Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Quentin Bisch

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Quentin Bisch

    Click image for larger version

Name:	Quentin Bisch.jpg
Views:	659
Size:	36.7 KB
ID:	82996


    Henüz piyasada yeni olmasına rağmen oldukça başarılı işlere imza atan ve atmayada devam eden bir parfümör Quentin Bisch.

    1983 Fransa Strasbourg doğumlu olan Quentin Bisch. Aslında sıkı derecede parfüm kullanan bir anne ve babanın oğlu. Yani ufaklığından beri parfümlerle haşır neşir ve okulda bir çok öğretmeninin parfümünü koklar koklamaz tanıdığından bahsediyor.

    Onun parfümör olmasını sağlayan olaylar başlangıcı ise şu şekilde: ise okulda bir öğretmeninin sınıfa girdiğinde kokusuyla bütün sınıfı doldurması ve kokusundan büyülenip öğretmenine gidip parfümünü sorması ve ters cevap almasıyla, okul çıkışında parfümerileri dolaşıp kokuları tek tek deneyip sonunda o parfüme ulaşış. Merak edenler için parfüm YSL Opium muş. Daha sonra o öğretmeni her defasında farklı parfüm sıkıp geliyormuş ve Quentin Bisch te onun kullandığı parfümlerin etkisine kapılıyormu. Bu sırada parfümlerin gücünü keşfeden Bisch böyle karizmatik ve çekici parfümleri yapanın neden kendisi olmayacağını sormuş kendi kendine ve ondan sonra sorulan her ''ilerde ne olmak istiyorsun'' sorusuna hep aynı cevabı vermeye başalmış ''parfümcü''

    Ailesi ve öğretmenleri parfümcülüğün güzel bir meslek olduğunu söylemiş. Kendisi kafaya koyduğu parfümör olabilmek için araştırmalara başlamış. ISIPCA'nın (parfümeri ve kozmetik için Versailles enstitüsü) nün parfümör olabilmek için gerekli eğitimi alabileceği en iyi yer olduğunu keşfetmiş. Fakat sayısal dersleri (Matematik, fizik,kimya) oldukça kötü olduğundan 3 yıl boyunca çalıştığı halde bu enstitüye giremez. Ve hayallerine bir mola verir. Ama her gece istediği mesleği yapmak için düşler kurmaya devam eder bu sırada parfümör olabilmek için sadece ISIPCA dan mezun olmanın gerekmediğini öğrenir. Bir yolu daha vardır o da Givaudan dır. Ama orda da sıkıntı vardır her yıl 3 veya 4 kişiyi mezun eden Givaudan için binlerce talep vardır. Bu iş sandığından daha zor olacağını anlayan ve gerçeklerle yüzleşen Quentin Bisch buradaki girişimide başarısızlıkla sonuçlanır. Givaudan okul müdürüne bir mektup yazar ve müdür onu okula odasına çağırır. Uzun uzun tavsiyelerde bulunur ve ona bir parfümörün yanında asistanlık yapmasını teklif eder. Soluğu Grasse Robertet’s lab da alan Quentin, Michel Almairac ın yanında asistan olarak çalışmaya başlar ve 1 sene içerisinde ondan çok şey öğrenir. Tabi okul müdürünün bundn haberi vardır ve onun azmini ve isteğini kayıtsız bırakmayarak Quentine telefon açıp onu okulda eğitim görmeye davet eder ve gerçek parfümörlük serüveni bu şekilde başlar.


    Genç sayılabilecek bir parfümör ama oldukça yetenekli olduğunu aşağıda bu zamana kadar çıkarttığı tüm kokulardan anlayabilirsiniz.

    Azzaro Pour Homme Limited Edition (2016)
    Azzaro Solarissimo Marettimo (2017)
    Azzaro Wanted By Night (2018)
    Bottega Venetta Parco Palladiano XV: Salvia Blu (2018)
    Boucheron Quatre En Rose (2018)
    Carolina Herrera Mystery Tobacco (2016)
    Chloé Nomade (2018)
    Etat Libre d'Orange Attaquer le Soleil Marquis de Sade (2016)
    Etat Libre d'Orange La Fin Du Monde (2013)
    Ex Nihilo Cuir Celeste Par Mathieu Cesar (2018)
    Ex Nihilo Fleur Narcotique (2014)
    Ex Nihilo French Affair (2017)
    Ex Nihilo Venenum Kiss (2015)
    Hawthorne Play (2016)
    Hawthorne Work (2016)
    Jean Paul Gaultier Le Male Essence de Parfum (2016)
    Marc-Antoine Barrois B683 (2016)
    Missoni EDP (2015)
    Missoni EDT (2016)
    Mugler A*Men Ultra Zest (2015)
    Mugler Angel Muse (2016)
    Mugler Angel Muse EDT ( 2017)
    Nuxe Le Matin des Possibles (2018)
    Parfums de Marly Delina Exclusif (2018)
    Parfums de Marly Delina (2017)
    Van Cleef & Arpels Ambre İmperial (2015)
    Van Cleef & Arpels Neroli Amara (2018)
    Victoria's Secret Victoria (2013)

  • #2
    Bu koca listeden sadece Ambre Imperial ı denedim. Bu benim eksiğim. Ancak Ambre Imperial o kadar güzel bir parfüm ki bu da Qentin Bisch'in başarısı. Eminim diğer işleri de çok seviliyordur.
    estefanyen

    Yorum


    • #3
      ELDO - "....Hermann" da onun. Bilmiyorum seyreden oldu mu? BBC'nin birkaç sene önce çektiği bir belgeseli var - Something old, something new (youtube'da var) - orada parfümcülüğe alaylı olarak kabul edildiği için sevinçten ağlayan biri var..o da Quentin Bisch. Helal olsun adam duygusalmış.

      Yorum

      İşleniyor...
      X