Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Chanel - Antaeus

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Chanel - Antaeus

    Click image for larger version  Name:	resmi afiş1.jpg Views:	1 Size:	47.9 KB ID:	104506
    Xeryus,Kouros,Eros vb. hepsinden ne de güzel parfüm ismi olur değil mi?
    Chanel'in parfümlerinin çoğunda emeği olan bir sanatkar Jacques Polge'un elinden çıkmış olan Antaeus adlı parfümü 1981 yılında piyasaya sürüyorlar. Ve bu isim Dante’nin İlahi Komedyası’nda Cehennem bölümünde geçiyor. Chanel'i doğru isim kullandıkları için öncelikle tebrik ediyorum. Çünkü bu parfümlerdeki isim uyuşmazlığı beni gerçekten rahatsız ediyor. Adam parfümün adına Xamber veya Xoud koyuyor ama kokuda ne amberden eser var ne de uddan. Şimdi düşünebilirsiniz ne gibi bir alakası var bu Antaeus'un kokusuyla ismi arasında. Sizlere şöyle söyleyeyim Yunan mitolojisinde geçen bu ''Antaeus'' var ya işte onun karakteri aslında bu parfümün nasıl kişilerin üzerine yakışabileceğini gayet iyi anlatıyor.Uzun lafın kısası alışılmışın dışında, eşine benzerine rastlamadığım ve bir hayli erkeksi bir parfüm ile karşı karşıyayız. İzninizle artık parfümün nasıl koktuğunu anlatmaya başlıyorum.

    Antaeus'un başlangıcı aromatik otlarla başlıyor. Aromatik otlarda kekik ve mryhh birleşimi büyük bir rol oynuyor ki zaten parfümün genel yapısını da zaten çoğunlukla bu iki nota oluşturuyor. Bu baştaki aromatik otlar, aktarlarda kokladığınız o otlar gibi değil de böyle daha çok yıllardır kullanılmayan bir evde tozların arasından bulduğunuz kavanozun içindeki otlar gibi. Tozlu ve sert. Otsu hava devam ederken bergamot da ara sıra kendisini hissettiryor ve böylece parfümün ilk aşamasını geçiyoruz. Orta notalarda hayvansı yapı beklerken maalesef hiç hayvansı yapıyla karşılaşamıyorum. Bu hayvansı yapıyı alamam da sorun bende mi yoksa parfümde mi emin değilim. Kokluyorum,kokluyorum ama bir türlü o hayvansı atmosferi alamıyorum. Tam orta kısımlarda parfümü sıktıktan 20-30 dakika sonra sert bir yapı başlıyor ve belki de insanların hayvansı dedikleri nokta budur. Ama bir Afrika Olifant gibi gerçek bir hayvanı anımsatmıyor. Hatta şöyle desek çok daha doğru olur: kunduz normalde çok güzel görünen böyle insanların aliyim de kucağıma seveyim diyebileceği bir hayvan değil. İşte biz o hayvanı evcilleştirsek, o hale getirirsek her gün onu güzel sabunlarla tertemiz yaparsak belki de Antaeus'daki ''costoreum'' notasının kokusuna ulaşabiliriz. Bu sert kokuya gül az da olsa desteğini veriyor tabii. Parfümün açılışından bir saat kadar sonra da paçuli ve meşe yosununun destek verdiği böyle tütsümsü hafif dumanımsı bir hava parfüm teninizden uçana dek size eşlik ediyor.

    Parfümle ilgili kısaca bir tanım yapacak olursam parfümümüzün otsu,karanlık ve oldukça erkeksi bir kokusu var. Yani bu parfümde yumuşaklığa dair hiç bir şeye yer yok. Her daim sert ve asil. Antaeus EDT konsantrasyonuna sahip ve kalıcılığı gayet iyi 12 saat rahat götürüyor. Farkedilirliği de bir kol mesafesinde. İnsanlar parfümün çok güçlü olduğunda bahsetmişler ama o günler artık geride kaldı. 40.Yılına yaklaşıyor ve bu kadar süredir reformülasyon geçirmediğini düşünemeyiz.

    Şunu da eklemeden geçemeyeceğim. Antaeus simsiyah giyindiğimde veya da resmi giyindiğim zamanlarda o kadar harika oluyor ki böyle cuk diye oturuyor o kıyafetlerin üzerine.
    Son Düzenleme İbrahim20; 13-03-19, 07:08. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Sizin yaşınızdaki kaç kişi Antaeus yorumlamaya cesaret edebilir?
    Şaka bi' yana emeğinize, kaleminize, burnunuza sağlık.

    Koku ile ilgili fazla söze gerek yok benim için. Fransa'nın ulusal hazine ilan etmesini bekliyorum hala.
    - Stop the car...
    - What ?!
    - Stop the fuckin' car!

    Yorum


    • İbrahim20
      İbrahim20 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkür ederim Bence de ilan etmeleri gerekiyor. Şuana kadar o kadar parfüm denedim ama hiç biri ile arasında bağlantı kuramadım. Sanki içine diğer parfümlere benzemesin diye esans dışında farklı maddeler de konulmuş.

  • #3
    Elinize kaleminize sağlık, Anteus'un değerini bilen ve bunu yoruma döken birinin çıkması beni çok sevindirdi.

    Yorum


    • İbrahim20
      İbrahim20 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkür ederim.

  • #4
    Tebrik ediyorum.Vintage parfümlere olan ilgi,bilgi ve merak için yaşınıza rağmen bonuslu tebrik ediyorum.Açıkcası merakta ettim bu ilginin sebebini?

    Yorum


    • İbrahim20
      İbrahim20 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkür ediyorum. Bu ilgi benim vintage YSL Kouros denememle birlikte başladı. Sonrasında bu tarz parfümlerin tam benlik olduğunu anladım.

  • #5
    Sprey kısmı gümüş olan versiyon bence çok başarılı idi. Güncel hali performans anlamında tam bir fiyasko. Sahi chanel'in kalıcı bir parfümü kaldı mı ?

    Yorum


    • Frozenwings
      Frozenwings Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Coco EDP belki.

  • #6
    Hah bak o konuda şanslıyım o zmn Click image for larger version

Name:	20181228_081013.jpg
Views:	842
Size:	42.0 KB
ID:	104922

    Yorum


    • #7
      Güzel bir parfüme benziyor denenmeli.

      Yorum


      • #8
        Hala arayıştayım, vintage bulmak resmen zulüm...
        Paylaşım ve tecrübe çok yerinde olmuş teşekkür ederim.

        BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

        Yorum


        • Erdoğan Kesgin
          Erdoğan Kesgin Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          sonunda bugün 1 şişe Vintage ve ambalajlı buldum yeni formülasyon gerçekten rezalet ötesi...

        • İbrahim20
          İbrahim20 Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Çok şanslısın Erdoğan hocam

      • #9
        Orjinal yazı sahibi: Erdoğan Kesgin View Post
        Hala arayıştayım, vintage bulmak resmen zulüm...
        Paylaşım ve tecrübe çok yerinde olmuş teşekkür ederim.

        BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
        o kadar fark var mı gerçekten ya üzücü açıkçası.

        Yorum


        • #10
          fıslattıktan sonra ilk 10 dakikasına dayanabilirseniz ne ala 100 kişiden hemen hemen 95 i burun bükecektir bu parfüme eski kafanında kafası :)))

          Yorum

          İşleniyor...
          X