Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Areej Le Dore 4. Koleksiyon 4 Parfüm

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Areej Le Dore 4. Koleksiyon 4 Parfüm

Tayland merkezli olan Areej Le Dore markası, 28 Ekim de sınırlı üretim 4 parfüm çıkardı. Şişelerin hepsi 30 ar ml.
    Bu markanın sahibi olan Russian Adam aslında kendi atölyesinde doğal hammadde üretiyor ve bir çok markanın tedarikçisi konumunda. Bununla birlikte belli aralıklarla çoğunluğu kendi ürettiği hammaddelerden oluşan parfümler piyasaya sürüyor. Her sezon, hammadde üretmek için aynı kalite ürün bulmak mümkün olmadığından, ve bu sebeple batch farkı olmasın diye, aynı zamanda kendi atölyesinde ilkel şartlar (Bu markayı bu yapan da fabrikasyon olmaması zaten) denilecek şekilde üretim yapması sebebiyle sınırlı üretim yapıyor.
    İndie parfüm evi, doğal, kalite, Handmade denince dünya da ilk akla gelen markadır.
    Bazı parfümlerine, kullandıktan sonra baştan sona pek değişim yaşamadığından, dünyanın en iyi parfüm markası denilmesini kabul etmeyenler olmuştur. Saygımız var tabi bu şekilde diyenlere.

parfümlere geçicek olursak

Click image for larger version  Name:	1-Oud-Luwak-copy-750x750.jpg Views:	1 Size:	39.4 KB ID:	94743
    Oud Luwak (Luwak ismi, içerisinde Russian Adam tarafından damıtılan civet kahvesinden gelir)

Üst notalar: Civet kahvesi (Endonezya mahsülü), Sumatra (Endonezya da bir yer) ud'u.
    Orta notalar: Maroke (Fas da bir yer) Ud'u, Hint Sümbülü, Havuç Tohumu, Nutmeg
    Alt notalar: Hindistan Ud'u, Endonezya Vetiveri, Sedir, Sumatra (Endonezya da bir yer) Benzoin'i.(Bitkiden elde edilmiş doğal benzoin)

Click image for larger version  Name:	1-Oud-Luwak-copy-2-750x750.jpg Views:	1 Size:	35.1 KB ID:	94744

Baikal Gris

Üst Notalar: Rus Göknar'ı balsamı (Bir tür çam ağacı), Menekşe yaprağı, Hindistan Ambergris'i (Doğal)
    Orta Notalar: Mysore (Hindistan da bir yer) Sandal ağacı (Bekletilmiş,Yıllandırılmış), Vanilya, Hindistan Ambergris'i
    Alt notalar: Tonka, Fosil Amber, Selvi, Sedir ağacı, Meşe Yosunu, Nagarmotha (Bir tür bitki)

Click image for larger version  Name:	1-Oud-Luwak-copy-3-750x750.jpg Views:	1 Size:	35.0 KB ID:	94745

Malik Al Taif

Üst Notalar: Taif Gül'ü, Hindistan Gül'ü
    Orta notalar: Hindistan Ud'u, Safran, Geyik Misk'i
    Alt Notalar: Mysore (Hindistan da bir yer) Sandal ağacı, Amber, Reçine, Siam Benzoin (Bir tür reçine)

Click image for larger version  Name:	1-Oud-Luwak-copy-4-750x750.jpg Views:	1 Size:	34.4 KB ID:	94746

Koh-i-Noor

Üst Notalar: Yabani Sibirya geyiği Misk'i, Endonezya Limonu
    Orta Notalar: Ylang Ylang, Gardenya, Zambak, Paçuli, Tonka, 30 yıllık hindistan Ud'u, Mysore (Hindistan da bir yer) Sandal ağacı
    Alt notalar: Benzoin, Ham Amber, Sümbülteber, Yasemin, Zambak
    Son Düzenleme Kosovic; 01-11-18, 12:27. Tarafından yapıldı.

Bu arada 30 Ekim de Tayland dan 1 er şişe siparişleri verdim. Yönetimle görüşüp Forumdaşlarımız ile en kısa zamanda paylaşma niyetim var.

