Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Pekji - Battaniye

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Pekji - Battaniye

    Click image for larger version  Name:	pekji battaniye yorum.jpg Views:	1 Size:	164.9 KB ID:	89835


    Pekji parfümleri içinde benim en çok dikkatimi çeken bir diğer parfüm Battaniye.

    Öncelikle isimden başlayalım. Battaniye, bildiğimiz gibi sıcak yuvamızda özellikle havaların bir hayli soğuduğu kış aylarında, gece yatarken vucüt sıcaklığımızı muhafaza etmek amacıyla kullandığımız, eskiden koyun yününden yapılan, günümüzde ise daha çok pamukludan üretilen, bir çeşit örtü.



    Şimdi bu isim verilmiş bir parfüm, bizi sarıp sarmalayıp ısıtıyor mu, İsmiyle örtüşüyor mu? Yazının ilerleyen bölümünde buna değiniriz.

    Pekji parfümlerinin bana göre en büyük özelliği yorumlaması bir hayli zor parfümler. Çünkü sevgili Ömer İpekçi, parfümlerini öyle bir işliyor ki, öyle bir katmanlıyor ki, kokuyu çok iyi takip edip anlamanız gerekiyor. Mesela, içinde kesin olarak deri ve ölmezotu olduğunu düşündüğüm parfümün açıklanan notalarında bu metaryeller yok. Sanırım farklı birleşimlerden o akoru vermiş, veya açıklamamış bunu bilemiyorum. Ama kendisine mutlaka soracağım. Bu gibi yanılsamaları bir hayli yaşayacağınız bir parfüm Battaniye.

    Öncelikle daha başlangıcında oldukça zorlu bir parfümle karşılacağınızın ilk mesajlarını veriyor. Kesif, kuru ve sert baharatlarla burnunuzun tüm reseptörlerini son sınırına kadar kullanıyor. Hemen arkasından yine yazacağım ama deri ve ölmezotu gibi notalar geliyor yine keskin ve erkeksi olarak devam ediyor çalışma. Bir süre sonra is ile beraber yanık bir hava verilmiş, amberin sıcaklığı vurmaya başlıyor alttan alta, diğer taraftanda vetiver size kendini gösteriyor yeşil ve acımsı olarak. Diğer notalarla beraber karamelize edilmiş paçuli, bu sıcaklığa çok hafif bir tatlılık katıp sıcaklığı arttırmış. Paçuli, kendini ana nota olarak belirliyor, diğer notaları kendi etrafında toplayıp şekilden şekile giriyor. Bir bakıyorsunuz eski ahşap bir evin içinde, sobanın yanında battaniyeye sarılmış bir şekildesiniz. Bir bakıyorsunuz toprağın üzerinde, çimenlerin arasında, battaniyeye sarılmış gibi oluyorsunuz. Çok farklı nüansları, çok farklı anları kafanızda canlandırıyor. Ama ne olursa olsun her daim o battaniyeyi üzerinizde hissediyorsunuz. İşte Battaniye isminin verilmesinin ne kadar haklı olduğunu bu noktada anlıyorsunuz.


    Click image for larger version  Name:	hd-battaniye-171916IN.jpg Views:	1 Size:	246.3 KB ID:	89846

    Şu üstteki paragrafı yazmak tam 4 saatimi aldı. Gerçekten beyin yakan bir parfüm. Her koklayışımda farklı bir noktasını gösteriyor. Bir önceki hissettiğiniz şu andaki hissettiğinizden daha farklı. Hatta ben bu kısmı yazarken bile hala burnuma farklı nüanslar, farklı akorlar geliyor.Ama ana tema net olarak sizi sarmalayan sıcak bir battaniye.

    Diğer Ömer İpekçi çalışmalarında olduğu gibi, bu zamana kadar eşine benzerine rastmadığınız ve rastlayabileceğinizi düşünmediğim oldukça özgün bir çalışma. İçeriğindeki hammadde kalitesi, harmanlama ve kompozisyon çok çok iyi.

    Kalıcılığı ve farkedilirliği bir extrait parfümden ne beklerseniz size daha fazlasını veriyor. Pekjilerin içinde performans olarak en güçlüsü olduğunu net olarak söyleyebilirim.

    Parfüm tam anlamıyla soğuk havaların parfümü. Özellikle yün bir kazağa sıkıp üstüne kaşe bir kaban atıp kendinizi kar yağarken dışarı atacaksınız. Burnunuza gelecek o sıcacık koku inanın karları bile eritecek seviyede olacaktır.

    Click image for larger version  Name:	battaniye.jpg Views:	1 Size:	96.3 KB ID:	89847

    Özellikle açılışı maskülen bir havada olsada orta notalarından itibaren unisex kullanıma uygun seviyeye geliyor. Ama yine de erkek kullanımına daha yakın.

    Yurtdışında Luckyscent te 140 Usd ye Ülkemizde ise Harvey Nichols ve Galeries Lafayette mağazalarında 850 tl ye 50 ML şişelerde satılmakta.

    Koku güzelliği 8
    Kalite hissiyatı 8,5
    Kalıcılık 9
    Farkedilirlik 9
    Genel Beğenisi 8
    Son Düzenleme matrai; 27-09-18, 15:50. Tarafından yapıldı.

  • #2
    matrai Kalemine Ruh, Odoon ve Eau Mer de bulaşsın lütfen. Denemiş kadar oldum kelimelerle.

    Ellerine sağlık harika.
    - Stop the car...
    - What ?!
    - Stop the fuckin' car!

    Yorum


    • #3
      Ömer İpekçinin kendisine sordum ölmezotu konusunda haklıymışım ama deri konusunda yanılmışım.

      Kısacası yazdığı şu şekilde.

      ''Şömine ateşi, kurum akorları, vetiver ve paculi ozellikle oldschool deri parfumlerinde merkezde yer alan materyaller bu yüzden deri olarak nitelendirmek çok normal. Claire de direk deri olarak yorumladı bu yüzden.''

      Yorum


      • #4
        Bende bu parfümü anlatmak için bir romana başlarım artık
        İnsanın ruhu kokularıdır...

        Yorum

        İşleniyor...
        X