Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Jil Sander Man I (Man Pure) 1981

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Jil Sander Man I (Man Pure) 1981

    Günümüz trendleriyle ve gençlerle işi olmayan eskilerden fazla bilinmeyen bir şipre. Jil Sander'ın ilk parfümlerinden biri.

    Çok kaliteli pürüzsüz ağır başlı bir açılışı var, olgun ekşi karakteristik limonun yanında yeşil bitkilerle yapıyor açılışını, meşe yosunu kendini göstermesinden sonra farklı bir yola sapıyor: odunsular, tütsü, hayvansallık, farklı maskülen çiçeklerin kaliteli birleşiminden çok sağlam bir koku karakteri çıkıyor ortaya. Klas bir temiz koku gibi başlayıp gittikçe karanlık bir patikaya giriyor; yeşil aydınlık bir ormana karanlık ve gizem çöküyor gittikçe. Yeşil ormanda ortaya çıkan sis ve ormanlar ile koku kendi buluyor.

    Son derece kaliteli, kompleks, kendine has, değişken ve sofistike bir parfüm. Yeşil yapıyı destekleyen unsurlarla çok iyi bir iş ortaya çıkmış bence. Çok karanlık da değil aydınlık da değil, bunlar biraz değişken. Standart ama yüksek kaliteli temiz 70 - 80'ler parfümleri gibi başlayıp çok sağlam erkeksi bir karaktere bürünüyor. Hayvansallık herkesin hoşuna gitmeyebilir ama çok baskın olduğunu söyleyemem.

    Ayrıca gördüğüm kadarıyla Geza Schoen'in de favorilerinden biriymiş. Bulunması zor bir parfüm, maalesef yıllar önce üretimi bitirildi. Elime iki farklı çeşidi geçmişti, biri bayattı biri daha tazeydi; yani bulunsa bile kokunun bozulup bozulmamış olması soru işreti olabilir. Farklı bir marka adına çıksaydı çok daha fazla bilinen ve konuşulan bir parfüm olurdu muhtemelen. Click image for larger version  Name:	jil-sander---man-i-man-pure.jpg Views:	1 Size:	47.1 KB ID:	3423

  • #2
    Şişeside güzelmiş , kalemine sağlık hocam ..

    Yorum


    • Guest's Avatar
      Misafir Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkürler Batuhan, aslında bu fotoda olduğundan güzel çıkmış efektlerle

  • #3
    Harika bir yorum olmuş. Bu vintage ların böyle açığa çıkması güzel. Müsaitsen ekiplere haber vereyim bu gece evden aldıralım seni.

    Yorum


    • Guest's Avatar
      Misafir Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkürler, aldırın bekliyorum :P. Ben senden de bekliyorum vintage yorumları. Denediğin çok güzel vintagelar var

  • #4
    Kalemine Sağlık Ozan Hocam güzel yorum olmuş, forumda sanki başka bir arkadaş daha bu kokuyu çok özüyordu

    Yorum


    • Guest's Avatar
      Misafir Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkür ederim Sefayir hocam. Daha önce ben yazmıştım yine bugun ne kullanıyorum'a fakat başka bilen kimseyi görememiştim, bir tek Bülent bey (Ustad) var bu kokuyu bilip sevdiğini bildiğim. Varsa çok iyi bilen seven .

  • #5
    Merakımı cezbetti jil Sander dan böyle bir koku. Bir vintage avına çıkacağız bu gidişle birde tiffany diye bir koku var o da çok fazla övülüyor deneyen bilen varsa bir iki satır yazsın lütfen


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

    Yorum


    • Guest's Avatar
      Misafir Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Evet ben de garipsemiştim Jil Sander gibi markanın böyle bir parfüm çıkarmasını, fakat geçmişine baktığımızda baya sağlam parfümleri olduğunu görüyorum denemesem de henüz onları. Muhtemelen istedikleri satış başarısını elde edemeyince piyasaya parfümlere yöneldiler tam anlamıyla.

  • #6
    Birkaç yıl önce bu parfümü birinden duyduktan sonra okuduğum yorumlar dikkatimi çekmiş ve bulunur mu acaba diye bir araştırma yapınca bulmanın zor olacağını anlayıp peşini bırakmıştım. Yakın zamanda senin bahsettiğini gördüğümde şaşırmıştım. Bülent Bey'in bilmesine şaşırmadım Bu arada her forum ortamı için Bülent Bey'in bir kazanç olduğunu düşünenlerdenim. Yorum için burnuna, kalemine sağlık.

    Yorum


    • Guest's Avatar
      Misafir Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkür ederim . Dediğiniz gibi bulması gerçekten de zor, ben buldum bir şekilde ama piyasa fiyatından fazla vermek zorunda kaldım. Bülent bey vintage sever zaten, aynı şekilde ben de şaşırmadım bilmesine ve dediklerinize katılıyorum .

  • #7
    Ben de ilk Berkan Beyin bloğunda Geza Schoen röportajını okuduğumda kendi parfümlerin dışında hangi parfumleri beğeniyorsun sorusuna saydığı parfumler arasında Jil Sander Man I Man Pure diyerek en iyi deri parfümü olduğunu belirtiyordu. O zaman ilgimi çekmişti baya..

    Yorum


    • Guest's Avatar
      Misafir Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Evet, birkaç yabancı röportajında da bu kokuyu belirtmiş Geza, Berkan beyin röportajında da vardı aynı şekilde. Deri hissiyatı da var sonlarda özellikle.
İşleniyor...
X