O bir zaman yolcusu 1925 yılında üretilen bir parfümden bahsediyoruz dile kolay üretiminden bu zaman kadar nerdeyse bir asır geçmiş. Ama o eskimiş mi? tabiki de hayır. Şu anda kime sorsak gelmiş geçmiş en iyi kadın parfümleri arasında ilk 5 e girebilecek bir başyapıt o. Mutlaka her kadının bir döneminde mutlaka alıp kullanması gereken parfümlerden biri. Jacques Guerlainin parfümörlüğünü yaptığı bir efsaneyle tanışın mutlaka eminim onu çok seveceksiniz. İçinde hangi notalar yokki. Vanilya, tütsü, deri, civet, iris, sandalağacı, paçuli, sedir, misk, vetiver, bergamot ve daha neler neler. Her ne kadar kadın parfümü olarak geçsede günümüzde erkekler tarafından kullanımı da yaygın. Çünkü günümüz erkek parfümlerine bakıldığında shalimar daha maskülen kalıyor bile denilebilir.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Guerlain Shalimar
Çökme
X
-
Guerlain Shalimar
O bir zaman yolcusu 1925 yılında üretilen bir parfümden bahsediyoruz dile kolay üretiminden bu zaman kadar nerdeyse bir asır geçmiş. Ama o eskimiş mi? tabiki de hayır. Şu anda kime sorsak gelmiş geçmiş en iyi kadın parfümleri arasında ilk 5 e girebilecek bir başyapıt o. Mutlaka her kadının bir döneminde mutlaka alıp kullanması gereken parfümlerden biri. Jacques Guerlainin parfümörlüğünü yaptığı bir efsaneyle tanışın mutlaka eminim onu çok seveceksiniz. İçinde hangi notalar yokki. Vanilya, tütsü, deri, civet, iris, sandalağacı, paçuli, sedir, misk, vetiver, bergamot ve daha neler neler. Her ne kadar kadın parfümü olarak geçsede günümüzde erkekler tarafından kullanımı da yaygın. Çünkü günümüz erkek parfümlerine bakıldığında shalimar daha maskülen kalıyor bile denilebilir.
- 6 beğenme
-
Asla vazgeçemem dediğim parfümlerimden biri.Bu koku ancak yaşayarak anlaşılacak türden..İlk sıkıldığında hemen karar vermemek gerekiyor.Çok ağır,çok yoğun gelebilir.Zaman geçtikçe ortaya mükemmel,yumuşacık,kadife gibi pürüzsüz bir vanilya kokusu çıkmaya başlıyor.Bu koku benden mi geliyor diye şaşırıyorsunuz😊Tende kaldıkça çok farklılaşan,kullandıkça bağımlılık yaratan bir koku..
- 7 beğenme
Yorum
-
Eski edt aynen böyleydi.Yenisinde vanilya biraz daha az gibi geldi.Yine de çok güzel.Elimde bir de eski edp var.İlk sıkıldığında çok sert,çok ağır ama zamanla o da çok güzel,tatlı bir vanilyaya dönüşüyor.Sadece bu süreç biraz daha uzun sürüyor.Elimdeki edp az kaldı.Bitince onun da yenisini alacağım.
-
Orjinal yazı sahibi: Pi-jeY View PostCiddi ciddi düşünüyorum bu kokuyu erkekte çok sırıtmaz değil mi ? Bide güç anlamında nasıldır bi puanlama yapsanız süper olur
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merak etmeyin sırıtmıyor. Hatta günümüz gourmand furyasını düşününce çoğu kadın parfümüne göre maskülen bile kalıyordur. Limon, deri ve civet notalarıyla maskülen tarafa göz kırparken, vanilya kullanımı feminen tarafa daha yakın. Nota diziliminde belirtilen iris, yasemin, gül gibi notaları hiç hissetmedim, tenimle alakalı olabilir. Genel olarak uçarı-havai bir koku değil, oturaklı bir havası var, ciddiyet istiyor. Bazen Shalimar beni giyiyor gibi hissettiğim oldu.
Performansına gelince bende 1-2 saat kadar yayılımı, 8 saat kadar kalıcılığı oldu. EDP formatına göre güçsüz olduğunu düşünüyorum. Bir ihtimal burnum iptal olmuş da olabilir, 2 fıstan fazlası boğucu hissettiriyor.
- 4 beğenme
Yorum
-
EdP ve EdT biraz sert ve dumanlı gelmişti bana ama kesinlikle çok etkileyici parfümler... Daha hafif versiyon olarak Eau de Shalimar'ı edindim kör alışla. 2009'da bitirilen ve yerine şimdiki modelin geldiği 75'lik şişe içinde.
Fırından yeni çıkmış vanilyalı limonlu kek gibi kokuyor Sıcak bahar günlerinde ve açık havada seviyorum. Özellikle giysi üstünde çok kalıcı. Güçlü bir koku olduğu için yüzüme yakın kullanamıyorum. Dip notalarda reçineli hissiyat baskınlaşıyor ve hafif bir burukluk geliyor. Limonlu kek gibi başlada da Shalimar gibi bitiyor.
- 4 beğenme
Yorum
Yorum