Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Matcha Meditation, Maison Martin Margiela

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Matcha Meditation, Maison Martin Margiela

    Click image for larger version  Name:	o.78444.jpg Views:	4 Size:	486.6 KB ID:	193605

    Koku tasarımının arkasında Maurice Roucel ismini görünce başlığını açmaya değer buldum. Ayrıca çay kokularını sevenlerin de azımsanmayacak sayıda olduğunu tahmin edebiliyorum…

    Maison Martin Margiela, yeşil aromatik, yeni uniseks parfümünü duyurdu: Matcha Meditation.

    İlham alınan yer ve zaman: Tokyo, 2008.

    Koku profili ise aşağıdaki notalardan oluşuyor:

    Üst Notalar: Yeşil Çay, Bergamot, Mandalina

    Orta Notalar: Portakal Çiçeği, Mate, Yasemin

    Alt Notalar: Meşe Yosunu, Beyaz Çikolata, Sedir

    Matcha Meditation, üretimi durdurulduğu konuşulan “Tea Escape’in yeni bir versiyonu mu acaba?” sorusunu sordursa da mevzu bahis iki parfümün koku tasarımcılarının farklı olması (Tea Escape’in koku tasarımcısı: Fabrice Pellegrin) ve iki parfümün de koku profilinde farklı notaların yer alması şuan farklı bir kokunun geldiğinin habercisi niteliğinde.

    Margiela, Tea Escape yerine yine ona yakın temada ama daha farklı bir parfüm koymak, bunun için de farklı bir parfümör ile çalışmak istemiş olabilir.

    İlk bakışta rahatlatıcı bir çay yorumu gibi bir imaj çizse de dip notalarda yer alan beyaz çikolata ile de biraz gurme bir yön taşıyabileceği izlenimini veriyor. Türkiye’de markanın Replica serisindeki diğer parfümleri gibi satışa sunulursa, çay severlerin ilgisini çeken bir parfüm olabilir...
    Son Düzenleme Aryan; 29-01-21, 16:05. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Konu ile alakalı değil ama zara parfümü diye ayrı başlık açmayı da uygun bulmadım(her ne kadar henüz koklamadı isem de!)
    Tokyo ve çay diince Zara’nın yeni serisini gördüm sitede dolanırken; sanırım biri tokyo diğeri paris üçüncüyü hatırlayamadım; deneyebilirsiniz @Aryan...

    Yorum


    • Aryan
      Aryan Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkür ederim Swann. Aslında Zara parfümlerine pek bir ilgim yok ama bunun üzerine yolum düşerse mutlaka deneyeceğim...

  • #3
    Mate de yeni bir trend nota olarak kendini sıklıkla göstermeye başladı diye düşünüyordum bende (frangipani gibi) 2014-2019 arası epey kompozisyona dahil olmuş.Notanin bulunduğu birkaç iş denedim ama mate etkisini bariz şekilde hissettiğim olmadı galiba.Belki başkaları da burada mate'li parfüm yorumları paylaşır..

    Yorum


    • #4
      Orjinal yazı sahibi: teafortwo View Post
      Mate de yeni bir trend nota olarak kendini sıklıkla göstermeye başladı diye düşünüyordum bende (frangipani gibi) 2014-2019 arası epey kompozisyona dahil olmuş.Notanin bulunduğu birkaç iş denedim ama mate etkisini bariz şekilde hissettiğim olmadı galiba.Belki başkaları da burada mate'li parfüm yorumları paylaşır..
      Mate çayının yıllar önce çevremde trend olduğunu hatırlıyorum. Pazarlama stratejisinden dolayı olabilir, çok fazla faydaları olduğu konuşuluyordu. Özellikle sporcuların tercih edeceği tarzda bir çay gibi duruyordu. Ben de maalesef mate çayını poşet çay şeklinde içmiştim. Bu yüzden benimkisi sağlıklı, doğru bir deneyim sayılmaz. Yine de bu deneyime göre kokusunu, tadına göre daha çok sevdiğimi hatırlıyorum. Daha kaliteli, doğru bir şekilde içme şansım olursa tadını da sevebilirmişim gibi geliyor...

      Asya kültürüne aitmiş gibi bende bir izlenim yaratıp, gerçekte Güney Amerika kültürüne ait bir çay olmasıyla beni şaşırtmıştı. Hatta Barış Bıçakçı'nın Sinek Isırıklarının Müellifi kitabında şu şekilde geçiyor:


      "Kitaplar bir bakıma başarılmış, tamamlanmış şeylerdir. Oysa hayat başarılamayan ve tamamlanmayan şeylerle doludur. Siz dalgaların arasında boğuşurken edebiyatçılar kıyıda güneşlenip matelerini yudumlarlar. Mate, çünkü en iyi Güney Amerikalılar kıvırıyor bu edebiyat işini."

      Click image for larger version  Name:	mate.jpg Views:	0 Size:	74.4 KB ID:	193719
      Son Düzenleme Aryan; 30-01-21, 12:50. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • #5
        Mate çayı içmiştim ben de arkadaşım uruguaydan getirmişti, ilginç bir tecrübe.. Ben bu markaya önyargılıyım, koskocaman replica yazdığı için şişesinde falan hiç çekici gelmiyor, bizim açık parfümcüler bundan iyi şişe tasarımları yapıyor.

        Yorum


        • #6
          Bence bu marka, ileride şişe tasarımını değiştirecek. At fav'a bekle...

          Yorum

          İşleniyor...
          X