Yorum

• cantona8
      cantona8 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Koklamak mı.. En sevdiğim şey (Areej fiyatlarına göre kendi adıma "ancak koklanır" diyebilirim.. )

• Kosovic
      Kosovic Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Split olarak Hocam . Tabi bu fiyata değip değmeyeceği göreceli. Bana göre çok uygun fiyattan satışa çıkardılar.

hepsi en sevdiğim notalar valla
    İnsanın ruhu kokularıdır...

Yorum

• protectedsugar
      protectedsugar Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Bizim beğenmediğimiz bir nota var mı? Tabii SP parfümlerindeki o şarbonlu-rokfor-peynir kokusu hariç :-)

Eline ulaşsın hallederiz

Yorum

Şu "Mysore (hindistan)" tütsü mü?

Yorum

• cantona8
        cantona8 Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Ben çok çok kaliteli bir sandal ağacı olarak biliyorum Mysore ismini. Ayrıca evet tütsüsü de var tabi ki bu enfes ağacın.

• Kosovic
        Kosovic Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Mysore Sandalwood diye araştırma yaptığınızda Hindistan da yetişen sandal ağaçları olarak çıkıyor. sadece Mysore yazılması o bölgenin sandal ağacı ile meşhur olmasından. Anladığım kadarıyla

• protectedsugar
        protectedsugar Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Mantıklı.

Oud Luwak (Luwak ismi, içerisinde Russian Adam tarafından damıtılan civet kahvesinden gelir)

Üst notalar: Civet kahvesi (Endonezya mahsülü), Sumatra (Endonezya da bir yer) ud'u.
      Orta notalar: Maroke (Fas da bir yer) Ud'u, Hint Sümbülü, Havuç Tohumu, Nutmeg
      Alt notalar: Hindistan Ud'u, Endonezya Vetiveri, Sedir, Sumatra (Endonezya da bir yer) Benzoin'i.(Bitkiden elde edilmiş doğal benzoin)

ududududududududududududududududududududud

Bence bunun adı "Oud'lu Wak"
      Son Düzenleme cantona8; 01-11-18, 13:45. Tarafından yapıldı.

Yorum

Alerjik reaksiyon yaşayan kullanıcı çıkmış mı yabancı forumlarda diğer kokularıyla alakalı ? Bu kadar alabildiğine doğal içerik ? Bi' bilginiz var mı dostlar?
        Son Düzenleme Lagerfeld; 01-11-18, 17:16. Tarafından yapıldı.
        - Stop the car...
        - What ?!
        - Stop the fuckin' car!

Yorum

• Kosovic
          Kosovic Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Bu konuda olumsuz herhangi bir şey görmedim. Sol bileğimde bazı parfümler kabarcık oluşturduğu halde. Areejleri hep tenime sıkan biri olarak kendim de böyle olumsuz tecrübe yaşamadım.

• Lagerfeld
          Lagerfeld Yorumladı
          Yorumu düzenleme

Cok iyiymis sabirla mevzide yerimi aliyorum .

Yorum

Kopi Luvak için sadece beklemek ile beraber bu adam ve bunun bir de benzeri vardı Rusvari bir isim sahibi Bortnikoff mu Serkisoff mu öyle bir şey sunumu falan hikayesi Rusyan Adamla aynı, bende Josh'un (Slumberhouse) uyandırdığı saygının 10'da 1'ini uyandırmıyor. Adam orada sessiz sedasız ve bangır bangır reklamsız, lobisiz, efsanesiz ve tek takır takır pekmez kıvamında işler çıkartıyor bir de şunlara bakınca içim acıyor yahu...

Damıtıyor, sınırlıyor, yakında bizim buralardan da insanlık tarihinin bilmediği bir öd yaratması ve damıtması muhtemel, şekil kapak, ziynet kutusu, deri, tahta ve ipek örtü ile yastık işte ungerground / guerilla tip Roja.

