Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Yves Saint Laurent - Y Eau de Parfum

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Yves Saint Laurent - Y Eau de Parfum

    Click image for larger version

Name:	YSL Y eau de parfum.jpg
Views:	4517
Size:	273.0 KB
ID:	81608


    Yves Saint Laurent in geçen sene çıkarttığı Y piyasada pek fazla ilgi görmemişti. Basit yapısı ve kalıcılık farkedilirlik sorunlarından ötürü bir hayli eleştrilen Y Pour Homme bu seneye bir flanker ile giriyor. YSL Y Eau de Parfum özellikle dip notalarındaki farklılaşma ile parfümü istenilen seviyeye getirip piyasada tutundurabilecek mi? Parfümör Dominique Ropion.

    Notalar

    Bergamot
    Zencefil
    Yeşil Elma
    Adaçayı
    Ardıç Meyvesi
    Sardunya
    Vetiver
    Sedir
    Amberwood
    Tonka
    Olibanum


  • #2
    İlk versiyon ciddi anlamda çok sıradan bi' kokuydu benim için. Daha genç arkadaşların ilgisini çekebilecek yapıda, Kot - t-shirt için ideal.

    Bu flanker'ın diplerinin sesi uzaktan hoş geliyor kulağa, denemekte fayda var. Ayrıca o şişe ve siyah detay nasıl fotoğraflık...



    - Stop the car...
    - What ?!
    - Stop the fuckin' car!

    Yorum


    • Lagerfeld
      Lagerfeld Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Hayır 2017 versiyon. Yukarıdaki şişenin açık renkli olanı.

    • bugiardi
      bugiardi Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      teşekkür ederim

    • Lagerfeld
      Lagerfeld Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Rica ederim.

  • #3
    Ropion'un en iyi işlerinden biri olmadığı kesin.

    Yorum


    • #4
      Amberwood çok sevdiim bir nota ama bu kokuda çok fazla hissedilebileceğini düşünmüyorum.

      Yorum


      • #5
        Hiç umudum yok. YSL loreal'a gittiğinden beri düştü gözümden çok.

        Yorum


        • #6
          Bir komplo teorisi: Rivayet odur ki; Ropion efendi, Malle'den çıkma Grojsman'dan olma Outrageous!'un musky elma akorunu çok beğenmiş ve maskülen hale getirmek istemiş. Bunu patronu bay Frederic'e bildirmiş demiş hacı böyle böyle o da demiş Sophia'ya sormam lazım sonra o demiş ben vermem. Bunun üzerine Ropion, Malle laboratuvarunda çalışmış 20-25 maskülen Outrageous! akoru demiş lan kandırırım patronu demiş eli mahkum 10 parfümün 7si benden çıkıyo zaten söke söke kabul edecek demiş. Etmemiş tabi Frederic demiş olm küfür ettirtme bana sok... elmasına miskine aventus mu yapıcan demiş bak sen o elmayı al da şu öde karıştır okutalım demiş bu satsın sana söz tamam onu da çıkarcam kerh...ci!!! demiş... Ropion bu söze sevinmiş ve The Promise'yi çıkarmış patron sözünü tutmayınca da Sophia'dan araklayıp modifiye ettiği akorun 7.numunesini dava mava falan nafaka nooo fcuk a cart curt olmasın deyyü YSL'ye okutmuş anlıyo musun...
          YSL'de bize okutmuş ama güzel bu kokuda kalitesiz bir yan çirkin çekiciliği var sevdim. En azından Françis gibi 15$ değil litresi.

          Yorum


          • #7
            Zaten Y-Nesli için..Cool Water'e hafif bir maltol (5 dk. sonra kayboluyor) ekleyerek Cashmeran–Operanide–Amber Xtreme ile modern şekilde devam eden sucul/ozonik/freş bir parfüm. Bu EDP'nin harmanı kesin EDT'den daha güzel.

            Yorum


            • #8
              YSL artık benim için Yves Saint L'oreal olduğu için, çıkardığı yeni parfümlerle hiç ilgilenmiyorum. Güzelim kokuları reformüle edip ucuz market parfümüne çeviren, yeni parfümleri ayrı ayrı bir fiyasko olan bir marka artık benim için.

              Yorum


              • Frozenwings
                Frozenwings Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Gerçekten öyle. Rive Gauche, Kouros, M7, Opium nerede, Black Opium-L'homme ve bilimum flankerları nerede...

            • #9
              Geçen hafta sonu Sephora'da denemiştim bu yeni EDP'yi ve koku bana hiçbir anlam ifade etmedi. Böyle bir ferahlığı var sadece ama ne ruhu var ne yapısı. Klasik sık geç parfümlerinden. Sırf ismi YSL onun dışında hiçbir önemi yok. YSL de isminin kaymağını yiyor bence, artık hiç ümitli değilim eski günlerindeki gibi yeni bir şaheser çıkacağından bu kuruluştan.

              Yorum


              • #10
                benim imza kokumdur. Denemeden etmeden kötü yorum yapanlara aldırmayın. Karşı cinsin ve benim bayıldığım çok ağır olmayan bence 4 mevsim bile gidebilecek bir parfümdür. 10 üzerinden 9 u net var ve kör alışa uygundur

                Yorum


                • #11
                  Tam bir genel beğeni kokusu. Genel beğeni kokuların doğası gereği ortalamaya oynuyor. Yine de Invictus ya da Versace Eros gibi rakiplerine kıyasla daha kaliteli bir koku bence.

                  Yorum


                  • #12
                    Genel beğeni ve para kazanmak üzerine tasarlanmış designer tanımına uyan parfümlerden

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X