Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Terre D'hermes Eau İntense Vetiver

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Terre D'hermes Eau İntense Vetiver

Click image for larger version  Name:	Terre-dHermès-Eau-Intense-Vétiver yorum.jpg Views:	1 Size:	124.4 KB ID:	92144

Uzun sayılabilecek bir zamandan sonra Hermes'in klasik seri için çıkarttığı Christine Nagel tarafından yapılan ilk erkek parfümü Terre D'Hermes Eau intense Vetiver. Beklentiler oldukça fazlaydı ama bu beklentileri karşıladığını söylememiz mümkün görünmüyor.

Öncelikle açılışında Greyfurt baskın ekşi ve sert citruslar hakim. Orta notalarda vetiver Sichuan pepper birlikteliği ile biraz bana encre noire sportu hatırlattıktan sonra alt notalarda kremsi bir vetiver parfümüne dönüşüyor. Orta notaların sonlarından sonra tenden ayrıldığı süreye kadar Tom Ford Grey vetiver benzerliği oldukça fazla.

Şimdi böyle oldukça fazla benzeri olan bir parfüm yapmaya ne gerek vardı. Bu klasmanda sayabileceğimiz zaten bir çok parfüm var. Grey Vetiver, Guerlain Vetiver. Creed Original Vetiver gibi. Tamam bu klasmanda sayabileceğimiz bir parfüm olmuş ama Terre isminin cazibesi nerde kaldı. Hani o mineralli notalar toprak,hava,su? Sadece Hermes Vetiver diye isimlendirilse belki tamam derdik ama Terre isminin kesinlikle pazarlama gücünden faydalanılmaya çalışıldığı belli.

Kalıcılık 6 saat civarı farkedilirlik çok çabuk tene yakın kalıyor. Günlük kullanıma uygun risksiz bir vetiver parfümü. Beğeneni kesinlikle çok olacaktır ama Hermestan beklentisi olanları hayal kırıklığına uğratacaktır.

Aslında bir yorumu bu kadar kısa yazmam ama Terre D'hermes Eau İntense Vetiver için yorum en fazla bu kadar olabiliyor. Kısaca hayal kırıklığı

Koku güzelliği 6
    Kalite hissiyatı 6
    Kalıcılık 6
    Farkedilirlik 5
    Genel Beğeni 7

Bence Terre D'Hermes zaten tastamam bir koku.
    Yani "bu parfümde daha iyi ne yapılabilir?" diye sorsanız söyleyecek bir şey bulamam.
    Bu sebeple daha iyi olmasını beklemiyordum zaten

Yorum

Eline sağlık, kısa ve öz olmuş. Eski batch ile devam edelim gitsin.

Yorum

İsminde Terre geçmese vetiver temasını işleyen ve Hermes'in genel çizgisine uygun hafif ferah bir koku aslında.
        Terre flankerı olarak düşünüldüğünde ''ne alaka ?'' diyor insan.

Yorum

Bir Terresever olarak ben de denedim.
          Fena degil, risksiz bir koku, ama almam. Bu islere hic girmemis birisi begenip alabilir ama

Yorum

Vetiverle aram epey kötü. Neden bilmiyorum tahammül edemiyorum üstümde kokusuna. Guerlain Vetiver, Encre Noir, Grey Vetiver.. hepsinden ilk denememde kaçarak uzaklaştım.

Yorum

Şâyet son evresi kremsi bir Grey Vetiver'e benziyorsa hoşuma gideceğinden eminim.

Yorum

Çok beğendiğim sevdiğim bir parfümdür Terre D Hermes bu versiyonunuda denedim gayet hoş olmuş diyebilirim.

Yorum

İşleniyor...
                X