Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Jovoy - Remember Me

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Jovoy - Remember Me

    Click image for larger version

Name:	Remember Me.jpg
Views:	2444
Size:	72.0 KB
ID:	88355


    Remember Me yorumuna geçmeden önce kısaca bir kaç noktaya değinelim.

    Niche parfüm sektörünün artık eskisi kadar heyecan vermeyip sıradan parfümler çıkarttığı bu zamanlarda Jovoy bu sıradanlığın dışına çıkarak hem estetik hemde kaliteli parfüm kavramının içini son derece iyi dolduruyor.

    Çok değil, bundan bir kaç yıl önce, niche ile designer parfümler arasında çok keskin bir yapı farklılığı vardı. Designerlar daha çok modasal anlamda faaliyet gösterirlerken, Niche markalar ise daha derin ve sanatsal yönleriyle dikkat çekiyorlardı. Fakat son zamanlarda bu aradaki fark oldukça kapandı. Artık designer markalar niche standartına mı yükseldi deriz, yoksa niche markalar satış kaygılarıyla designer gibi davranmaya başladı mı deriz, orasını size bırakıyorum. Bu anlam karmaşası içinde, her daim kendi tarzını ön plana koyan ve kalitesinden asla taviz vermeyen markalardan bir tanesi olan jovoy, Cecile Zarokian yapımı Remember Me ile tekrar gönülleri fethediyor.


    Öncelikle her zamanki gibi kokuyu kısaca betimlemek gerekirse; tarz olarak Dior Homme Intense ile Kilian Good Girl Gone Bad karışımı, ısıra ısıra yemek isteyeceğiniz, hem lezzetli hemde bir o kadar çekici bir gourmand diyebiliriz.




    Şimdi Cecile Zarokiandan Remember Me nin hikayesini kısaca özet geçelim.

    Katar'da Jovoy mağazasını açılışına gider. Bu sırada Katar'ı keşfe dalan Cecile, yerel bir içecek olan Karak tadar. Karak, Katar da bulunabilen zencefil, kakule gibi bir çok baharat içeren bir çeşit sütlü çay. Karak kendisini oldukça mest eder. Katar'da ki çarşıyı keşfe çıkan Cecile bu gezi sırasında burnuna gelen zengin baharat ve odunsu kokular ile bütünleşmiş olan giyim mağazalarından gelen deri kokuları ile aklında çoktan yeni parfümünün fikrini oluşturmaya başlamış. Daha sonra gezisine devam eden Cecile Frangipani çiçeğinide Katar'da koklamıyla kafasında ki kokuyu tam anlamıyla oluşturulmuş oldu. Bu anılarını Fransaya dönünce bir parfüm haline getiren Cecile Zarokian, bu unutulmaz macerasının anısına parfüme Remember Me (Beni unutma) ismini verdi.

    Click image for larger version

Name:	qatar-souq-waqif-q-the-main-street-of-souk-waqif.jpg
Views:	2432
Size:	194.1 KB
ID:	88357


    Evet aslında Remember Me tam anlamıyla bu şekilde beliriyor teninizde. Kaynamış bir sütün içine atılan turunçgiller, zencefil, kakule gibi baharatlar, bolca çay. Bu notalarla birleşen ve kremsi bir hal alan frangipani. Lezzetli bir tatlılık veren, enfes bir vanilya. Derinden gelen odunsu notalar ve deri. Hepsi çok kompleks ve mükemmel bir harman. Özellikle, orta notaları ve dip notalarındaki vanilya kullanımı usta işi ve enfes. Hiç köşesi olmayan, burnu yormayan, kokladıkça daha fazla koklamak isteyeceğiniz, hatta bazen ısırarak yemek isteyebileceğiniz, harika bir gourmand. Buradaki gourmand dan kastım, insanın ağzını sulandıran, lezzetli bir parfüm olmasından kaynaklı. Aklınıza iç bayan tatlı gourmandlar gelmesin.


    Click image for larger version

Name:	bonny_milk_recipe_-_Karak_Tea.jpg
Views:	2388
Size:	49.5 KB
ID:	88356


    Remember Me ismini yukarda da açıkladığım gibi Cecile Zarokian Katar anılarını her an canlı tutmak için yapmış olduğu bu parfüme verilen bir isim. Ama geçtiğiniz yerde iz bırakacak ve koklayanın tekrar tekrar koklamak isteyeceği içinde sizi unutturmayacak cinsten bir parfüm. İmza parfümü olmaya aday parfümlerden bir tanesi diyebiliriz.

    Parfümün kalıcılığını tende en az 8 saat gözlemledim. Tekstilde ise ertesi gün bile kokusu çok güzel geliyordu burnuma. Farkedilirliği için tam bir yorum yapamayacağım ama bileğimdeki kokunun burnuma gelmesi tendeki gözlediğim kalıcılık ile aynı oldu diyebilirim.

