Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Nishane - Munegu

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Nishane - Munegu

    Click image for larger version

Name:	munegu.jpg
Views:	264
Size:	38.1 KB
ID:	88845


    Hani önce giyinirsiniz sonra kıyafetinize uygun olacağını düşündüğünüz parfümünüzü dolabınızdan seçersiniz. Bugün bunun tam tersi oldu. Munegu beni giydirmeye çalıştı ve neredeyse başarıyordu.

    Hiç şakası olmayan bi' kompozisyon Munegu. Zengin, derin, hüzünlü, nostaljik, biraz siyah ve ne anlatmak istediğini dolandırmadan anlatan.

    ...ve anlatmaya da hafif acı portakal ve asi bi' paçuliyle başlıyor. İlk tanışmadan sonra sözünü dinlememeniz pek mümkün olmuyor zaten. Paçuliden gelen kirli ve tozlu nüansların bozulmaya başlamış bi' portakal ile zamanı geriye sarmaya başlaması ilk artısı... Bileğim burnumda kıyafet dolabına doğru ilerlemeye başladım.

    Portakal moleküllerini peşine takan paçuli tabanda gezinirken, zaten enfes bi' aromaya sahip kakule sabrın ve özlemin temsilcisi olarak bilinen sedir ağacı ile buluşuyor. Tarihi 90'lara çekin ve sonbaharın ortalarında henüz üşütmeyen o ılık esintileri hatırlayın...Normalde aşina olduğum bu nota birleşimleri nasıl bi' ayarda yediriliyorsa artık böyle zamanda yolculuklar başlatıyor... Dolaptan kırmızı oduncu gömleğimi ve siyah jean'i çıkardım.

    Sonbahar'ın kışa geçişi ise çok sert oluyor ve neredeyse gövdenin tümüne hakim olan kimyon devreye giriyor. Oldukça yoğun ve köşesiz kullanılmış. Parfüme ciddi anlamda sıcak bi' hava kattığı kesin ama bu kadar kirli, bağıran kimyonla pek anlaşamadım. Yukarılardaki harmoniyle birlikte burnumu da tırmalıyor. Amouage Epic'in kadın versiyonundaki gibi parlayan, ferah bi' kimyon nasıl bi' hava katardı diye düşündüm. Yüksek ihtimal paçuliyi açardı ve kirli hissiyat ile nostaljik havanın içini boşaltırdı. O zaman da Munegu olmazdı işte... Jean'in beline zincir çıkardım, uymadı geri kaldırdım.

    Uzun süre topraksı ve tozlu paçuli ekseninde usulca dönen portakal, kakule, sedir ağacı ve ayarsız kimyon ile yola devam ediyorsunuz. Eskiler, eski ahşap evler, ağaç evler, nemli odun parçaları... Bu imgeler gözümün önünden geçerken bi' yandan da ne kadar karizmatik bi' koku olduğunu düşünmeye başladım. Bu düşünce beliriverdi zihnimde çünkü gerçekten bi' süre sonra geri çekilip bütüne baktığımda şık ve ağırbaşlı bi' çalışma olduğunu fark ettim. Bu da yavaş yavaş kimyonun gücünü kaybetmesiyle alakalı olsa gerek... Hangi botu giyeceğimi düşündüm. Berem nerede?

    Kimyonun geri çekilmeye başlamasıyla tam tarzım olan balzamik hava reçinelerin ve koyu amberin de yardımıyla yanına bi' miktar tütünü alarak ortaya çıkıyor. Kapanışa bayıldım, şahane!
    Müthiş elit ve karizmatik karakteriyle tende yaşamaya devam ediyor, sizi de bu çağdan alıp geçmişte yaşatıyor. Deli misin kaldır şu kıyafetleri diyerek dolaba geri koydum.

    Dostlar hava 34 derece olmasa giyiyordum diyorum.

    Tabii sonra zihnimde o parçaları giymiş halde şu fotoğraftaki gibi bi' yerde uzanmış bi' şeyler içip okuyordum;
    Click image for larger version

Name:	woodenhouse.jpg
Views:	246
Size:	109.1 KB
ID:	88846


    Munegu'nun ısınamadığım tek yanı dozajı kaçmış kimyon oldu benim için. Kimyonla da arası olmayanlar maalesef mesafeli olacaktır kendisine. Belki bi' kaç denemeden sonra fikirler değişebilir tabii.
    Onun dışında tüm içeriğiyle, performansıyla ve karakteriyle çok çok sevdiğim bi' parfüm oldu. Aşırı sıcak ve nemli havalarda kullanılmaması baharatlı yapısından ötürü daha uygun olur fakat sonbahar ve kış için -nostaljik mekanlarda özellikle- kıyafetinizin eksik yanlarını tamamlayan nefis bi' parfüm olacaktır.

    Nishane'nin Vjola'dan sonra deneyebildiğim ikinci çalışması ki Vjola'ya da bayılırım. Biraz yaş istiyor. İstediğini de alırsa zaten olay bitiyor.

    İlerde dolabımda olması gerekenlerden diyorum ve denememe vesile olan sevgili matrai hocama bi' kez daha teşekkür ediyorum.


    Sevgiler dostlar.
    - Stop the car...
    - What ?!
    - Stop the fuckin' car!

