Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Galop D'Hermes

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Galop D'Hermes

    Click image for larger version

Name:	galop D'hermes.jpg
Views:	616
Size:	96.4 KB
ID:	96832

    Hermes'ın Ellela sonrası döneminin ilk parfümü Galop D'Hermes. Christine Nagel baş parfümörlüğünün de aynı zamanda ilk tasarımı.

    2016'da lansmanı yapılan bir parfüm Galop D'Hermes bu zamana kadarda sadece Hermes butiklerinde satıldığı için ulaşılması oldukça güç olan bir parfüm. Notalarıyla ve yurtdışında adından övgüyle söz edilmesi ile radarıma girmişti.

    Click image for larger version

Name:	galop.jpg
Views:	640
Size:	67.1 KB
ID:	96833

    Öncelikle Galop'un ne anlama geldiği ile başlayalım. Bildiğimiz gibi Hermes'in asıl geldiği yer, logosunda da taşıdığı atçılık ve at aksesuarları. İşte bu atçılığa atıfta bulunan Galop kelime anlamı itibarıyla atların yarıştan önce yaptıkları yarış provaları veya atın dört nala koşturulması anlamını ifade etmektedir.

    Galop D'Hermes; açılışınını tozlu ve güçlü bir ayva, osmantus ve safranın kaliteli ve aynı zamanda lüks hissiyatlı birlikteliği ile yapıyor. Orta notalardan itibaren deri tabanına oturan parfümdeki kullanılan deri kokusu hayvansallık sınırları içinde kalmakla beraber ayva ve safran ile birleşmesinden kaynaklanan koku profili ve kıpkırmızı bir gül kokusuyla beraber parfüm oldukça lüks bir imgeye oturuyor. Parfümün dip notalarında kullanılan misk kokuya temiz bir hissiyat vererek deri ve hafif kendini hissettiren gül ile beraber tendeki son dokuşlarını yaparak ayrılıyor. Parfüm başından sonuna kadar oldukça olgun bir gövdede ilerliyor. Kıpır kıpır enerjik değil, sakin ve bir o kadar oturaklı, bir o kadar lüks ve karizmatik. Tam bir iş kadını kokusu.

    Parfümün aklımda canlandırdığı izlenime gelecek olursak:
    Bahar aylarının son demlerinin yaşandığı mayıs ayında, akşam güneşin batmasına yakın, olgunlaşmış ve artık çiğden ziyade, kendi olgun kokusunu yayan çiçekler... Yemyeşil ve oldukça geniş bir harada bir sonraki yarışına hazırlanan taylar... Ve hafifçe esen ılık bir rüzgarla burnunuza dolan bu ahenkli birlikteliğin kokusu.

    Click image for larger version

Name:	hermes galop.jpg
Views:	654
Size:	110.2 KB
ID:	96834

    Kesinlikle olgun ve iş hayatında olan bir bayanın taşıyabileceği bir parfüm. Hatta maskülen bir giyim tarzına oldukça yakışacaktır. Özellikle ilk bahar ve sonbahar gibi geçiş dönemlerinde keyfini daha fazla katlayacak bir yapısı var.

    Sadece Hermes butiklerinde satılan parfümün 50 ml lik pure parfüm versiyonunun satış fiyatı 220 USD.

    Koku güzelliği 8,5
    Kalite hissiyatı 9,5
    Kalıcılık 8
    Farkedilirlik 7
    Genel Beğeni 8,5


  • #2
    Hangi bayan at gibi kokmak ister

    Yorum


    • #3
      Benim tenimde deri gülden daha başkın çıktı. Tabii ki deri bir Tuscan Leather değil ama yine de kendini belli eden hatta bana biraz oud kokusunu hatırlatan tarzda. Gül çok hafif arkadan kokuyor. Ellena nın ortaya çıkardıklarından çok farklı bir koku. Şahsen ben Ellena nın bu tipte bir kokusunu hiç deneyimlemedim bilmiyorum. Ellena nın son zamanlarda çıkardığı ferah uçucu tarzından sonra çok farklı bir yolda ilerlemeye karar vermiş Hermes.

      Yorum

      İşleniyor...
      X