Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Kemi - Hayat

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Kemi - Hayat

    Click image for larger version  Name:	Al-Kimiya-Hyat-1.jpg Views:	1 Size:	90.8 KB ID:	96807




    Kemi (ortadoğu ve Araplar için Al-Kimiya ismiyle), İtalyan parfüm evi Xerjoff'un kurucusu ve Sergio MOMO tarafından kurulmuş bir niş parfümevi markası. Pazar olarak orta doğu ve Arap dünyasını öncelik olarak dikkate almış ve yüksek oranda doğal içeriklerden oluşan parfümler üreten bir marka olarak karşımıza çıkıyor. Kullanılan hammadde kalitesi benim oldukça beğenimi kazandı. Bugün de bu markanın benim özellikle sevdiğim parfümü Hayat'ı aktarmaya çalışacağım.

    Parfüm tema olarak yaşam anlamına gelen Arapça kökenli "Hayat"ın kendisini esas almış. Yani hayatı oluşturan tematik yönleri benimsemiş. G.O.R.A. daki tabirle ateş, toprak, hava ve tahta şeklinde çünkü ben bu parfümde en azından su temasını bulamadım Koku profil olarak odunsu - baharatlı kategorisine girebilir.

    Öncelikle parfüm çok şık bir kutuda geliyor. Şişe tasarımı oldukça başarılı. Kapağı çok ağır ve metalden oluşmakta. Dikkat etmekte fayda var bir yerinize gelirse sakatlayabilir en azından kapağı ayağınıza düşürmeyin. Bunun dışında sprayerı pek beğenmedim. İyi bir püskürtme sağlayamamakta ve genel olarak sıvı şekilde ve az bir noktaya parfümü yaymakta.

    Kokumuza gelirsek, açılışı oldukça ama oldukça kaliteli ve doğal bir oud ile açılmakta. Saf, odunsu, dumansı, kullanılabilir bir oud bu açılışta hissediliyor. Oldukça doğal. Hayvansal yönü az. Yanına derinlerden az da olsa doğal ve kaliteli bir lavanta da derinlik katarak eklenmekte. Açılışının ilk yarım saati inanılmaz doğal bir oud koklarken sonrasında bu oud notası kendini geriye çekiyor. Etrafına bir anda doğal bir safran notası, güzel hafif tatlı ve metalik bir mandalina, odunsu notalar ve lavanta beliriyor. Sonrasında tek düze şekilde ilerliyor. Açılış sonrası oud'un geri çekilmesi ile birlikte orta ve dip notalar aynı diyebilirim.

    Koku profil olarak bilindik oud parfümlerinin aksine bana deri parfümlerini hatırlatmakta. Açılışı saf doğal oud notasını koklatırken sonrası, Safran ve oud bileşimli ve deri parfümleri olarak geçen Clive Christian - C for men ve Nishane - Suede Safran tarzı bir oud safran birlikteliği var. Ancak Hayat bu saydığım parfümlere oranla daha sıcak yapıda. Bu birlikteliği etrafına eklenen hafif tatlı bir mandalina ve odunsu notalar ile doldurmuş. Hem kendine özgü yönleri hem de oud temelli deri parfümlerinden bulabileceğiniz bilindik yönleri var. Benim açılıştan kapanışa dek çok beğendiğim bir parfüm oldu.

    Performansa geçersek parfüm kalıcılık olarak 2-3 günü giyside çıkarmakta. Tende bu süre 12 saati bulabiliyor. Fark edilirlik açılıştan itibaren 2 saat iyiyken sonra tene yaklaşıyor. Ancak kullanan kişiye kendine devamlı hatırlatıyor. Parfümü çevrenizden çok kendiniz için sıkıyor ve çevrenizden çok kendiniz hissetmeyi seviyorsanız performansı memnun eder. Koku olarak oud parfümü olduğu için genel beğenisi düşük olabilir ancak oud seviyorsanız seversiniz.

    Fiyat olarak ülkemizde şu an Homeofscents vasıtasıyla 2.995 ₺'ye satılmakta. Yurtdışı fiyatları 400 $ civarında. Bu fiyat oldukça yüksek ve eleştiri konusu olabilecek bir yönü. Geri kalan olarak lüks, kalite, keyif bir arada bulunmakta.

    Puanlamama geçersem;

    -Koku güzelliği: 10 (oud sever olduğumu dikkate alınız)
    -Kalıcılık: 10
    -Farkedilirlik: 8
    -Fiyat/performans: 6

    GENEL PUAN: 8,5
    Son Düzenleme Azzura; 15-11-18, 15:18. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Performans konusunda aklıma kazınan bir parfüm. Tek fıs yüzünden tüm gün aşamına kadar başka parfüm deneyemez hale getirmişti beni bölüştürmesini yapacağımda...

    Yorum


    • Azzura
      Azzura Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Benim de kokuyu kokmuyor sanmama neden olmuştu sonrasında çevrem uyarınca koktuğunu burnumun iptal olduğunu anlamıştım )

    • cantona8
      cantona8 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Aynen öyle bir durum forumda da oluştu bir üyemizde. İsmini hatırlayamadım ama aynı muhabbetti Yapma etme hocam nası kokmaz. Senin koku algılama devrelerin yanmıştır demiştim.

  • #3
    bir türlü şu oud notasına alışamadım. ama hoşuma da gitmiyor değil

    Yorum


    • #4
      Kalemine sağlık Azzura hocam çok güzel anlatmışsın teşekkürler. Bu koku ile okuduğum her yorum sonrası (yabancı platformlar dahil) kendimi ışıksız, rutubetli bi' ağaç evde tutsak gibi hissediyorum. Bak okurken bile...

      Sanırım denemekten korktuğum kokular diye bi' liste yapmaya başlayacağım.

      Şaka bi' yana keyfini sürün ve yorumlarınıza devam ediniz efenim.
      - Stop the car...
      - What ?!
      - Stop the fuckin' car!

      Yorum


      • #5
        Elinize sağlık hocam eski bir yazı ama gçemlerde splitten 5 ml aldım denemek için forumda araştırırken yazınızada denk geldim. Geldiğinde koklayıp göreceğim ama fragranticada çok fazla kişinin tf oud wood perforsmanlısı demesi bi tık şaşırttı ve ürküttü beni. Oud wood u aman aman da beğenmiyorum ve sizin yazdıgınız kadarıyla da bir benzerlik göremedim. Deneyip göreceğiz

        Yorum

        İşleniyor...
        X