Ve savaş başlar

Yorum

• Guest's Avatar
            Misafir Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Baba ben o yakayı sevmiyorum ya. Oranın duruşu, vıcık vıcık sentetik ve üstten bakan tavrı ve k.çımın rahatlığı sebebiyle 100 yılda bir falan geçiyorum Anadolu'dan Ben tarihi yarımada çocuğuyum, pisliğim ben, b.kum ben o yüzden biz de üstadlar ile Zorlu Eataly'de takılıyos. Sürahi şarap, puro, parfüm falan böyle şeyler... Ani şeker düşmelerine karşı maskarponeden mamul kahve likörlü orji Tiramisu da var Ha derseniz ki Volkan sen gel; etli quesedilla, fas köftesi, karışık peynir tabağı ve margarita kokteyl bizden ve kendini Meksikalı bir pislik gibi hissedersin o zaman düşünürüm... Ama iyi düşünürüm yani bilesin

• Kosovic
            Kosovic Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Ben de doğma büyüme Tarihi yarım adalı yım. Bu yaka da olabilir, yeter ki sırlar açığa çıksın zaman ve mekan söylenmesi yeterli. Elimde Nükleer reaktör kuveetinde radyasyon yayan Areejler eşliğinde katılırım. Areej Le Dore vs Slumberhouse

• Guest's Avatar
            Misafir Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Bir düşüneyim ve hazırlanayım o halde. Bizim tayfadan da ses çıkmadığına göre 7'ye 1 mutlak savunma yapacağım gibi görünüyor... Neyse Bayrampaşalı mode on diyeyim ve ben de benim silahlarımla yıl sonu, son ay ve son hafta doğum günümden biraz öncesi ölümüne düello için size mekanı söylemek üzere buradan söz vereyim. Russian Adam vs. Macedonian Adam!!!

Son derece haklısın bu konuda. Bir ekleme de ben yapayım. Parfüm başka birşey koku başka birşey. Benim içinde bu adamın çıkarttığı şeyler parfümden ziyade koku sınıfına giriyor. Süslenmiş kelimeler doğallığa vurgu filan tamamen pazarlamaya ve merak uyandırmaya yönelik. Bana nedense itici geliyor. Isınamadım ısınamıyorumda.

Yorum

Deneyin pişman olmazsınız. Doğal notaları en azından tanımak amaçlı burnunuza çok katkısı olacak parfümler. Ah bi de şu döviz kuru belası olmasa

Baikal Gris bu seride en beğendiğim oldu notalar itibariyle

Yorum

• cantona8
              cantona8 Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Kurlar sorunsalı temalı bir oturum açılmasını muhtemel görüyorum parfüm dışı konularda

• Azzura
              Azzura Yorumladı
              Yorumu düzenleme

Ön yargılarınızı anlıyorum ama ben de denemeden önce kafamda çok büyütmüştüm. Aman Allah ım beni kim bilir ne bekliyor demiştim. Ama sevgili Azzura Kürşat'ın da dediği gibi doğal ve kaliteli içerikleri tanımak adına çok çok güzel çalışmalar. Parfüm işi bir zevktir. O yüzden kullanılır bulup bulmayan arkadaşlara tabi ki saygılar. Mesela ben de çok kullanılabilir bulmuyorum. Ama hani kendimizi ödüllendirme, şımartma anlarımız geldiğinde, bugün bir şey? koklamak istiyorum dediğimizde mutlaka elimizin altında 2-3 ml olması gereken kokular bunlar. Ben zamanında Slumberhouse parfümlerinden de bulabildiklerimi arşivlemiştim. Hatta karaborsa Jeke dekantımı sıkmaya bile kıyamıyorken bir anda fas fas fas yapıp hıncımı dışa vuruyorum Velhasıl kelam denediğim Walimah, Russian Oud, Russian Musk, Indolis ve ismini hatırlamadığım bir iki tane daha (special thanks to cornelius ) Areej! çalışması beni Slumberhouse çalışmaları kadar heyecanlandırmamakla birlikte çok yüksek seviyede kaliteli gelen notaları ile koklanmaya değer bir iz bırakmıştı bende. Slumberhouse çalışmaları da çok kullanılabilir değil diyebilirsiniz ama ben özellikle Sadanne, Baque, Jeke, Kiste, Norne, New Sibet ve Ore gibi denediğim parfümlerinin abartmamak kaydıyla uygun dozajlarda kullanılır oldukları kanaatindeyim. Aslında bu konuyu başka bir başlıkta bile değerlendirebiliriz. Çünkü başlı başına bir "mesele" bu. Parfümsever olarak değil de, forumlarda yazan, çizen, bir şeyler aktarmaya çalışan kimseler olarak bir markayı yüceltme, diğerini yerme gibi bir misyonumuz ve hakkımız olmamalı diye düşünüyorum. Yineliyorum! Zevk işidir bu iş. Kimisi ağır hayvansal kokuları sever ve üzerinde taşır. Kimisi ise limon kolonyası ile kendini lordlar diyarında hisseder. Bu tamamen bize ne hissettirdiği şeysi....

