Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Tom Ford - Grey Vetiver

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Tom Ford - Grey Vetiver

Click image for larger version

Name:	grey-vetiver-01.jpg
Views:	2098
Size:	422.0 KB
ID:	34171

Tom Ford'un 2009 yılında çıkarttığı parfümörlüğünü Harry Fremont'un yaptığı baharlık temiz ve ferah erkek parfümü deyince designer tayfasından ilk akla gelenlerden bir tanesidir grey vetiver.

Tom Fordun yarı popüler kokularından bir tanesi diyebiliriz. Black Orchid gibi çok bilinmesede seveni tarafından her daim bir şişe el altında bulunan kararsız anların kurtarıcı parfümlerinden bir tanesi.

Vetiver teması üzerine kurulmuş yine ferah ve canlı notalarla harmanlanmış temiz ve enerjik bir parfüm. Doğal ve kadife gibi pürüzsüz oldukça ustaca harmanlanmış bir içerik. Sevmeyeni çıkmaz. Öyle ayılıp bayılacak bir parfüm de olmadığı kesin ama günlük kullanımda da oldukça konforlu olacağı aşikar.

Orta ve genç yaş erkeklerin rahatlıkla her zaman kullanabileceği güvenli bir liman.

EDT ve EDP Formatlarında olan parfümde benim seçimim EDP versiyonu

Sizin de belirttiğiniz gibi Altuğ hocam, her daim elimin altında bir şişesi bulanacak kokulardan.Bu yaz bir de kokucuk'un iso e super'i ile birlikte kullanıcam
    Son Düzenleme murrjm; 25-05-17, 20:56. Tarafından yapıldı.

Yorum

Gözümün nurunu kendisi

Yorum

Hafif kendi halinde bir parfüm seviyorum kendilerini.
        bleu de chanel kullanan dayıma almıştım birkaç ay önce yeni favori parfümü olacak sanırım.
        Sadece garçons.

Yorum

• Hattab.
          Hattab. Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Bende öyle olduğunu düşünüyorum velakin dayım bleu ile özleşmiş biri dolabını açıp sayıyız blue şişesi görmek beni çok mutlu ederdi. Belki artık sayısız grey şişesi görürüm.

• doors
          doors Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Blue Chanel benim hiç sevemediğim bir koku.Ama Grey Vetiver tam bir beyfendi kokusu.

• Hattab.
          Hattab. Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          doors bleu 'nun fiyatı yüksek o paralara alınacak bir parfüm olduğunu düşünmüyorum.
          Bleu dan baya baya nefret ediyormuşuz anlaşıldı.
          Son Düzenleme Hattab.; 25-05-17, 21:44. Tarafından yapıldı.

Edt diye mi bilmem ama menzili ve kalıcılığı pek düşük ..Ferah bi koku

Yorum

• harunozkan89
          harunozkan89 Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          edt si ciddi anlamda öyle, bence kolonya silajına sahip

Evet gençlerin ve orta yaşlı gençlerin bence yaz için tercihlerinden olmalı bence de. Kuru odun kokusu çok bulunduğu için mi ne hani çok egzotik sınıfında değil ve Kabesamanı da (Vetiver) kuru odun kokusunu çağrıştırıyor ama tamamı ile o dememek lazım bence. Turunçgillerle birleşimi bence daha güzel Kabesamanının ve bu parfümde öyle olmuş ve başrolde greyfurt var turunçgiller içinde. Acaba turunçgil oranı arttırılsa daha mı iyi olur yoksa tam mı kıvamında o aklıma geliyor. Turunnçgili daha fazla olsa bana daha güzel olacak gibi geliyor. Fragrantica.com da 1000 oran Kabesamanı, 500 oran odun notaları, 321 oran greyfurt, 164 oran meşeyosunu, 130 oran portakal çiçeği verilmiş. Bence oylayanlar turunçgilleri az vermiş düşüncesi var bende. Sanırım daha yüksek oranlarda greyfurt..

