim.

                          • Medea
                            Medea Yorumladı
                            Yorumu düzenleme
                            E evet yani...

                        • Chanel Platinum Egoiste

                          Bu sezonki favorim bu sade güzellik

                          Yorum


                          • Al haramain l'aventure knight

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X