Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

CARVEN - Ma Griffe

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• CARVEN - Ma Griffe

Gözden kaçan, ama tanıtılmayı ve keyifle kullanılmayı hakeden parfümlerden bahsetmeyi seviyorum. Bugün sırada Carven Ma Griffe var.
    Bünyesinde sevdiğim birçok kokuyu barındıran Carven bu kokuyu ilk defa 1946'da piyasaya sürmüş..

Tam 2. Dünya Savaşı'nın bittiği, tozun dumanın yavaş yavaş oturmaya başladığı günler.

Koku tam bir şipre/floral. Ilk piyasaya sürülen vintage Ma Griffe'i hiç denemedim, ama duyduğuma göre 2013'teki reformule olmuş hali, vintage kullananları cok da fazla hayal kırıklığına uğratmamış, yani başarılı bir reformulasyon.

Benim anlatmaya çalışacağım versiyon 2013'te piyasaya sürülen reformüle olmuş hali..
    Öncelikle şişesini çok sevdiğimi ve müthiş kaliteli göründüğünü söylemeliyim. Okkalı, güzelce oyularak altın yaldızlı bir zemine Ma Griffe yazısının yazıldığı gayet estetik bir şekil verilmiş bir cam şişe, saten bir kurdele, vee cam kapak! Kapak plastik olduğunda hep hayal kırıklığına uğramışımdır. Sanki malzemeden çalmışlar gibi hissederim :-) Kapak cam olunca verdiği kalite hissiyatı tamamlanıyor.

Bu harika şipre/floral, bize bir vetiver ve ylang ylang şöleni yaşatıyor. Bu iki notanın kolkola girip bu kadar muhteşem olacağını hayal edemezdim, ama olmuş!
    Kokuya eşlik eden çiçekler gardenya, gül ve yasemin.

Tabii limon ve bergamutu da unutmamak lazım. Koku asla tatlı değil, baştan aşağı "acımsı" bir havası var. Citruslardan gelen, vetiverden gelen "harika" bir acımsılık.
    Dip notalarda tonka, sandalağacı, misk mevcut.
    Çok sağlam bir zemine oturtulmuş parfüm. Tonka, sandalağacı, misk ve az önce bahsettiğim ylang ylang da bu notalarla birleşince, işte o burukluk, acımsılık insanın burnunu yakmayan, tam aksine keyif ve kalite hissi yaşatan, kremsi, kadifemsi bir havaya bürünmüş. Gardenyanın da kendini arka plandan hissettirdiğini unutmamak lazım.

Bu kokuda beni en çok şaşırtan şey, Rive Gauche ile benzerliği olmuştu. Aynı yönde çok yorum var. Rive Gauche 70'lerin başlarında, Ma Griffe ise 1946 piyasaya sürüldüğüne göre Yves Saint Laurent'ın Ma Griffe'ten esinlendiğinden emin olduğumu söyleyebilirim!

Ma Griffe (yeni versiyon) aldehit barındırmadığı için, kokunun açılışı Rive Gauche'tan farklı, ama bir noktadan sonra birbirlerine çok benzeyen iki koku oluyorlar..

Eğer Rive Gauche seviyorsanız, ancak aldehitlerden hoşlanmıyor ve "şu koku biraz daha modern olsaydı" diyorsanız, karşınızda harika bir alternatif var. Şiddetle tavsiye ederim..

İlk görsel 2013 sonrası üretilen şişe, ikinci görsel ise ilk versiyon..
    Click image for larger version  Name:	375x500-1.28816.jpg Views:	2 Size:	61.4 KB ID:	52688
    Click image for larger version  Name:	Unknown-1.jpeg Views:	1 Size:	40.7 KB ID:	52689

Yorum

• Medea
      Medea Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Ben hiç koklamadım bu parfömü :-)

• cantona8
      cantona8 Yorumladı
      Yorumu düzenleme

• Tuberose
      Tuberose Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      ParfÖm hakikaten çok iddialı bir afiş ...

Carven'in Le Parfum serisini denemiştim ama Ma Griffe'i gözden kaçırmış olabilirim. Rive Gauche'u ise bir süre severek kullanmıştım, kremsi-pudramsı kokusuna çocukluğumdan aşinaydım. Ancak dip notaları rahatsızlık vermeye başlayınca hediye etmiştim. İlk fırsatta Ma Griffe'i de deneyeceğim, teşekkür ediyorum bu parfümü tanıttığınız için...

Yorum

Sevil'in sitesinde bulmuş ama mağazada tester olmadığı için körlemesine almamıştım. Keşke riske girip alsaydım diyorum şimdi. Rive Gauche'u aldehitleri yüzünden kullanamadığımı anladım, aldehitsiz versiyonu olarak büyük ihtimalle sevecektim.

Bir de şu detayı hatırladım: Bu parfüm piyasaya çıkarken nümuneleri havadan uçakla atılmış, büyük sükse yaratmış zamanında...

Yorum

İşleniyor...
      X