Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Giorgio Beverly Hills for Man Vintage

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Giorgio Beverly Hills for Man Vintage



    Giorgio Beverly Hills for Man Vintage

    Çıkış yılı : 1984

    Kimileri için baba/dede kokusu olsada Bu parfüm benim kıymetlim, kullanmaya kıyamadığım eski kafa parfümlerin en uygun ama en kaliteli örneği diyerek yorumuma başlıyorum 🙂
    Sadece lafta değil gerçekten 99 öncesi meşe yosunlu versiyonlarda kullanılan paçulini, balın, meşe yosununun, miskin, ve çiçeksi notaların kalitesi tartışılmaz en iyilerden. Elimde bulunan şişe 95 üretim olduğu ve bu kaliteliyi yaşadığım için kendimi şanslı hissediyorum 🙂
    Başlangıçta sert/kirli ve kaliteli paçulinin etkisiyle balzamik bir etki var. Bu kokuya ufak nüanslar dışında benzeyen Givenchy Gentleman da bu bu hissi vermek için fazladan deri kullanılmış ama burada kullanılan paçuli o kadar iyi ki deriye gerek kalmamış. Bu kirli balzamik his bal ile yumuşatılıp odunsu bir hal alıyor. Sonrasında bir patlama misali en iyi gerçek meşe yosunu örneklerinden birini almaya başlıyorum. Meşe nin katılması ile daha maskulen ve başta olan sertlikten uzaklaşan parfümde orta notalarda itibaren feminen çiçeksi notalar devreye giriyor. Ölü gül kullanımı ve kalitesi çok net. Kök tarçın ve karanfil birleşimi ilede sıcak çiçeksi ve baharatlı birazda barbershop havası oluşuyor. Uzun bir süre bu havanın hissedildiği parfümde gerçek ve mükemmel güzellikte meşe yosunuda hep benimle beraber.
    Dip notalara geçerken başta hissedilen vanilya kalitesi çok iyi, hafif amber, tonka fasülyesi ve sandal ağacı ile modern havaya geçerken meşe yosunu kendini arka planda buluyor. Ancak maskulen olmayı amaçlayan parfüm yine çok kaliteli misk ile meşe yosununun yerini alarak parfümü odunsu maskulen haline getiriyor. Sonlara doğru sedir ile biraz daha ayakta kalan parfüm bergamot ile eski kafa parfümlerde ki gibi ferah bir havada veda ediyor.
    Genel hatları geçişleri olan ama maskulen eski kafa yapısını hiç bırakmayan parfümün kalıcığı ve yayılımı dehşet seviyede. Ertesi gün bile dolabımda olan gömleğimden kokusunu alıyorum 🙂
    Ufak bir bilgi vermem gerekirse, bu formül 99 yılında değişti ancak 2010 yılına kadar olan daha güncel versiyonlarda kalite Vintage kadar olmasada koku yüzde 80 oranında aynı. 2011 ve sonraki versiyonlarda ise sadece orta notada olan kısım genele hakim.

    Genel Puanım : 9,5/10

    Cüneyt Akçetin


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

  • #2
    Dede kokusu diyen ter koksun emi Onlar parfüm koklamamışlar ne diyelim. Cüneyt kalemine sağlık , ben iğde yaprağı/çiçeği gibi bir nota da aldım sen de farkettin mi hiç?(tende)

    Yorum


    • #3
      Orjinal yazı sahibi: Erdoğan Kesgin
      Dede kokusu diyen ter koksun emi Onlar parfüm koklamamışlar ne diyelim. Cüneyt kalemine sağlık , ben iğde yaprağı/çiçeği gibi bir nota da aldım sen de farkettin mi hiç?(tende)
      sorma Abi bu yüzden parfüm beğenmeyenler var maalesef.
      Abi sağol varol teşekkür ederim.
      Ben iğde yaprağı kokusu hissetmedim ama böyle bir etkide olabilir.


      Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

      Yorum

      İşleniyor...
      X