Christian Dior Vetiver mesela o çiğ kahveli falan vetiver ile bence ferah değil ama kasvetli de değil o kadar. Vertus XXIV Carat Gold kasvetli vetiverde başı çekiyor bence denediklerim arasında ve oldukça kuvvetli. Beğeneni vardır ama beni kusturacak gibi oluyor bazen kasvetli vetiver parfümlerin koyu olanları şu an. İlerde severim belki bilmiyorum. Chanel Sycomore ve Lalique Encre noir diğer kasvetli meşhur Vetiverli(Kabesamanı) parfümlerden. Chanel Sycomore ve Vertus XXIV Carat Gold'da ferahlık verilmek istenmiş biraz onu da diyeyim.. Son çıkan Guerlain Vetiver'de bana kısmen dior Vetiver'i anımsattı ve turunçgil daha fazla ona göre ve tütün kolanyası var çok olmasa da bence Guerlain Vetiver - 2000'de.

Parfümde özellikle batı için Tom Ford öncesi ve Tom Ford sonrası diye bir döenm belki iyice oturabilir. Koyu parfümleri ile kokmuyorum düşüncesi olmuyor çoğu parfümü için. Tom Ford Grey Vetiver 'de onlardan. Edt si kötü demiş arkadaşalr onu da buraya da ekleyelim. Sanırım zayıf parfüm severleri de ticari olarak hedef kitleye alma amacı ile Edt çıkarıyor Tom Ford.

Benim de ara sıra falan sıkmak isteyceğim güzel temiz bir parfüm Tom Ford Grey Vetiver.. Yazın elinizden düşürmeyeceğiniz bir parfüm olma potansiyeli yüksek ..

Yorum

Bence hiç bir espirisi yok kokun . yani bilmesem En son Aklıma Tom Ford gelir.Yada ben vetiver sevmiyorum. Ki ben cidden vetiverden hiç hoşlanmıyorum D

Yorum

Bana vetiver hissi veremedi daha çok kremsi gibi.Edp si özellikle baya kuvvetli bir parfüm.

Yorum

vetiver sevmiyorum ama tom ford grey vetiver sevilmeyecek gibi değil.gerçekten klas bir koku

Yorum

Gayet temiz ve rahatsız etmeyen bir koku.
                Centilmen kokusu

Yorum

performansı başarılı yayılımı başarılı benim kullanmayacağım ama birinden koklayınca farkedebileceğim güzel başarılı bir parfüm. 220 liraya boynerden bulmuştum edp sini ama almamıştım sırf o yakın arkadaşlarımdan birinin 6 sene aynı parfümü kullanıp bezdirmesinden dolayı

Yorum

French lover, encre noir a l'extreme gibi baş yapıtları benden eskisi ilgiyi göremeyen bir parfüm😌

VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

Artık aramızda olmayan bir parfüm olmuştur kendileri. Ne yazık ki üretimine son verilmiş.

Yorum

• DouglasCst
                        DouglasCst Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        edt mi yoksa edp mi hocam yoksa her ikisi de mi? edt nin üretimine son verildiğine dair fragrantica da yorumları okumuştum ama edp ile ilgili bir yorum okumadım hocam

Bence bir kayıp olacaktır bu durum çünkü designer olarak alınabilecek en güvenli seçimlerden biriydi kullanımı rahattı edp nin kalıcıgılı gayet yeterliydi bütün hayatı boyunca 3 5 parfüm kullanacak birinin baharlık yazlık kokusuydu, gerçi yaz diyorum ama ben sıcak havada koklamayı sevmiyorum bu kokuyu baharlar iyidir. birde edt edp arasında fark var bence sadece edp alınabilir bu parfümün.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: matrai View Post
                        Artık aramızda olmayan bir parfüm olmuştur kendileri. Ne yazık ki üretimine son verilmiş.
                        Çok sevdiğim bir parfüm Grey Vetiver
                        EDT sonlandırılsın okey ama EDP versiyon markanın çok satanlarından diye biliyordum.
                        Grey Vetiver'in gittiği yerde For Men ,Men extreme gibi kokuları da çok tutmazlar bence =(

Yorum

İşleniyor...
                        X