BOMBA EDIT: Fiyatlarını kıyasladığımda ise Slumberhouse'ın eline su bile dökemezler... İstedikleri kadar doğal olsunlar. Bu da benim eko-politik yorumumdur

Slumberhouse 30ml 160$
            Areej le Dore 50ml 310-410$
            Areej le Dore 30ml 195-225$
            Bortnikoff 50ml 260-290$
            Bortnikoff 30ml 195$
            Son Düzenleme cantona8; 02-11-18, 14:31. Tarafından yapıldı.

Yorum

• Kosovic
              Kosovic Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Güzel bir yazı olmuş Hocam. Fiyat konusuna gelince
              yeni parfümler eskilere göre daha uygun. 2 parfüm şişe başı 190 dolar, 2 tanesi de şişe başı 220 dolar

• cantona8
              cantona8 Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Evet o da dikkatimi çekti hocam. Ama bu tür markaların varlığının artmasını beklemekle birlikte fiyatlarının da biraz daha insani seviyelerde olmasını temenni ediyorum. Yani ben bu fiyatlar karşısında yine Slumberhouse'ın peşine düşerim... Parfümsever olarak beni ikna etmeleri gerek Ben kimim? Bir önemi yok bunun tabi. Ama benim gibi düşünen 100 kişi olursa bu bir sorun!

Rus Adem'le tarihi bir röportaj. Mutlaka sonuna kadar izleyin.

Yorum

İkinci seriyi koklayıp kullanılabilir bulmayan bir ademoğlu olarak bu seriyi de denemeyi isterim. Areej, Bortnikoff, Ensar, Cortnikoff falan derken bir anda yeni bir dünya oluşmaya başladı. Sentetikliğe karşı, doğal, şöyle distile, böyle toplama, hep limitli şişe sayısı falan derken kaşla göz arası hoop hesap geliyor 400 dolar.

Parfüm dünyasında Okan Bayülgencilik oynanıyor. Bu tarz PR çalışmaları da bana fazlasıyla itici geliyor.

Orjinal yazı sahibi: Makedon View Post

Damıtıyor, sınırlıyor, yakında bizim buralardan da insanlık tarihinin bilmediği bir öd yaratması ve damıtması muhtemel, şekil kapak, ziynet kutusu, deri, tahta ve ipek örtü ile yastık işte ungerground / guerilla tip Roja.

Ve savaş başlar

O kadar katılıyorum ki bu kadar olabilir.

Yorum

• protectedsugar
                protectedsugar Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Ben PR çalışmasından ziyada bilgilendirme görüyorum bu videoda.

Bu forumda yanlış hatırlamıyorsam Areej Le Dore'nin "Indolis"i cantona8 tarafından 10 üzerinden 9 almıştı; fiyat eğer mâkul olsaydı 10 üzerinden 10 demek bu. Zaten videoda fiyat konusuna da değiniliyor; yani Rus Adem çatır çatır sorgulanıyor; yanıtlar çok samimi. Bence çok bilgilendirici bir video; Jeremy Fragrance'in Thiery Wasser'le röportajına ben PR çalışması derim.

Yorum

• cantona8
                cantona8 Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Evet. Indolis gibi digerleri de cok kalite kokular. Ama ben indolisi "en kullanilabilir" buldugum icin incelemistim. Feminen cizgisi daha yuksekti onun. Kaliteye laf yok. Ama oradaki 9 puan fiyatindan bagimsiz degerlendirmemdir. Bunu soylemeliyim.
            İşleniyor...
            X