Herkese selamlar. Kız arkadaşıma parfüm hediye edeceğim ama kadın parfümleri konusunda çok da bilgili olmadığım için sizden yardım almak istedim. Ağır kokulardan her zaman kaçınıyoruz çünkü migreni tetikliyor. Çiçeksi, fresh, şekerli olmayan designer parfüm önerilerinize açığım.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Migren Hastası Kadınlar İçin Parfüm Önerileri
Çökme
X
-
Orjinal yazı sahibi: Swann View PostMerhabalar soylediklerinize gore bence en guzel hediye balenciaga florabotanica olur kanısındayım.
Florobotanica’yı kullanan bir arkadaşım da önermişti; ikinci defa önerildiğine göre kesinlikle deneyeceğiz. Ayrıca Prada Femme Edp, V&R Flowerbomb önerilmişti; deneyimleyen var mıdır acaba?
+ Daha Fazla Seçenek
- 1 Beğen
Yorum
-
Prada femme de var bende hocam; sümbülteber ağırlıklı bir parfüm. Flora gibi yalın, topraksı değil tek alacağınız nota güzel bir sümbülteber olacaktır. V&R denemedim.
Şöyle diyeyim bir de; femme’de parfüm kokusunu alabilirsiniz/hani, yahu ben kadınsı bir parfüm sıktım gibi/ama ben florayı kullandığımda bariz bi koku alamıyorum; hafif topraksı ve tenimle bütünleşiyor..Son Düzenleme Swann; 16-12-20, 21:06. Tarafından yapıldı.
- 1 Beğen
Yorum
-
Çok teşekkür ederim yorumlarınız ve görünüşleriniz içinOrjinal yazı sahibi: Swann View PostPrada femme de var bende hocam; sümbülteber ağır kokulu bir parfüm. Flora gibi yalın, topraksı değil tek alacağınız nota güzel bir sümbülteber olacaktır. V&R denemedim.
Şöyle diyeyim bir de; femme’de parfüm kokusunu alabilirsiniz/hani, yahu ben kadınsı bir parfüm sıktım gibi/ama ben florayı kullandığımda bariz bi koku alamıyorum; hafif topraksı ve tenimle bütünleşiyor..
- 1 Beğen
Yorum
-
Merhaba. Flowerbomb benim çok sevdiğim bir parfüm ama migreni olan birine uygun olmayabilir. Tatlı ve yoğun bir kokusu var. Benim gözlemime göre migreni olanlar Light Blue, Versace Bright Crystal tarzı hafif kokuları daha rahat kullanıyorlar.
- 1 Beğen
Yorum
-
Notlarımı aldım, teşekkür ederim 🙏🏻Orjinal yazı sahibi: Libra View PostMerhaba. Flowerbomb benim çok sevdiğim bir parfüm ama migreni olan birine uygun olmayabilir. Tatlı ve yoğun bir kokusu var. Benim gözlemime göre migreni olanlar Light Blue, Versace Bright Crystal tarzı hafif kokuları daha rahat kullanıyorlar.
Yorum
-
Migreni olan birine parfüm hiç önermem açıkcası, tabi burda migrenin seviyesi atak sıklıkları çok önemli o sizin bileceğiniz iş. Ben atak dönemlerinde kokladığım notaları o baş ağrsının sebebi olarak düşünüp çok uzun süre mesafeli kaldım. Parfüm mü baş ağrısına sebep oluyor yoksa baş ağrısı mı parfümden kaynaklandığını düşündürüyor orası benim çözemediğim bir bilmecedir.
Birde bende bir migrenli olarak şunu söyleyebilirim ki en hafif kokular bile hatta kolonyalar bile atak döneminde baş agrısını artırıyor gibi geliyordu bana, muhtemelen kokunun hafifliği değil yogunluğu baş agrısıyla ilişkili. O yüzden benim önerim kalıcılığı daha zayıf olan kokular tercih etmeniz yönünde. Gün boyu kıyafetlere sinen, koku algılanmıyor olsa da bağ ağrısını tetikleyebilir bu yüzden bu tür parfümlerden uzak durmakta fayda var.
Yorum
-
Öneriler için çok teşekkürler öncelikle. Migrende atak döneminde, ekstra koku hassasiyeti olduğu için bütün bariz kokulardan uzak durmak gerekiyor; buna yapacak bir şey yok.
Yukarıdaki durumdan bağımsız olarak, bazen de ağır kokular; ortada atak yokken atak başlatabiliyor. Benim asıl sormak istediğim bu ikinci duruma sebep olmayacak parfümlerdi. Birçok öneri geldi sayenizde, bunları dekant olarak alıp, atağı tetikleyecekler mi deneyimlenmek kaldı geriye. Öneride bulunan herkese tekrardan teşekkürler 🙏🏻
Yorum
-
Zaman zaman başağrısı sorunu yaşıyorum ben de. Yek başına migrenimi tetikleyen bir parfüm olmadı neyse ki, ama başım ağrıdığında ilaç niyetine Prada Infusion d'Iris kullanmışlığım vardır.
Prada Iris dışında hafif ve rahatsız etmeyecek çiçeksi kokular olarak- Van Cleef & Arpels Gardenia Petals (Çok hafif bir gardenya kokusu)
- Trussardi Donna (Çiçek ve turunçgiller)
- L'Occitane Neroli Orchide (Temiz turunç çiçeği)
- Narciso Rodriguez Pure Musk (Temiz bir şampuan kokusu. Miske karşı özel bir intoleransı yoksa deneyebilirsiniz. Markanın bana miski boğucu gelmeyen tek parfümü bu oldu)
- Issey Miyake L'Eau d'Issey (Sucul notalar seviyorsa)
- Alien Flora Futura (Temiz parlak çiçekler)
- Estee Lauder Modern Muse (yumuşak beyaz çiçekler)
- Lancome Miracle (Hafiften baharlı bir havası var, ilk anda keskin gelebilir ama denemeye değer)
- Acqua di Gio (Ferah yaseminler)
Flowerbomb bence de migren için tetikleyici olabilir. Tatlı ve keskin bir koku.
Florabotanica çok çiçeksi ve nane ile ilk anda çok ferah gelse de, o ferahlık giderek keskinliğe dönüşüyor ve yorucu hale geliyor. Bir denememde başağrıma katkısı da olmuştu. Bu yüzden beğendiğim halde almamıştım.
Umarım uygun bir parfüm bulursunuz
Son Düzenleme Rayiha; 18-12-20, 04:01. Tarafından yapıldı.
- 1 Beğen
Yorum
Yorum