O benim ilk platonik aşkım ve orjinal parfümlere ilgi duymamı sağlayan ilk koku.
Kısaca anlatayım ortaokul dönemlerinde bir gün halama gitmiştim. En büyük oğluy benden 3-4 yaş kadar büyüktü ve ona doğum günü hediyesi bir polo sport gelmişti. Kokuyu duyduğum anda aşık olmuştum. E tabi o zamanlar daha ortaokul öğrencisiyim para ne gezer. Parfüme bir türlü ulaşamıyordum. O zamanlarda ilçede yaşadığım için İstanbul merkeze gittiğim zaman parfümerilerde gidip doya doya kokluyordum. Hatta bir gün bir kız arkadaşımın doğum günü için Bakırköye gittiğim zaman Cumhuriyet meydanındaki bir parfümeriye girip test etmek bahanesiyle üstüme boca edip doğumgününe öyle gitmiştim. İlk kullandığım orjinal parfümdür kendileri ve bende yeri ayrıdır. Nostalji amacıyla mutlaka 1 şişe dolabımda bulunur. Ama ülkemizde şu anda maalesef bulunmuyor. Güncel versiyonu ile eski versiyonu arasında dağlar kadar fark var gerek koku yapısı gerekse performansı itibariyle. Tertemiz mis gibi bir sabunsu kokusu vardır. Temizlik hissiyatı veren kokuların başında gelir. İçeriğindeki nane ve aldehitler daha ön plandadır ferahlatır insanı mutlu eder o mavi şişesiyle
Yorum