Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Darley, Parfums de Marly

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Darley, Parfums de Marly

    Click image for larger version  Name:	darley.jpg Views:	0 Size:	126.2 KB ID:	202815

    Parfums de Marly'nin 2009 çıkışlı bu yaz kokusunun açılışı, bazdan biraz tatlı vurgulu citrus cinsi meyveler ve nanenin önderliğindeki cool aromatik notalar ile temiz bir parlaklıkta gerçekleşiyor.

    Kozmetik unsuru gibi modern süslü lavanta, kokunun çiçeksi kalbini yumuşak bir şekilde geçiş sağlıyor. Burada portakal çiçeği dikkat çekerken, centilmen gül dokunuşunun varlığı ise kokuda beklentimin üzerinde bir çiçeksilik yakalanmasını sağlıyor.

    Koku tatlı çiçeksiliğe doğru dönüşürken kokuyu çerçeveye alan hafif tarçın baharatsılığı, kokuyu odunsu bir zemine doğru itiyor.

    Sonları ise vanilya efektli kumarin bazlı, misk-amber karakteriyle de oryantale göz kırpan biraz odunsu bir fujer tabanı.

    Bir Le Male kopyası mı? Bu, parfümün en tartışmalı tarafı. Kesin olan bir şey varsa o da Darley’in koku ifadesindeki kaçınılamaz Le Male fenomeni.

    Darley’de de nanenin sıcak tatlı ile kombini ve portakal çiçekli lavantanın misk, amber ile birlikteliği ile karşıtlıklar dengesi korunulmuş, kimyon atlanılarak onun yerine biraz daha tarçına odaklanılmış. Le Male’deki volümlü vanilyanın arkasındaki kalan odunsular gibi bazı unsurlar daha da pürüzsüzleştirilerek gün yüzüne çıkartılmaya çalışılmış.

    Darley: Le Male’nin vanilyasının dizginlendiği, yumuşak vanilyanın yerine daha çiçeksi gövde ve daha kumarinli fujer bazlı dikey karakterli, daha ince bir koku. Le Male, vanilic bir tutuş ile daha yumuşak bir düşüşe sahip ama daha gürültülü yataylıkta bir koku.

    Risk ve yenilik yok! Parfums de Marly, parfümlerini fiyatlandırırken gösterdiği cesareti, parfümlerini yaratırken göstermekten uzak gözüküyor...
    Son Düzenleme Aryan; 23-07-21, 15:32. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Eski le male’in hastası biri olarak beklenti içine girip hayal kırıklığına uğradığım bir parfüm oldu. Le male’e göre fazla pürüzsüz ve yumuşak, performansı da zayıf

    Yorum

    İşleniyor...
    X