Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Dior Pure Poison

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Dior Pure Poison

    Click image for larger version

Name:	pure.jpg
Views:	1362
Size:	111.4 KB
ID:	121979


    Benim gözümde Dior'un en iyi çiçek parfümü Pure Poison. Saf, temiz, ferah aynı zamanda çiçeksi ve güçlü. Baharın gelmesiyle kokularda da o tazeliği yakalamak istediğim zamanlarda düşünmeden elim ona gider.

    Kokunun açılışını taze turunçgiller kaplıyor. O taze turunçgillerin ferahlatıcı kokusunun altında gizlenen yasemin... Kendini nazlı nazlı sunuyor. Daha sonra geri çekilen turunçgiller yerini bahara bırakıyor sanki. Gardenya ve portakal çiçeği olmak üzere bembeyaz çiçekler kaplıyor kalp notaları. En sevdiğim notalar arasında beyaz çiçekler...Yasemin hala oralarda gülümsüyor. Mis gibi, bahar gibi bu bölüm. Sonlara doğru ise sandal ağacı ve misk tabanında,odunsu notalar ile birlikte teninizden ayrılıyor.

    Hem tutkulu, hem zarif.. Özel bir dengesi var kendi içinde. Kalıcılık ve silaj olarak da başarılı. Bu parfüm de Frederic Malle Carnal Flower ve bir çok parfümüyle hit olmuş Dominique Ropion imzalı.

  • #2
    Beyaz kapaklı eski şişe vardı ve elden çıkarmıştım
    Hem etrafa yayılan hem de kimseyi rahatsız etmeyen hassas bir dengeye oturtulmuş bir kokuydu.

    Yorum


    • #3
      Beyaz çiçeklerin masum ama en zehirli halleri o şişede. Tam karakterini nefis anlatmışsınız.
      Ben Elixir versiyonuna kafayı takmıştım fakat üretimi sonlandırıldı, maalesef deneyemedim. O kadar çiçeğin arasına kakao serperek zayıf noktamı kurcaladıklarının farkında değiller...

      Kaleminize sağlık sunshine.
      - Stop the car...
      - What ?!
      - Stop the fuckin' car!

      Yorum


      • sunshine
        sunshine Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Lagerfeld Teşekkür ederim. Ben Pure poison aşığı olarak hepsine sahibim iyi ki... Onları kullanmaya kıyamıyorum.

    • #4
      Benim de çok sevdiğim bir parfüm.Kendine özgü,sade,zarif bir havası var.Sakin ama etkili bir parfüm.Keşke eskisi kadar kalıcı olabilseydi.

      Yorum


      • #5
        Çok güzel yorumlamışsınız sevgili sunshine ...reformülasyon öncesi beyaz kapaklısı da Elixir i de bende vardı...ikisi de muhteşemdi...Elixir de Pure Poison üzerine eklenen kakao notasıyla parfüm daha kremsi ve hafif gurme bir tada evriliyordu...çok özledim 😔

        Yorum


        • #6
          Click image for larger version

Name:	a1.jpg
Views:	1424
Size:	245.0 KB
ID:	122147Click image for larger version

Name:	a2.jpg
Views:	1406
Size:	221.0 KB
ID:	122148

          Onlar kıyamadıklarım rafında olduğu için kullanamıyorum

          Yorum


          • Lagerfeld
            Lagerfeld Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Sağlıkla, keyifle saklayın, çok şanslısınız.

          • sunshine
            sunshine Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Lagerfeld çok teşekkür ederim.

        • #7
          Yıllar önce birlikte dans dersi aldığım arkadaşlarımdan birisi o ufacık giyinme odasından çıkmadan önce nefis bir çiçek kokulu parfüm sıkardı ama asla söylemezdi ne oluğunu... Yıllar sonra, daha geçenlerde itiraf etti, Pure Poison imiş.

          Reformülasyonun azizliği olsa gerek, tanıyamadığım için çok şaşırdım, çünkü mor kapaklısından yarım şişe kadar kullanmıştım. Bende misk ve odunsu notalar fazla sivrildiğinden dip notalarda fazla maskülen bulmuş ve kalanını babama vermiştim. Arkadaşımdaki kadar etkileyici olmasa da, pırıl pırıl, ışıltılı bir kokuydu yine de.

          Kullandığım süre içinde beyaz kapaklının da methini duydum ve bir semt parfümerisinde bulduğum 2012 tarihli kutuyu almaya da niyetlendim. Ne aradığımı anlatınca satış görevlisi kız da merak etti şişeyi ve ben kasaya götürmeden önce şişeye bakmak istedi. Jelatini usulca kaldırıp kutuyu açtı, sürpriz, mor kapak! "İyi ki baktık" dedi ve kapatıp yerine koydu kutuyu... Hala şaşkınlıkla hatırlarım bu olayı.
          Son Düzenleme Rayiha; 06-11-19, 23:42. Tarafından yapıldı.

          Yorum

          İşleniyor...
          X