Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Guerlain / La Petite Robe Noire Nectar

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Guerlain / La Petite Robe Noire Nectar

    2020 yılı Guerlain'in her yıl yeni bir flanker eklediği La Petite Robe Noire serisi için sakin geçmişti Her yıl en az 1 yeni parfümün eklendiği serinin geleceğinden endişe etmeye başlamıştım ki, Guerlain "Nectar" adında yeni bir flankerla karşımıza çıktı. Şişe rengi şeftaliye çalan, siyaha doğru degrade bir pembe, üstündeki elbise çizimi ise şimdiye kadarkilere göre en dinamik ifade ile resmedilmiş, bitmiş gibi değil, eskiz aşamasında gibi görünüyor. Şimdiye kadar en beğendiğim renk ve illüstrasyon bu şişeninki oldu.

    Bu parfümün yaratıcısı da her zamanki gibi, Guerlain'ın kadrolu parfümörü Thierry Wasser. Neredeyse tüm LPRN parfümlerinin ana notası olan vişnenin kompozisyonda yer almaması sürpriz olmuş, yine karakteristik bir nota olan siyah çay da bu parfüm içeriğinde yer almıyor. Bu önemli değişiklikler yeni parfümün diğerlerinden farklı olacağının işaretini veriyor. LPRN omurgasının diğer notaları olan badem, gül ve paçuli notaları Nectar'da da varlığını koruyor. Bu yeni flanker'a adını veren nectar, içeriğe eklen bal akorundan geliyor olmalı. Badem kurabiyesi makaron akorunun varlığı tatlılığın artacağına dair bir ipucu olarak görülebilir.

    Nectar'ın açıklanan notaları:

    Üst: Bergamot, badem, makaron
    Orta: Bal, Türk ve Bulgar gülü
    Dip: Tonka, paçuli

    LPRN'nin Türkiye'ye resmi ithalatçı kanalı ile giren son parfümü Legere / Hippie Chic flanker'ı olmuştu, daha sonra çıkan Velours ve Plisee satışa sunulmamıştı. Bakalım bu yeni parfüm Türkiye'de raflarda kendine yer bulabilecek mi?


    Click image for larger version  Name:	LPRN nectar - Kopya.jpg Views:	6 Size:	332.0 KB ID:	192347

    Kaynak: Fragrantica
    Son Düzenleme Rayiha; 21-01-21, 19:54. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Tonka? Tamam.

    Bal? E hadi o da tamam.

    Makaron?


    Click image for larger version  Name:	macarons.jpg Views:	0 Size:	43.6 KB ID:	192362

    İşte buna gerek var mıydı? Bilemiyorum... Eğer kaliteli badem aroması ve heliotrope özü ile bir fantezi yaratılacaksa belki kabul edilebilir. Ama tonka ve balın üzerine bir de direkt tam sentetik makaronlar oturacaksa orada gerçekten katlanılmaz bir durum oluşabilir.
    Son Düzenleme Aryan; 22-01-21, 15:45. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • Rayiha
      Rayiha Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      O yapay renkleri yüzünden hiç makaron yemedim desem

      Badem - bal - heliotrop üçlüsüne oturan bir kompozisyonu kendim için kullanışlı bulmasam da deneyimlemek isterdim ama aynı anda tonkanın varlığı, yapay renkli makaronlarla ortaya fazlasıyla tatlı bir kompozisyon çıkacakmış gibi görünüyor Aryan , tatlı akorlarla benim için felakete yol açma kapasitesi yüksek paçuli de cabası.

    • Aryan
      Aryan Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Evet, bir besin olarak da pek doğal ve sağlıklı durdukları söylenemez.

      Kokudaki tatlılık oranının yüksekliği de kritik edilebilir bir unsur da bence asıl endişelendirebilecek durum bu tatlılığın fazla karmaşık ve sentetik hissiyatlı olabileceği. Tatlı kokular sevilebilir, tercih meselesidir. Ama burnu şoklayacak kadar yüksek tatlılık düzeyinde oluşan bir sentetik karmaşıklık genel/göreceli olarak da pek sevilebilir olmasa gerek. Özellikle benim için mideye fazla hitap eden kaotik kokular kabul edilebilirlikten uzak. Rayiha.

  • #3
    Ben markanın ucuz bir tatlılık sunacağına inanamak istemiyorum.Serideki Intense versiyonda da pamuk şeker kullanmışlardı ve gayet makuldu.
    Geçenlerde Kenzon World Intense denedim mesela.Aman Allah'ım ! Sentetik ötesi bir meyve şerbeti gibiydi.

    Yorum


    • Rayiha
      Rayiha Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      En sevdiğim parfümevlerinden biri olmasına karşın yıldızımın pek barışmadığı Guerlain parfümleri de oldu ama markanın "kalitesiz veya çok sentetik" diye niteleyebileceğim bir kokusuna denk gelmedim (Sadece LPRN Fraiche'in diplerine doğru plastiğimsi, garip bir nota algılamıştım ve hiç hoşlanmamıştım). Bu flanker muhtemelen benim için fazla tatlı olacak ama yine de çıtanın altına düşmez diye düşünüyorum.
İşleniyor...
X