Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Guerlain / Iris Torrefie

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Guerlain / Iris Torrefie

    Pek çok Guerlain parfümünde en önemli notalardan biri olan iris, başrol oyuncusu olarak ismini yeniden afişe yazdırıyor.

    Guerlain, L'Art et la Matiere" koleksiyonunun efsanevi parfümlerinden Iris Ganache'ın üretimine 2012'de son vermiş, ancak hayranlarının unutamadığı bu parfümü geçen yıl sınırlı üretim olarak butiğinde satışa sunmuştu ve parfüm kısa sürede tükenmişti. Iris Ganache'ın bu kısa süreli geri dönüşüyle bir ilgisi var mıdır bilinmez, Iris Torrefie gibi bu Eylül'de raflarda olması beklenen Shalimar Philtre'nin de temel notası iris olarak açıklanmıştı.

    Parfümün ilham kaynağı Paris kafelerinde asılı kalmış zaman... Fincanın kıyısında ruj ve kahvenin birbirine karılmış kokusu...

    Parfümörler Delphine Jelk ve Thierry Wasser, yüksek kaliteli iris'i üst notalarda kakule, bergamot, orta notalarda yoğun ve dolgun kahve, amber hatmisi (bitkisel misk), dip notalarda ise vanilya özü, ve tasarımcıların "Shalimar kehribarı" olarak isimlendirdikleri, oppopanine adında balsamik bir nota ile destekliyorlar. Deneyenlere göre, parfümün başlangıcında kozmetik kalitede, kremsi ve pudralı bir his yaratan irisin ardından hafif acı kakao ve kavrulmuş kahve kokusu geliyor, bu kavrulma efektinin verdiği badem ve deri izlenimi ile Guerlain'in meşhur bazı Guerlinade ortaya çıkıyor.

    Ruj ve kahve efekti benim çok ilgimi çekti, soğuk kış günlerinde insanı iyi hissettirecek, vanilya ve misk ile sarıp sarmalayacak bir parfüm olacak gibi görünüyor. Guerlain meraklıları olarak her ikisini de merakla bekliyoruz.

    Kaynak: I Fragrance

    Click image for larger version

Name:	image_8987.jpg
Views:	646
Size:	110.1 KB
ID:	176807
    Son Düzenleme Rayiha; 11-08-20, 00:40. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Kör alış bile yapılabilir bu parfüm !

    Yorum


    • Rayiha
      Rayiha Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Zaman zaman Angelique Noir'ı düşünüyordum ama bu ruj ve kahve çifti aklımı hemen çeliverdi murrjm

  • #3
    Orjinal yazı sahibi: Rayiha View Post

    Parfümün ilham kaynağı Paris kafelerinde asılı kalmış zaman... Fincanın kıyısında ruj ve kahvenin birbirine karılmış kokusu...
    Fransız tipi kafelere ilk girdiğimde burnuma gelen o baş döndürücü kahve-vanilya-makyaj karışımı koku! Kahve-vanilya-iris... Peşinde olduğum bir koku tarzı Ben de listeme ekledim.

    Yorum

    İşleniyor...
    X