Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Twilly d'Hermes

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Twilly d'Hermes

Gözden kaçmak üzere olan güzel mi güzel ama çok da özel olmayan bir Hermes yaratımı..
    Hem şişe hem de ambalaj dizaynı çok hoşuma gitti.

Koku da aynı şekilde.. üstünde uğraşıldığı, emek verildiği her halinden belli ama bir o kadar da basitlik ve sadeliği korumaya çalışan bir havası var.

Koku daha çok genç kitleye hitap ediyor, o amaçla tasarlanmış, ama bir şeker bombası değil! (Müjde!!!!!) genç bir çiçeksi koku.
    Ardındaki burun Chritine Nagel.

Twilly, bizim Türkçe'de balık sırtı dediğimiz kumaş dokuma türüne verilen İngilizce tabirmiş.

Notaları sırasıyla zencefil, sümbülteber ve sandalağacı.

Çok kompleks bir yapısı olmasa da kokunun sadece üç notası olması beni şaşırttı açıkçası, çünkü kokuda bu üç notanın haricinde limonsu/citrusgillerden bir esinti, belki biraz yasemin ve sanki ılık bir portakal çiçeği hissediyor gibiyim.

Neyse ki zencefil burun yakacak türde çok baskın değil.

Kendime bir şişe almazdım, yeterince özel ya da farklı değil, ama bence risksiz ve harika bir hediye seçimi olurdu. Click image for larger version  Name:	6b5bb6cc1a0a92b0faa57c5247282a95.jpg Views:	1 Size:	148.2 KB ID:	51494

Ben bu parfümü çok beğendim.Çok çarpıcı,etkileyici bir koku değil belki ama verdiği his hoşuma gitti.Eau Des Merveilles de olduğu gibi bunda da özgürlük hissini aldım.Denedikten birkaç gün sonra araba kullanırken birden burnuma deniz kenarında esinti hissi veren bir koku geldi ve hırkamın koluna sıkmış olduğum Twilly den geldiğini farkettim.Gerçekten hoş..

Yorum

Hafif yeşilimsi, hafif baharatlı nuansları olan yeni güçlü '"Polvolide" isimli bir misk kullanılıyormuş. Christine Nagel tabii ki abartmamıştır bu miski; yoksa Nasomatto olurdu:-)

Yorum

Hermes den farklı tarz bi sise olmus

Yorum

• protectedsugar
          protectedsugar Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Aslında şu renkli şalı tutturmaya çalışyorlar; özellikle de genç nesilleri hedefliyorlar..90'larda doğup şu an iyi yerlerde olanlar vs...bu parfümün bitiş evresi hafiften de erkeksi diyenler var..

• erdembaba
          erdembaba Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Aslında ben pek begenmedim şişesini moda..klasikciyim sanırım..nerde dior sauvage kartal sise nerde bunlar..küçük çocukların ilgisini çekmeye çalışan oyuncaklar gibi..Hermes olmasa merak etmezdim ama bakalım nerde rastgelir

• protectedsugar
          protectedsugar Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Hermes hiçbir zaman egolu, seksist (Tom Ford ) parfümler çıkarmadı; hep minimalist, şeffaf, mütevazi..ama yine de kült olan parfümler çıkardı...örn. TdH çıktığında, çürük portakal gibi kokuyor diye, hiçkimse beğenmemişti; şimdi herkes beğeniyor...Hermes gerçekten şu "sâkin güç" kavramına uyuyor...

Sephora da kağıt üzerinde denedim Beni çıık etkilemedi açıkçası .Sample bulup tende denemek istiyorum

Yorum

Koku güzel bana biraz Dior Addict Eau Fraiche'yi (2004) anımsattı, ondan daha çok sevdim ama sanki kokusu sadece çok yakın mesafede hissediliyor ve kokuyu sadece ben alıyorum gibi hissediyorum. Arkamda bir koku bulutu bırakmayı çok sevmesem de pahalı parfümlerde 'sillage' biraz daha fazla olmalı sanki.

Yorum

İki kez denedim ama olumlu veya olumsuz, kayda değer bir izlenim bırakmadı bende. Rahatsız edici değil, ama kullanmaktan mutlu olacağım bir parfüm de değil...

Yorum

Fena bulmadım ben ilk denemede hafif tütsülü yeni kumaş kokusuna benzettim . Notalar nedir nedegildir bakamadım ama şişe tasarımı bana hitab etmiyo aynı şekilde bahçe serisinin şişeleride hoşuma gitmiyo .
              Genel begeniye hitab edicek bi konsept yaratmaya çalıştıklarını düşünüyorum ama bu yinede ortalamanın bi tık üstü gibi duruyo . Tabi burda Hermes faktörü var lakin Ellena faktörü bitmiş durumda .
              Hermesin yerinde olsam Carlos Benaim le yoluma devam ederdim bunuda belirtmek isterim.

Yorum

Nihayet bugün tanıştık kendisiyle...hem tende hem kağıtta denedim...ilk intiba beğendim, zencefil notasını Lancome Miracle dan severdim zaten , Twilly de de çok hoşuma gitti , sümbülteber aşırı değil çok hoş kullanılmış , sandal ağacı ile koku yumuşacık bir hal alıyor...@Minty ninde yazdığı gibi yaseminler portakal çiçekleri hissediliyor...farklı , minimalist , özgün bir koku olmuş , şekerli sakız kokularından gına geldi çünkü...silaj biraz tene yakınlaşıyor ama kalıcılığı fena değil.

Yorum

Bu parfümü ara ara tekrar kokluyorum.Gerçekten rahatlatıcı,huzur veren bir havası var.Bugün tekrar denedim parfümeride ve bir arkadaşımla kızına koklattım(kızı,20 yaşında)Özellikle kızı,parfüme bayıldı.Benim de son aylarda denediğim tüm parfümler arasında daha fazla hoşuma giden bir parfüm olmadı.

Yorum

İşleniyor...
                  X