Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Chanel Anteaus

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Chanel Anteaus

Click image for larger version  Name:	Hercules_and_Antaeus.jpg Views:	1 Size:	430.8 KB ID:	17810

Click image for larger versionName:	ant.jpgViews:	1Size:	17.5 KBID:	17809
    Kapkaranlık şişesinden aslında size bir çok ipucu veriyor. Chanelin kült sıfatına erişmiş erkek parfümü Anteaus.
    Anteaus, Yunan mitolojisinde bir karakter. Poseidon ve Gaia'nın oğludur. Gücünü topraktan alır. Deadalaus'un labirentinde bir arenası vardı ve bu arenaya gelen kahramanları öldürerek babası Poseidon adına kafataslarından bir sunak yapmıştır.
    İşte böyle acımasız ve gaddar bir karakterden ismini almış parfüm. Peki parfüm böylemi? Evet oldukça sert bir yüzü olduğunu söyleyebiliriz. Kunduz ve meşe yosunu kullanımı ile bir erkeğin testosteron seviyesini en yükseğe çıkarabilecek ve sert bir mizaç katabilecek güçte. Günümüze hiç ait olmayan yapıda hatta geçmişteki beyefendi parfümlerinin de yanından geçmez. Jacques Polge nin yaratıcılığını konuşturduğu muhteşem bir eser o. Her parfüm severin belirli bir tecrübesi olduktan sonra mutlaka denenmesi gereken parfümler listesinde olması gerekir. Kesinlikle genç işi değil. 35 hatta 40 lı yaşların parfümü.

one of the best

Yorum

Chanel'in en iyi erkek parfümü bence.

Yorum

İlk karşılaştığım 86 yılında, daha önce tanıştığım Kouros'da olduğu gibi beni şaşırtıp hayran bırakmıştı. (Başlıkta ve açıklamada "a" ve "e" harflerinin yerini değiştirmek gerekiyor Altuğ Hocam)

Yorum

• hayro
          hayro Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Mete abi günümüz ve o dönem ki Antaeus'u karşılaştırdığınızda çok fark var mı? Ben günümüz versiyonunu severek kullanıyorum, vintagesini deneme şansım olmadığı için merak ediyorum farkını.

• Medea
          Medea Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Bana göre oldukça ciddi fark var, her şeyden önce meşe yosunu ile ilgili önemli bir sıkıntı ve boyut yoksunluğu söz konusu. Burnum ya da hafızam beni yanıltmıyorsa vintage Antaeus'a oranla bugünkü çok daha yavan ve sığ. Açıkçası, yaklaşık 30 yıl aradan sonra bugünkü halini koklayınca hayal kırıklığı yaşadım ben. Zihnimde hayran kaldığım koku bu değildi. Eski halini bilmesem bugünkü halini sever miydim emin değilim ama eski halini bilen biri olarak bugünkü versiyonun eskiyle ilgili sadece küçük bir fikir verebildiğini düşünüyorum.
          Son Düzenleme Medea; 20-02-17, 18:25. Tarafından yapıldı.

bu kokuyu sevilde denemiştim cdg2 man edp den biraz daha soğuk yüzü vardı sanki, kokular alakası yok ama içerisinde paçuli olunca çekiyor beni, ikisi de harika genel beğeniye uygun parfümler 30 yaş üzeri tavsiye edilir. Ben yoğun koku severim diyen gençlere de kullanabilir özellikle de Antaeus

Yorum

Bir önceki gümüş rengi spreyli şişe ve son siyah spreyli şişelerde bile fark söz konusu. Ben şahsen gümüş spreyli şişeyi hem koku hem performans olarak tercih ederim.

Annem bile babama son hediye ettiğimiz siyah spreyli şişenin hiç kalıcı olmamasından şikayetçi. Böyle yoğun bir koku nasıl bu kadar az kalıcı olur diye yakındı kaç sefer.

Yorum

Tarzı olan, yaş isteyen piyasaya çıktığı zamanı düşündüğümde hayranlık uyandıra müthiş bir koku olur kendileri

Yorum

şişesi gibi kendiside karanlık olan misk ve animalik notaları çok güzel hissettiren Chanel firmasının çıkarmış olduğu en başarılı parfüm.. Yaş istediği konusunda görüşler aynı doğrultuda. 35 ve üzeri arkadaşlara tavsiye edilir..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: KARALARIN_CEMAL View Post
                bu kokuyu sevilde denemiştim cdg2 man edp den biraz daha soğuk yüzü vardı sanki, kokular alakası yok ama içerisinde paçuli olunca çekiyor beni, ikisi de harika genel beğeniye uygun parfümler 30 yaş üzeri tavsiye edilir. Ben yoğun koku severim diyen gençlere de kullanabilir özellikle de Antaeus
                Antaeusu denemedim açıkçası fakat cd2 man in kuru odunsu yapısıyla genel beğeniye uygun olduğunu sanmıyorum.

Yorum

Kouros'a en çok yaklasan koku....

Yorum

• Burakkk
                    Burakkk Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Hocam eleştiri olarak algılamayın sakın ikiside şişeli mevcut bende kullanıyorum alakaları yok koku olarak çok farklılar tek ortak noktaları meşe yosunu

maskulenlik anlamında soyledim hocam.) tesekkurler yorumunuz için.)

Yorum

geçen hafta sevil de test ettim... benim zamanında çok kullandığım bir parfümdü... yeniden dönme hissi uyandırdı bende. gerçek bir maskülen ...

Yorum

Bu başlık bana 399 TL ye patladı... yeterli miktar zehir kana karışınca dayanamadım bugün gidip bir şişe aldım

Yorum

Açıkçası bende beğendim farklı sıradışı bir havası var günümüzdeki parfümlerle kıyaslandığım zaman

Yorum

İşleniyor...
                        X