Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Oud For Greatness - initio

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Oud For Greatness - initio

    Click image for larger version

Name:	initio-oud_for_greatness.jpg
Views:	7091
Size:	96.8 KB
ID:	96363


    İnitio henüz 3 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen özellikle Absolute Aphrodisiac ve Blassed Baraka ile adından oldukça söz ettiren bir marka. Koleksiyonundaki tüm parfümler belli bir standartın üzerinde ve benzeri çok olmayan özgün çalışmalardan oluşmakta.

    Bu markanın son parfümü olan Oud For Greatness için oldukça özenilmiş olduğu daha şişe tasarımından kendini belli ediyor. Peki bizim için önemli olan parfümün kendisi nasıl kokuyor ona bir bakalım.

    Öncelikle içerikten ziyade parfümün nasıl koktuğunu merak edenler için akılda canlanması için kısaca benzetme yapmak gerekirse MFK Baccarat Rouge ile Byredo Oud İmmortel karışımı diyebiliriz. Hatta bana kalırsa Baccarat Rouge un oud lu versiyonu.

    Açılışında keskin bir lavanta ve bu zamana kadar deneyimlediğim en iyi safran kullanımı ile beraber kuru ve buruk bir açılış yapıyor. Bu kısım bir müddet sonra içeriğinde açıklanmayan ama benim var olduğuna emin olduğum reçinemsi ve tütsülü notalarla beraber orta bölümde oldukça kuvvetli ve aynı zamanda balzamik bir yapıya oturuyor. Gerçek oudun o kendine has madeni yağımsı kokusuda bu etkiye oldukça destek veriyor. Parfüm bu evrede bol safranlı oud ve tütsü kombinasyonuna dönüşüyor. Oldukça keyifli ve koklamaktan zevk aldığım kısım oldu bu kısım. Parfümün hem kalite hissiyatının hemde koku güzelliğinin tavan yaptığı bölüm oluyor. Dip notalara geçmek oldukça uzun sürüyor yaklaşık 8-10 saat sonra dip notalardan paçuli ve temiz bir kremsi bir dokunuşla teninize son dokunuşları yapıyor.

    Parfümün genel hissiyatı oldukça kaliteli. Kullanılan her meteryalin özenle seçildiği belli oluyor. Üzerinde uğraşılmış ve emek verilmiş bir parfüm burası oldukça net. Tarzı ve kokusu oldukça özgün. Net benzeteceğiniz birşey olmuyor. Aphrodisiac be Baraka yı oldukça başarılı bulan bir kişi olarak Oud For Greatness kesinlikle bu parfümlerinde çok çok üstünde. Niche parfüm deneyimini sonuna kadar yaşattı bana. Parfümörü kim bilmiyorum ama kendisini ayakta alkışlıyorum.


    Parfümün kalıcılığı ve farkedilirliği biz parfümseverlerin argo deyimiyle zalım boyutlarda. Tenime sıktığım parfüm 2 gün sonra bile net bir şekilde hissedebiliyordum. Zaten bu parfüm kesinlikle ten parfümü kıyafete sıkılmamalı. Bileklerinize sıkıp elinizi hareket ettirdikçe burnunuza gelen kokusu sizi mest etmeye yetecek düzeyde.

    Kışlıkları çıkartmaya ve kalın kazaklarımıza merhaba dediğimiz bu zamanlarda ısınmanıza ekstra olarak katkı sağlayacak derecede sıcak bir koku. Kesinlikle kışın en soğuk günlerinde kullanmak performansını ve keyfini katlayacaktır.

    Kapalı ortamdan ziyade açık havada kullanılabilecek bir parfüm gibi görünsede yukarda da belirttiğim gibi bileklere atılacak birer fıs, masa başı çalışan arkadaşlarımızın ofis içerisinde de mest eden bir koku yaymaına olanak sağlayacaktır. Her ne kadar zor ve koyu bir parfüm gibi dursada kokusunu beğenmeyecek kişi sayısı oldukça sınırlı olacaktır. Bu yüzden genel beğeniye uygun olarak değerlendirebiliriz.

    Hem bayan hem erkek kullanımına oldukça uygun. Yaş olarak ise 30 yaş ve üzeri ideal diyebilirim.

    Henüz fragranticaya düşmemiş parfüm. Yurtdışında bazı yerlerde 90 ml i 250 eurodan satışa çıkmış. Duyumlarıma göre yılbaşına kadar ülkemizede giriş yapacak. Tabi fiyatını bilmemekle beraber diğer initio serisinden bir miktar farklı olacağını öngörebiliriz.


