Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Caron - Yatagan

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Caron - Yatagan

    Click image for larger version  Name:	yatagan.jpg Views:	1 Size:	1.73 MB ID:	22568


    İsmini ;Denizli nin Yatağan ilçesinden alan. Yatağan kılıçlarından ilham alınarak tasarlanmış son derece sert ve maskülen erkek parfümü. Caron firması tarafından 1978 yılında Vincent Marcello ya yaptırılmış odunsu oriental sınıfına ait harika bir parça. Temel notaları olarak kunduz, çam, artemisa ve meşe yosunu başı çekiyor. Aslında rengi bile nasıl bir parfüm olduğu hakkında bir fikir veriyor. Zaman içinde reformülasyonlar geçirsede halen performansı oldukça iyi.
    Son Düzenleme matrai; 25-03-17, 13:00. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Yatagan nam-ı diğer "BIÇAK" tam bir maskülen koku. Eski kafa erkeksi kokuları sevenler sevecektir. Benim severek kullandığım kokuların başında geliyor. Ama yaşı 20-30 yaş aralığında olan arkadaşlar burun kıvırabilirler..

    Yorum


    • #3
      Bildiğim kadarıyla bıçağı ,kılıçı meşhur olan yatağan Muğlada ki değil Denizli Yatağan.

      Yorum


      • #4
        Orjinal yazı sahibi: mm.olcayto View Post
        Bildiğim kadarıyla bıçağı ,kılıçı meşhur olan yatağan Muğlada ki değil Denizli Yatağan.
        Bu bilgiyi öğrendiğim çok iyi oldu. Çok teşekkür ederim yanlış bildiğim bir şeyi düzeltmiş oldunuz. Ve bende bu şekilde insanlara yanlış bir bilgi vermeden düzelteyim. Yatağan deyince aklıma direk olarak Muğla Yatağan gelmişti hatta Termik santralinden başka bıçakları ve kılıçlarıyla da ünlüymüş diye kendi kendime düşünmüştüm. Ama yanlış biliyormuşum araştırmadan ezberden yapmak demek ki bazen böyle hatalara yol açabiliyormuş.

        Yorum


        • #5
          Hanımın Denizli olunca memleketi oradan biliyorum.

          Yorum


          • #6
            Kunduz yağı notasının nedir ve nasıl sorularını en iyi cevaplayan parfümdü 2000'lerin başına kadar. Fakat sonrasında her eski toprağın başına gelen geldi ve kunduz yağı ekseninde şekillenen kokuda hem kastoryum oranı azaltıldı, hem meşe yosunu eser miktara indirildi hem de performansı orta halli bir kokuya dönüştürüldü. Net hatırlayamıyorum ancak 90'ların ortasında aldığım sıvının rengi de daha koyu idi ancak yanıltmak istemiyorum. Dolayısı ile Yatagan ''Kelebek'' olmuş ve uçmuş.

            Yorum


            • #7
              Eski halini koklama fırsatım olmamıştı, sadece hakkındaki yorumları okumuşluğum var ama geçen ay denediğimde şu anki hali o yorumlarla örtüşmeyen bir yumuşaklıktaydı.

              Yorum


              • #8
                Hala çok iyi severek kullandığım bir parfüm caron parfüm nasil yapilir çok iyi biliyor

                Yorum

                İşleniyor...
                X