Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Ford’dan Benzin İstasyonu Gibi Kokan Bir Parfüm: Mach–Eau GT

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Ford’dan Benzin İstasyonu Gibi Kokan Bir Parfüm: Mach–Eau GT

Click image for larger version  Name:	1626701933673-feef.jpg Views:	0 Size:	84.4 KB ID:	202904

Otomotiv sektörü devi Ford tarafından yapılan bir ankete göre elektrikli araçlara geçiş yapan sürücülerin yüzde 70‘inin benzin kokusunu özlediği ortaya çıktı. Ford ayrıca benzinin şarap veya peynirden daha popüler bir koku olduğunu da keşfetti.

Ford, bu araştırma sonucu doğrultusunda aynı zamanda Mustang'in yeni elektrikli aracına dikkat çekmek için benzin istasyonu gibi kokan bir parfüm üretti.

Mach–Eau GT adlı Ford’un bu yeni parfümü, dünyanın dört bir yanından her yıl bir araya gelinen Goodwood Hız Festivali‘nde sergilendi.

İngiliz Parfümörler Derneği’nde Yardımcı Parfümcü olan Pia Long tarafından kokusu tasarlanan Mach–Eau GT için Long; benzin kokusunu özleyecek insanlara güzel bir parfüm vermek için araba içlerinden, motorlardan ve benzinden yayılan kimyasalları sandal ağacı ve sardunya gibi daha geleneksel kokularla karıştırdığını belirtti.

Ford'un Mach-Eau GT’yi satışa çıkarmayacağı, bunun yerine yeni elektrikli araçlarını alan müşterilerine bu parfümü hediye edeceği konuşuluyor...

Click image for larger version  Name:	gt_sarı.jpg Views:	0 Size:	193.5 KB ID:	202905
    Son Düzenleme Aryan; 27-07-21, 13:56. Tarafından yapıldı.

Benzin kokusunu çok severim. Parfümün kokusunu çok merak ettim☺️

Yorum

Benzin kokusundan nefret ederim ama şişe tasarımını çok zarif ve başarılı buldum, benzin pompasını çok aklıllıca, kitschleştirmeden yorumlamışlar.

Motorin kokusu arayanlar Diorissimo'ya bakabilirler. Ben algımda bir tuhaflık olduğunu sanmıştım ama benim gibi hisseden başkalarının da olduğunu okuyunca içim rahatlamıştı

Yorum

• Libra
        Libra Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Diorissimo annemin imza parfümüdür. Ben kendimi bildim bileli hep makyaj masasında vardır😊

• Aryan
        Aryan Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Diorissimo ve motorin kokusu ilginçmiş, vay be. Diorissimo'ya aşığım, ona biraz da bu açıdan bakayım. Merak ettim.
    İşleniyor...
    X