  • #2
    Aah bayıldığım bir koku. Paçulinin kompozisyonda havadar bir şekilde kullanıldığını düşünüyorum, Psychedelique gibi bungun bir yanı yok. Hafiften portakal ile topraksılığa da bir vurgu var. Çok güzel bi ambiyans kokusu, gösterdiğiniz fotoğraf tam da onu tarif ediyor. Bu arada ilginç bir şekilde kimyonu pek farketmemişim, bir sonraki kullanmamda ona da dikkat edeceğim.
    Son Düzenleme Frozenwings; 20-09-18, 00:14. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • Lagerfeld
      Lagerfeld Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Paçuliyi havadar hissetmenizin nedeni yüksek ihtmal sardunyalar ve portakal sevgili Frozenwings. Bu sayede katmanlı yapısı da ortaya çıkıyor zaten. Paçuli dominant ifadesini ortadan kaldıran ince detaylar. Kimyon konusu ise tenden tene farklılık gösterebilir fakat bi' çok kullanıcıyı rahatsız etmiş o da bi' gerçek. Teşekkür ederim yorumunuz için.

  • #3
    Bence kimyonu gerçekten o kadar baskınki kendisine kimyon parfümü diyebiliriz. Bu parfümün çok beğenilenlerden biri olmasına hep şaşırmışımdır böyle aşırı bir notaya fazla bastığı için.

    Yorum


    • Lagerfeld
      Lagerfeld Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Çok baskın olmasına katılıyorum fakat çok beğenilenlerden biri olmasına şaşırmanız kısmına katılamayacağım maalesef. Oldukça derin bi' çalışma. Bi' süre o nota görmezden gelinebilirse nefis detaylara sahip olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte görüşünüze de saygı duyuyorum tabii.

    • anigemini
      anigemini Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Parfümün kötü olduğunu düşünmüyorum. Hatta Nishane'nin kötü bir parfümü olduğunu bile düşünmüyorum. Sadece sivriliğinden dolayı genel beğeniye hitap etmeyeceğini düşünmüştüm. Forum olarak beğenilerimiz genelgeçerin üzerinde tabiki. Amouage Opus VII'de çok sivri ve kullanması zor bence mesela o da bir zamanlar bazı eski forumlarda gözdelerdendi. Ben Munegu için reformülasyon beklemeliyim belki de biraz sulandırılırsa çünkü gerçekten genel olarak da kuvvetli bir parfüm gibi geldi bana.

    • Lagerfeld
      Lagerfeld Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      anigemini Aa bak baharat reformülasyonu nokta atışı olabilir.
      O zaman litrelerce alınabilir işte.

  • #4
    Burnuna, kalemine sağlık Lagerfeld. Küçük hindistan cevizi, kakule gibi melankolik baharatların genelde kullanımı zor kimyonla iyice kirli ve depresif bir hava oluşturmak yerine şaşırtıcı şekilde çekici bir denge oluşturmasını sağlayan unsurun, nostaljik ve naif nüanslarıyla bu baharatlı yapıyı çok kıvamında destekleyen sabunsu sardunya ve portakal ikilisi olduğunu düşünüyorum. Alışıldık paçuli parfümlerine kıyasla fark yaratmayı başarabilen, paçulinin açık ara öne çıkıp diğer notaların sadece eşlikçi olduğu bir parfümden ziyade paçuli zemini üzerine inşa edilmiş baharatlı, çiçeksi, odunsu ve balzamik bir parfüm. Çok yönlülüğü hem boyut hem zenginlik katıyor. Nishane'nin en iyilerinden.

    Yorum


    • Lagerfeld
      Lagerfeld Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Noktasından virgülüne kadar katılıyorum Mete üstadım. En çok takdir ettiğim noktası dediğiniz gibi paçulinin güçlü fakat utangaç takılması. Harika denge bi' içerisinde. Çiçekleri, odunları, baharatları kendinden daha fazla düşünmesi kalemi içeriden fethetti.
      Saygılar.

  • #5
    Okurken o kadar keyif aldım ki anlatamam. Kaleminize sağlık
    estefanyen

    Yorum


    • Lagerfeld
      Lagerfeld Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Ne mutlu o zaman bana.
      Teşekkür ediyorum.
      ali

  • #6
    Orjinal yazı sahibi: anigemini View Post
    Bence kimyonu gerçekten o kadar baskınki kendisine kimyon parfümü diyebiliriz. Bu parfümün çok beğenilenlerden biri olmasına hep şaşırmışımdır böyle aşırı bir notaya fazla bastığı için.
    O dediğinizi ben tam da Serge Lutens - Arabie'de hissediyorum. Sıkıldığında aktar dükkanı gibi geziliyor.

    Yorum


    • #7
      Bahsi geçince az önce biraz Munegu fıslattım. Elimdeki paçuli parfümleriyle karşılaştırınca burdaki yorumlara ben de katılıyorum. Safkan paçuli değil Munegu. Sonbahara yakışıyor gerçekten. Öyle aman aman aşk yaşamıyorum ama elimde olsa seve seve kullanırım.Eşim de zeytin kolonyalarına benzetiyor Munegu’yu. Kesinlikle dikkat çekiyor ama. Geçenlerde kullanıp ps oynamaya gitmiştim ve dikkat çektiğini hissetmiştim. Parfüm sıkıp ps oynamaya gitmek de biraz garip ama olsun😄

      Yorum

      İşleniyor...
      X