Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Rêve de Cashmere Van Cleef & Arpels

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Rêve de Cashmere Van Cleef & Arpels

    Şişesi collection extraordinaire serisindeki gibi görünen ama ambalajı biraz daha farklı bir şişe, fiyatı da collection extraordinaire serisine göre oldukça yüksek, parfüm konsantrasyonunun epey yogun olduğunu düşünüyorum.. Simsiyah opak şişe, hazine gibi duruyordu, ister istemez elim gitti.
    Son zamanlarda sürdükten sonra bana defalarca bileğimi ve kıyafetimi koklatan koku az oluyor.. Sanki artık herşey birbirinin tekrarı gibi. Ama bu koku neyse ki o hissi yaşatmadı.

    Notaları Fragrantica'da şu şekilde verilmiş; sandalwood, leather, black vanilla musk, cashmerewood, patchouli, heliotrope, calabrian bergamot, jasmine and musk.
    3 kişi de Shalimar'a benzetmiş, cok net söylüyorum kişisel fikrim olarak zerre benzerlik hissetmedim.

    Oldukça başarılı bir kompozisyon olmuş, tam üst kalite bir kış kokusu.. Cashmere ismini duymak bile yetiyor.
    En baskın hissettiğim notalar sandalağacı, misk, cashmere notası, ve naif çok çok belirgin olmayan ama kokuya güzel bir tatlılık veren bir vanilya.
    Parfümün genel havası "pudralı" ama bir erkeğin de kullanabileceği bir pudra.. İlk başta bebek teni gibi kokan koku saatler boyunca evrim geçirdi ve hafif pudralı havası olan, secici bir burnunuz varsa cok az deri notasının da artık hissedilebildiği (ama başağrıtan bir deri değil) harika bir unisex kokuya dönüştü.

    Sabah dün akşam giydiğim kabanımı giydiğimde parfümün sanki daha yeni sıkmışım gibi hala orada duruyor olması beni çok şaşırttı. Ofis arkadaşlarım da şirkete girdiğimde "Aysu ne sürdün, harika kokuyor" dediler. Oysa bir gece önce sadece kabanımın koluna birkaç kez sıkmıştım.. E bir parfümden daha ne isteriz? Tek olumsuz yanı, fazla pahalı bulduğum fiyatı.

    Parfüm istek listeme girdi bile..

    Click image for larger version

Name:	375x500.45490.jpg
Views:	382
Size:	44.8 KB
ID:	54436




  • #2
    Ertesi gün bile övgü alması oldukça şaşırtıcı. Birde dediğin gibi basma kalıp birbirine benzeyen parfümlerden artık herkes çok sıkıldı. La vie est belle tarzı ortalık tatlı kadın parfümü kaynıyor farklılık yaratacak bu şekilde kokular oldukça dikkat çekici oluyor. Kalemine sağlık

    Yorum


    • Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Artık bir dünya para ödediğimiz parfümler bizi biraz şaşırtsın istiyoruz.. Paçuli temalı, fiyatı pahalı bir niche parfümü kokladığımda, yine mi Coromandel demekten, öd notasından, bol şekerli kokteyllerden, Aventus taklitlerinden gerçekten sıkıldık.

      Bu parfümün çok çok sıradışı olduğunu söyleyemeyeceğim, ama baştan aşağı kalite kokan, güzel içeriklerle yapıldığı her halinden belli olan ve esans konsantrasyonu oldukça yüksek bir parfüm..

      Örneğin, 1725 Histoires de Parfums kullanan bir erkek bunu çok rahat kullanabilir bence, ama bunda tatlılık daha az, sillage ve kalıcılık çok daha yüksek..

  • #3
    Ağzına sağlık Minty yine güzel bir anlatımla beni merak uçurumundan aşağı itiverdin
    Senin zevkine güvenerek çok beğeneceğimi düşündüm ancak yine de Beymen'e girip 1440 TL'lik fatura kestirdikten sonra sanırım mağazadan Satin Mood Extrait ile ayrılıyor olurdum

    Yorum


    • #4
      Çok güzel inceleme olmuş. Extraordinare serisinden Ambre Imperial 'ı çok beğeniyorum. Bunu da çok merak ettim. Performansı çok şaşırtıcıymış gerçekten. Aslında şaşırtıcı olan ertesi güne kadar taze bir şekilde kalması.
      estefanyen

      Yorum


      • #5
        İnceleme çok güzel olmuş Aysu hanım..benimde deneme listeme girdi bakalim

        Yorum

        İşleniyor...
        X