Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

CARVEN - Le Parfum

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • CARVEN - Le Parfum

    Carven ile devam! Ve nasıl meşhur olamaz, nasıl keşfedilmemiş olabilir hala diye inanamadığım, çok ama çok başarılı bir koku.
    Bu koku da 2013 senesinden..

    En ilgi çekici bilgiyi başta vereyim, yaratıcısı "Francis Kurkdjian" Sanırım bu zaten kokunun kalitesini anlatmaya epey bir yeter.

    Koku baştan aşağı kalite kokan bir floral. Çok özel ya da çok çarpıcı gibi abartılı tanımlamalar yapamayacağım, ama şişeyi elinize aldığınızdan sürmenize, sürdükten sonra kokunun teninizde gecirdiği evrimin sonuna kadar baştan aşağı kalite.

    Üst notalar: Mandalina çiçeği, kayısı ve sümbül
    Orta notalar: Bezelye çiçeği (ıtırşahi) hani şu otoban kenarlarında, orta tretuarlarda tepelere yerlestirilmis saksılardan sarkan kırmızı/pembe nasıl koktugunu bilmediğim cicekler :-), ylang ylang, yasemin
    Dip notalar: Sandalağacı, osmanthus, paçuli.

    Kokunun havasi klasik hafif yesilimsi bir floral, tatlılık neredeyse hiç yok, ciddi, ama yaşlı değil! İşini ofiste büyük bir ciddiyetle yapan genç bir çalışan kadının ciddiyeti..
    Itırşahi notası hakkında hiçbir fikrim olmadığı için onu bir tarafa bırakıyorum.

    Kokuyu kokladığım zaman (ve iş arkadaşımda olduğu için sık sık çaldığım zaman :-) her seferinde, ne güzel bir iş çıkmış ortaya dedirtiyor.
    Sanki Chanel'in Gabrielle'de yapmaya çalışıp yapamadığını yapmış, tam da kaliteyi yakalamış.

    Kokudaki en baskın nota bana göre osmanthus, sandalağacı, ylang ylang ve paculi. Bana anımsattığı koku ise (ama sadece bir anımsatma, tarzları benziyor diyelim... Chanel no :19 Eau Poudre)

    Almaya değer bir koku..
    Click image for larger version  Name:	375x500.17744.jpg Views:	1 Size:	45.8 KB ID:	52780





  • #2
    İlk anda beğenmememe rağmen tenimde durdukça koklamaktan kendimi alamadım. Notalarını tek tek ayırt edemiyorum ama tatlı ve yeşil notaların uyumlu bir bileşimi olduğunu söyleyebilirim. Işıl ışıl, aydınlık bir parfüm olduğu halde gölgede kaldığını düşünüyorum. Gündüz ve ofis kullanımı için çok uygun.

    Yorum

    İşleniyor...
    X