    Sonuç olarak oldukça keyif aldığım ve şişeli olarak sahip olmak isteyeceğim bir parfüm oldu kendileri.


    Koku güzelliği 9
    Kalite hissiyatı 9,5
    Kalıcılık 10
    Farkedilirlik 10
    Genel Beğeni 9


  • #2
    güzel inceleme olmuş Altuğ hocam dilinize elinize sağlık. aslında bir Initio spliti fena olmazdı hocam tam da mevsimi

    Yorum


    • #3
      Kalemine burnuna sağlık matrai Detaylarla iyi fikir edinmemi sağladı. Bolcana teşekkürler.

      Fiyatı ile ilgili olarak Harrods (TR'ye çevirerek gösteriyor) 1695 TL olarak sunuyor vergiler dahil. Ülkemize girdiğinde onu 2000+ yapabiliriz.
      - Stop the car...
      - What ?!
      - Stop the fuckin' car!

      Yorum


      • #4
        Bu şişe ve matrai üstadımın beğenisini cezbetmesiyle benim için koleksiyonluk duruyor.
        estefanyen

        Yorum


        • #5
          Şişesi çok hoş tam koleksiyonluk . İlk burada gördüm Amerikan Dolari ve Misir Piramitlerini hatirlatiyor üzerindeki resim 😉. Ayrica Oud artik hayatimiza tekrardan girdi . Oryantal tarzda naif Oud yorumlari ve sert Oud artik Niş dünyasini ele aldigina göre e bi Oud sever olarak heycanla merak etmeye basladim bile .
          Çok saglam geliyo yorumdan anladigim kadariyla 👍🏻

          Yorum


          • #6
            İnitio nün Türkiye ye ilk gelen serisinin çoğunu deneyen biri olarak pek kullanılabilir bulamadim hele bitti vardi ki öksürük surubu neyse yine de kısa kullanımdan bahsediyorum uzun denemek lazim

            Yorum


            • #7
              Blessed Baraka Side Effect Aphrodisias ve High Frequency kış ve sonbahar için mükemmeller sıcak çekici ve yoğun olması gerektiği gibi bu parçada şişe tasarımı ve anlatılanlara bakılırsa muazzam bir koku denemek şart sayğılar

              Yorum


              • #8
                Şişesini yalayasım geldi

                Yorum


                • #9
                  İlluminati gibi parfüm tasarlamışlar

                  Yorum


                  • #10
                    bir arkadaşımda gördüm çok beğendim.forumu biraz araştıralım bakalım

                    Yorum


                    • #11
                      Ne kadar Initio’yla aramızda büyük bir mesafe olsada beğendiğim bir kokusu

                      Yorum


                      • #12
                        Blessed baraca ve side effect sahibiyim bu da 3. olacak ama ne zaman bakalım. High frequency de olabilir

                        Yorum


                        • #13
                          Bu sabah kullandım. Gerçekten Altuğ hocamın dediği gibi lavanta, safran ve ud en çok algıladığım notalar. Tatlımsı da geldi bana. Buram buram kokuyor yalnız, yoğun bir koku.

                          Yorum


                          • #14
                            Ben çok sevdim fakat bu kokuyu ne zaman kullansam arkadaşlarım ne kadar sigara ictiysen üstüne sinmiş diyor kafayı yiyecem

                            Yorum


                            • #15
                              oud for greatness,anlayamadığım bir parfüm oldu. tom ford oud wood ile baccarat rouge 'u ortalamışlar bu parfümü bulmuşlar sanki.Herkesin öve öve bitiremediği kalıcılık ve fark ediilirliği beni etkilemedi. burnum parfüme çok çabuk alışıyor. koku gün içinde pek bir değişim göstermediği için algılarım parfümü sezemiyor.Tom ford oud wood çok zayıf bir parfüm olmasına rağmen akşam saatlerinde birden burnunuza burnunuza parfüm vurabiliyor.Üstelik tom ford sıcacık bir kokuyken oud for greatness daha donuk bir yapıda..parfümü sevdim ama biraz daha değişkenlik biraz daha kalite beklerdim açıkcası.Çok güzel bir safran öd kombosu.Çok sıkınca boğuyor az sıkınca kokmuyor.Dediğim gibi ben anlayamadım sanırım

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X