Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Tom Ford - Orchid Soleil

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Tom Ford - Orchid Soleil

    Click image for larger version  Name:	Tom-Ford-Orchid-Soleil.jpg Views:	1 Size:	160.2 KB ID:	34163




    Tom Ford un 2016 yılında çıkarttığı parfümörlüğünü Sonia Constant tarafından yapılan Orchid serisinin en yenisi. İlk lansmanı yapıldığında yeni bir bombamı geliyor diye herkesi bir heyecan sarmıştı ama çıkışıyla beraber başlarda topladığı hype ı hızlı bir şekilde kaybetti ve bir anda eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Peki bu kadar eleştirilmesinin gerçekçi bir sebebi varmıydı?

    Ben kesinlikle bu eleştirilere katılmıyorum hatta parfümü eleştirenlerin sadece açılışını koklayıp yorum yaptığına inanıyorum. Unutmayalım zamanında Black Orchid te çokça eleştirilmişti ama sonradan kült yapımlar arasına ismini altın harflerle yazdırdı.

    Tom Ford'un son zamanlarda çıkarttığı en yaratacı ve en iyi parfümü olduğunu düşünüyorum. Geçtiği yerde iz bırakan ve kendini sordurtan bir parfüm. Dün eşim kullanmıştı nerdeyse parfümünü sormayan kalmadı. Oldukça kalıcı ve farkedilir siz hissetmesinizde etrafınızdaki insanlar kokuyu çok net alıyor.

    Parfümde bir makyaj malzemesi ve güneş kremi arası bir efekt var bunu çok net hissedebiliyorsunuz. İsmindeki soleil güneş kremlerinin kokusunu çağrıştırmasından daha öte değil yani yazlık fresh veya sucul bir koku değil kesinlikle. Diğer Orchid serisinin çizgisinden oldukça uzakta ve baştan sona farklı.

    Sümbülteber kullanımı oldulça yerinde ve net parfümün ana teması sümbülteber üzerine kurulmuş ama bildiğimiz naif bir sümbülteber değil krem şanti ve zambakla kremsileştirilmiş bir yapısı var. Kestane ve vanilyanın gourmandlığı da eklenince oldukça sıradışı bir hale dönüşmüş. Açılıştaki acı portakal ve biber kokusu biraz zorlayıcı ve keskin. Ama geri kalan kısmı tam bir keyif bombası.

  • #2
    Velvet Orchid'i beğenen biri olarak merakla denemiştim, fakat açılışındaki mısırımsı koku beni uzaklaştırdı. Belki alt notaları daha güzeldir, bilemiyorum, ama açılışı bana çok zorlayıcı gelmişti.

    Yorum


    • #3
      Sümbülteberi bi' ahtapot gibi düşünün bu kokuda. Diğer destekleyici notalar da kolları. O kadar güçlü olmasına rağmen indolik olmaması şaşırtıcı.

      Açılışında gerçekten zorluyor hatta genzimi yakmıştı fakat yukarıda da belirtildiği gibi geri kalan kısmı tam bi' keyif bombası. Kremalı, vanilyalı sümbülteber. Yazın kullanacağım diye yorum yazanlar var Frag'da. Bi' yaz kokusu olduğunu hiç düşünmüyorum. Boğup bunaltabilecek güce sahip hem kullananı hem etrafı. Sonbahar, kış ve ilkbaharın serin günlerinde mıknatıs görevi görebilir.

      Kesinlikle feminen ama kim takar cinsiyeti modundaysanız alın doya doya kullanın. Kışa bi' şişesi için dolapta yerini açacaklarımdan.
      - Stop the car...
      - What ?!
      - Stop the fuckin' car!

      Yorum


      • #4
        Benim en sevdiğim,en orjinal bulduğum Tom Ford kokusu..Belki alıştığım için ama sıktığım andan itibaren kokusunu seviyorum.Bana gerçekten denizi,tatili anımsatıyor.Çevremden hep olumlu tepkiler aldım şimdiye kadar.Harika,kaliteli ve ferah diyen arkadaşlarım oldu.Bir tek eşim,her sıktığımda Big Babol kokan parfümü sıkmışsın diyor😊Bu da kötü bir yorum sayılmaz bence..Bir süre sonra gerçekten kremalı,vanilyalı çok hoş bir koku yayılmaya başlıyor.Ben ilk kullandığım zamanlarda bu koku nereden geliyor diye şaşırmıştım😊Çünkü gerçekten ilk haline göre farklılaşıyor.Bittiği zaman tekrar alırım diye düşündüğüm parfümlerimden👍🏼

        Yorum


        • #5
          Grey Vetiver ile Orchid Soleil, denediğim Tom Ford parfümleri arasında en beğendiklerim oldu. Pek çok eleştiri almış olmasına rağmen açılıştaki naftalinsi koku da dahil, sevdiğimi söyleyebilirim. Başlangıçta temiz, neredeyse steril bir his veriyor ancak zamanla yumuşuyor ve tatlılaşıyor.

          Yorum


          • #6
            Mısır kokusu oldu valla beni itende. Bu koku bencr kalkar yakında çok tutulmaz.

            Yorum


            • #7
              Bu seriden Velvet Orchid varken cevremde Orchid Soleil kadinlar tarafindan pek tercih edilmiyor.

              Yorum


              • #8
                Reformüle edilip o süt mısırı kokusu kaldırılırsa çok seveceğim bir parfüm olur...

                Yorum


                • #9
                  Orjinal yazı sahibi: Burakkk View Post
                  Mısır kokusu oldu valla beni itende. Bu koku bencr kalkar yakında çok tutulmaz.
                  Ben de kaldırılacağını düşünüyorum.

                  Yorum


                  • #10
                    Ben hala çok seviyorum ama uzun ömürlü olacağını ben de düşünmüyorum.Genel beğeniye çok uygun değil çünkü.Bir de ben bu parfümü yazdan ziyade serin havalarda kullanmayı daha çok sevdim.Yazın mısır kokusunu daha çok hissettim.Serin havalarda kullandığımda ise daha çiçeksi ve ferah geliyor.Yazı anımsatıyor.

                    Yorum


                    • #11
                      Uzun aradan sonra o fısı yapmayacaktım...
                      Patlamış mısırlı, vanilik, kremalı sümbül! Olmaz olasıca kolumu yiyordum. Hemen telefona sarılıp Murrjm'e sordum kaldı mı elinde diye; yırttı, yokmuş!

                      N'aaaptılar buna, bi' şey mi kattılar içine!? Şişelerce alasım var.. Var da çok pahalı.. Bilemedim.

                      Baya kendi kendi konuştum bitti. Rahatladım.

                      - Stop the car...
                      - What ?!
                      - Stop the fuckin' car!

                      Yorum


                      • murrjm
                        murrjm Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Ben de abimden dekant mı istesem ne yapsam ?
                        51 ml isteyim şişe bende kalsın bari

                      • Lagerfeld
                        Lagerfeld Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        murrjm Bak bu sinsi gülüş, en sevdiğim. -->
                    İşleniyor...
                    X