Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Aramis - Tuscany Per Uomo

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Aramis - Tuscany Per Uomo

    Click image for larger version

Name:	ARAMIS-TUSCANY-PER.jpg
Views:	459
Size:	78.8 KB
ID:	30629

    Aslında eskiyi hatırlatan herşey bu şişenin içerisinde. Sanki bir zaman yolcusu gibi. Kokladığınızda sizi 80 lerin o samimi ortamına götürüyor. Henüz yapılaşmanın bu kadar ileriye gitmediği ve komşulukların gerçek esnaflıkların olduğu o döneme. Esnaflığı yazmamın sebebi o eski berber dükkanları. Belkide benim hatıralarımda bu şekilde bir yer edinmiş Berberler bu zamanki gibi lüks değildi köhneydi salaştı ama içeri girdiğinizde sürekli ıslak traş yapmaktan ve bolca limon kolonyası kullanılmaktan içeriye sinmiş kendine has bir kokusu vardı berber dükkanlarının. Ve ozamanların değişmez erkek parfümlerinin içinde bulunan deri ve lavantanın içerde sıra bekleyen müşterilerin üstünden buram buram kokusu yükselirdi. İşte bu parfüm tam o anları yaşattı bana.

    Bergamot limon ve lavanta ile açılan daha sonra deri meşe yosunu keskin baharatlar ile maskülenliğin dibine vuran sonlara doğru tertemiz ve sabunsu bir hale dönen çok güzel bir koku. Nostaljiyi size fazlasıyla yaşatıyor. Alıp sizi belki gençliğinize belkide küçüklüğünüze götürüyor.

  • #2
    bulabilene aşk olsun üstad, yitip gitmiş...

    Yorum


    • #3
      var var tuscany yurtdışı free shoplarda satılıyor hala bira eski kafa olmasına ragmen safari ile birlikte ferahlatıcı yönüyle tam bir erkek kokusu maalesef kalıcılık zayıf

      çilekten ne almıştık zamanında eyy gidi günler eyy

      Yorum


      • #4
        Bir şişe gerçeğini polo klasik ile değişimli kullandım, birgün tarçın rulosu gibi, diğer gün gazyağı tenekesi gibi geziyordum..

        Yorum


        • #5
          foreverroma hocam yeni versiyonun kalıcılığının zayıf olmasının yanında vintage versiyona göre koku güzelliği acısından başka farkı var mı peki? Bir safari hastası olarak onunla aynı ligdeki bu maskülen güzelliğin vintage olanini zamanında imkanım varken almadığıma hala hayıflanırım.

          Yorum


          • #6
            tam bir klasik centilmen kokusu %100 maskülen bayana asla gitmez..eski adı etruscan diye kalmış aklımda..elimde 100/60 civarında bulunuyor..de gidi eski günler..d strawberry, d dara,fragrancex ve ismini hatırlayamadığım storyi neredeyse bedavaya aldığım ingiliz satış sitesi...ne günlerdi,siparişi verir işyerimin mailroom ofisine arada sorar yada mail gelmesini heyecanla beklerdim..gelince kutuda bazen 2-3-4 şişe parfüm yada parfüm yan ürünlerini aynı heyecanla hemen elime bileklerime sıkar koklardım...herşey 2011 de yasaklama ile yavaşladı tadı kaçtı..

            Yorum


            • #7
              lordun parfüm konusunda kokuyu merak edip sipariş vermiştim çilekten eski kafa ama bir o kadarda rahatlatıcı etkisi vardı
              safari ile birlikte en temiz parfümlerden

              Yorum

              İşleniyor...
              X