Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Tom Ford - Velvet Orchid Lumiere

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Tom Ford - Velvet Orchid Lumiere

    Click image for larger version

Name:	velvet orchid lumiere.jpg
Views:	754
Size:	319.8 KB
ID:	34168

    Lumiere; Fransızca da ışık anlamına geliyor. Acaba Tom Ford Klasik velvet orchidin sonuna lumiere ekleyerek parfümle ilgili ne gibi bir ip ucu vermek istemiş olabilir. Bana göre yanıt çok açık. Daha canlı daha parlak daha berrak ve yoğunluğundan arındırılmış bir velvet orchid.

    Klasik velvet orchidin o balsamımsı ve kremsi kokusu yerini daha canlı bir parfüme bırakmış. Sanki Klasik velvet orhid loş bir ortamken Lumiere ise spot ışıklarla aydınlanmış capcanlı bir ortam gibi daha enerjik. Bu sebeple kullanım alanı daha da genişlemiş ve kullanım mevsimi olarak süre daha da uzamış. Klasik velvet orchide göre prangalarını koparmış ve üstündeki ağırlıklardan arınmış gibi. Çiçek notalarıve rom daha ön planda, parfüme tatlılık katan bal mür ve vanilya gibi notalar biraz daha arka plana çekilmiş turunçgillerin varlığı daha fazla arttırılmış ve bence çok daha iyi olmuş.

    Kısacası Velvet orchid orta yaş bayanlara hitap ederken Velvet orchid lumiere ise genç bayanlara göz kırpıyor

    Özellikle sonbahar ve ilkbahar aylarına oldukça yakışacak bir koku. Farklı olmak ve fark yaratmak isteyen bayanların kesinlikle denemesini tavsiye ederim. Arkanızdan güzel bir iz bırakacağına emin olabilirsiniz.

  • #2
    Başta ikisini birbirine çok benzetmiştim ancak Lumieri birkaç kez kullanınca gerçekten bahsettiğiniz gibi bahara çok yakıştığını anladım. Velvet Orchid gelecek kış kullanılmak üzere köşesine çekildi. Lumiere ise mat-mor nefis şişesi ile arz-ı endam ediyor. Havalar iyice ısınana kadar da kullanabilirim sanırım.

    Yorum


    • #3
      Kadın serisi çok başarılı Tom Ford'un. Gözü kapalı alınır hepsi.

      Yorum


      • #4
        Harika tanımlamışsın Matrai, eline sağlık, ben bu versiyonu normal Velvet Orchid'e göre daha çok seviyorum.
        Hala arka planda Black Orchid'in gölgesi, Velvet Orchid ile ciddi benzerlik, hala karanlık, ama serideki en aydınlık koku ve tatlımsılık daha baskın ve ön planda..

        Yorum

        İşleniyor...
        X