Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Haziran 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • MGP Parfum d'Habit

    Hava yine yağmurla karışık güneşli ve yine bu havalara yakışacak bir dekant. En azından iyi oldu benim için, bu yaz hedeflediğim planımı tutturacağım gibi duruyor. Kışlık dekantların çoğu bu yaz öyle ya da böyle bitecek

    Yorum


    • Bruno Fazzolari - Lamblack hava biraz kapalı olunca elim gitti yağmurlu serin havaların karanlık parfümü

      Yorum


      • Aedes de Venustas Grenadille d'Afrique kullandım. İçinde menekşe içerip sevebildiğim nadir parfümlerden. Vetiveri kuru, odunsu ve yeşil geldi. Aynı anda sert ve kibar olmayı başarmış bir parfüm. Notaları benzer olmasa da ben nedense Hermes Voyage parfümüne benzetiyorum.

        Yorum


        • Rochas moustache

          Mevsim sıcaklıkları anormal seyrediyor geçtiğimiz hafta denize girip genellikle edc ler kullanırken bu hafta bayram ile birlikte neredeyse montla gezip daha yoğun kokular kullandım. Bugun de yine serin havalara yakışan moustache a gitti elim. Bunun tuxedo ile benzerliği benzerliğinde ötesinde mutlaka daha önceden bahsedilmiştir o yüzden orayı pas geçiyorum. Moustache ın bana asıl anımsattığı diğer bir koku mancera nın wind wood u oldu özellikle açılışıtakı pembe biber ve mandalina kullanımı neredeyse aynı wind wood daha keskin kokarken moustache daha bir kremsi kokuyor aralarında ki farkı yaratan wind wood da olmayan vanilya. Mancera daha bi tekdüze giderken moustache vanilyanın etkisiyle kurudukça daha bir yumuşak hale geliyor. Benim ikisinin arasında seçimim mancera olurdu, kesinlikle daha maskülen ve daha saldırgan bir yapıda fakat onunda yeni şişeleri eski şişelerin tadını vermiyor biraz sulandırmışlar maalesef.

          Yorum


          • TF Tobacco vanille
            Köprüden önce son çıkışta elim ona gitti. Tam bir maskülen hiç bir zaman modası geçmeyecek bir koku.Eski halini çok özlesem de kullanmaktan her zaman keyif alırım.

            Yorum


            • Click image for larger version

Name:	Screenshot_20200528_120857.jpg
Views:	341
Size:	137.7 KB
ID:	168247

              Armani - Acqua Di Gio Profumo

              Yorum


              • FM Promise.. Açılışı elma, gül ve dumansı oud benzeri bir notayla açıyor, kesinlikle oud vardır dedim ancak yokmuş, keskin, ekşimtrak ve biraz da karanlık bir açılışı var, elmanın ve biberlerin bu ekşimtraklıkta payı var. Ardından paçuli geliyor. Sonlara doğru koku daha yumuşak odunsu bir forma giriyor ve en güzel halini alıyor ancak hafiften bir sentetiklik de mevcut. Oud benzeri nota yüzünden açılışını beğenmedim, biraz zorlayıcı geldi. Performans ve yayılım olarak gayet kuvvetli. Arap pazarı için çıkmış bir koku ancak standart bir gül oud kokusu olarak düşünmemek lazım, daha modern ve batılı bir tarafı var. FM'nin birçok parfümü gibi bu da bana pek hitap eden bir parfüm değil ancak kışın hava soğukken bir daha denemek lazım.

                Yorum


                • Creed Viking.Ben çok beğeniyorum. Bir parfüm maskülen olurken nasıl modern olur dersini vermiş creed.Meşe yosunu lavanta gibi notaları kullanmayarak yapmış hemde bunu.açılışta limonu ve biberi net olarak hissediyorum. Orta notalarda ise doğal olmayan bir nane kullanımı var ancak bu kötü değil. Zaten nane notasını doğal kullanan bir parfüme denk gelemedim malesef.Orta notalarda naneye eşlik eden odunsuluk hakim.Guerlain Leau Boise ve Guerlain homme İntense kokularına çok benzetiyorum aynı onlar gibi buruk ekşi ve acımtırak bir havası var.Bahar ve yaz aylarında tatlı meyveli parfümler yerine bu tarz buruk kokular daha çok hoşuma gidiyor

                  Yorum


                  • Nicolai Patchouli Intense

                    temiz , duru , karizmatik. One Intense dan sonraki favorim.

                    Yorum


                    • Jean Paul Gaultier Le Male Essence

                      Yorum


                      • French Lover ile devam ...

                        Yorum


                        • Sağ bilek Tom Ford Beau de Jour, Sol bilek Acqua di Parma Colonia Intensa. İkisi de çok başarılı.

                          Yorum


                          • İki gündür aramın pek iyi olmadığı bir parfümle birlikteyim. Alışverişte hediye edilen minicik bir şişe Mon Guerlain EdP. Bu parfümü içerdiği lavanta notası nedeni ile heyecanla beklemiş ve çıkacağı ilk gün denemek için kapanışa yakın parfümeriye gitmiştim. Kargoyu henüz almışlardı, merakımı görünce test şişesini bulup çıkardılar. Kokladığım andan itibaren yaşadığım hayalkırıklığım giderek büyüdü; bu denli tatlı bir parfüm beklemiyordum, lavantayı net hissedemiyordum, üstelik koku yerleştikçe iyice rahatsız edici olmaya başlamıştı... Ardı ardına çıkan kardeşleri de uzak kuzen Bloom of Rose'a kadar beni mutlu etmemişti.

                            Yine de "belki bir gün" umuduyla zaman zaman bu parfümü denemeye devam ettim. İlk kez koku ummadığım bir ferahlıkta açıldı. Lavantayı hala belirgin bir biçimde duyamasam da, dipten esen Alienvari bir yasemin alıyorum ve bu yasemin, vanilya ile tonkanın boğuculuğunu hafifletiyor. Bu aşamada Alien Essence'ın dip notalarını hissediyorum. Elimdeki şişecik yeterince eskimiş olduğundan mı bilmiyorum, muhtemelen tonkadan gelen iç bayıcı acımsı tatlılık oldukça hafiflemiş. Benim için çok ilginç bir deneyim, rahatsız olmadığım gibi özellikle parfümün ilk yarıömrü oldukça hoşuma gitti diyebilirim. Bu tür vanilyalı kokulara düşkün olsam, zaten beğendiğim Intense de dahil, bu Mon Guerlain ailesini eve mutlulukla davet ederdim sanırım

                            Yine de ailedeki favori kuzen benim için Bloom of Rose EdT. Bu yıl çıkan ve EdT'den daha olumlu yorumlar alan Bloom of Rose EdP'yi denemeyi de merakla bekliyorum.
                            Son Düzenleme Rayiha; 28-05-20, 23:01. Tarafından yapıldı.

                            Yorum



                            • Nishane Ani

                              Yorum


                              • Creed - Aventus

                                Yorum

                                İşleniyor...
                                X