Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Alaïa Alaia Paris

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Alaïa Alaia Paris

    Marka kurucusu Azzedine Alaïa’in tunustaki cocukluk anilarindan ilham alan Marie Salamagne tarafindan 2015 yilinda baslatilan bir koku Alaia... Notalari; pembe biber, dag havasi, sakayik, frezya, gul, deri ve menekse... Acilista hissedilen ´dag havasi’ notasini her parfumsever muhakkak deneyimlemeli fikrimce; nasil anlatsam bilemedim. Efil efil esen dag meltemini hissediyorsunuz acilista...
    Hayvansallik ust seviyede; oldukca gercekci ve cekici bir deri notasi uzun saatler boyunca menekse ile birlikte sizinle kaliyor... Ust segmentteki notalari ile her detayi dusunulmus izlenimi uyandıran(sise tasarimi bi’örnek buna) Alaia benden tam not aldi. Ayrica Luca Turin’in bes puan verdiği parfümler arasında.

  • #2
    Bu parfüm epey zamandır akımı kurcalıyor ama deri yüzünden bir türlü kör alışa cesaret edemiyorum Swann . Alaia Blanche almıştım körlemesine, hoşuma gitmesine karşın yoğun misk bir süre sonra çok fazla gelmeye başladı, bir de ev hırkama sinen kokusu geçirdiğim mide rahatsızlığı ile eşleşince kullanamaz oldum. Ben de arkadaşıma hediye ettim ve onda çok güzel durdu. Üstümde olmasa da koklamaya devam ettim

    Yorum


    • Swann
      Swann Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Burada kullanılan deri notasını şöyle tarif edebilirim @Rayiha: Tıpkı henüz yeni olan deri bir cüzdan ya da çanta gibi fakat daha baskın biçimde duyuruyor kendini; bir de menekşe... Çokça menekşe hatta bana menekşeyi sevdiren parfüm oldu kendileri=) Yasaklar kalkınca bir numune göndermeyi isterim istersen.. (-:

    • Rayiha
      Rayiha Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkürler, çok naziksin Swann Bottega Veneta ile bir benzerliği var mı deri akoru açısından? Bana nedense benzer havada parfümlermiş gibi geliyor.

    • Swann
      Swann Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Bottegadaki deri, uslu bir çocuk gibi bu da dengelendiği notalarla (meşe yosunu, yasemin) ilgili bir durum olabilir. Alaia’daki deri ise çığırtkan; bu ise yine diğer notalarla (dağ havası, menekşe) ilgili bir durum olabilir... Ya da şöyle söyleyim; ikisi de albenili kokular olduğundan bottega’yı yazın sahil kenarında, alaia’yı ise şık bir akşam yemeğinde kullanabilirim... =)
      Rica ederim bu arada. =)
İşleniyor...
X