    Aslında Remember Me nin notalarına baktığım zaman oldukça feminen bir parfüm bekliyordum ama sonuç olarak karşıma en fazla Dior Homme İntense te ki kadar bir feminenlik çıktı. Hem erkek hemde bayanların ortak kullanabileceği bir parfüm. Ne maskülen tarafta ne de feminen.


    Ofis kullanımı ve kapalı ortamlar için son derece iyi gidebilecek bir parfüm. Şık giyim kombinasyonunun tamamlayıcısı olabilecek derecede giyilmeye uygun. Remember Me nin yapısı dört mevsim kullanıma da uygun. Ne çok ferah ne de çok koyu.


    Fiyat performans olarak, bu rakamlara alınabilecek en iyi niche parfüm diyebilirim. Günümüz designer parfümlerinin bile neredeyse binli rakamlara ulaştığı bu günlerde, parfüm gibi parfüm diyebileceğimiz, oldukça kaliteli ve derin bir çalışma için, günümüz şartlarında PSF si 1050 TL olan bu parfüm, benim için pahalı sınıfında değil. Hatta Uzay Exclusive den daha düşük bir rakama alınabileceği de unutulmamalı.

    Jovoy Remember Me şu anda Uzay Exclusive, Kanyon AVM Harvey Nichols, Emaar AVM Galeries laFayette te Enpa Niche Kozmetik distribütörlüğünde satışta.


    Koku güzelliği 10
    Kalite hissiyatı 10
    Kalıcılık 8
    Farkedilirlik 8
    Genel Beğeni 10






  • #2
    Açılışında DHI sesleri çok net duyuluyor ve müthiş hissettiriyor. Kokunun tamamına da hafif hafif hakim kalıyor aslında fakat Altuğ hocam o vanilya ve çay ikilisi nedir öyle... Tam belirttiğin gibi; oturup ye, iç falan kendini.

    Özellikle vanilyanın geniz yakma çizgisini takip ettim. Koklarken yavaş yavaş dalmış gitmiş uyumuşum.

    Sütlü, zencefilli, vanilyalı sıcacık bi' kış çayı gibi. Kazaklarda, atkılarda çok güzel enkaz bırakacak... En sevdiğim. =)

    Genel beğenisi çok yüksek ve 2018'de çıkan en lezzetli çalışmalardan. murrjm bayılacaktır buna !

    ...Ve ellerine sağlık, harika bi' inceleme olmuş.
    - Stop the car...
    - What ?!
    - Stop the fuckin' car!

    Yorum


    • matrai
      matrai Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkür ederim efendim

  • #3
    Şöyle bizim Istanbul-diyarların gelse de tütün, rakı, deniz-lağım kokusu, balık, ayak kokusu içerin bir parfüm kreasyonuna girişse keşke :-)

    Yorum


    • matrai
      matrai Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Metrobüse temmuz ayında binerse sen gör cümbüşü

    • protectedsugar
      protectedsugar Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      :-)

  • #4
    Gelde simdi meraktan herhangi bi magazaya gitme

    Yorum


    • #5
      ''Dior Homme Intense ile Kilian Good Girl Gone Bad''

      Bu benzetmeyi okumam yetti. Listeme ekledim !

      Yorum


      • #6
        Sıkıp sadece kokladım; notalara falan kafa yormadan keyfini çıkardım. İsmi gibi hem naif hem de iddialı bir parfüm. Dior Homme Intense ve Tom Ford Noir Extreme'in güzel bir birleşimi gibi. Gourmand olduğu şüphe götürmez, gerçekten bileğimi ısırmak istedim. Dior Homme serisini sevenler denemek zorunda. Biraz daha düşük bir fiyat bandında olsaydı düşünmeden kolleksiyonuma eklerdim.

        Yorum


        • #7
          Gerçekten güzel bir gurme; açılışta kesin Dior Homme Intense'i hatırlattıktan sonra huzur verici, zencefilli, sütlü limanlara yol alıyor. Chai Tea Latte'nin güzel yorumu.

          Yorum


          • #8
            Bende bugün denedim Dior femme intense i yapmış resmen bayıldım kokuya nefis leziz tatlı gurme ne ararsan var...
            İnsanın ruhu kokularıdır...

            Yorum


            • Frozenwings
              Frozenwings Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Nerede deneyebildin? Meraktan çatlayacağım.

            • Herod
              Herod Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              denemelik 1 ml decant aldım cantona8 dan sağolsun kırmadı onda var 10 ml al kaçırma ya da ben alayım kaçırmayayım

          • #9
            Jovoy’un sahip olduğu ve benim deneyip beğendiğim sayılı kokulardan biri denemeye değecek tarzda bir koku

            Yorum

            İşleniyor...
            X