Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Terre d'Hermes

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Terre d'Hermes

    2006 yılında piyasaya çıkan terre d'hermes için markanın yaptığı tanım ” Cennet ve yeryüzünü bir araya getiren bitki ve mineral kokusu. Turunçgil vurgusunu, çakmak taşının mineral notalarını, bitki ve baharatlar ile harmanlar. Sadece karışık, şefkatli ve kararlı erkekler için tasarlanmıştır. Kalıcı ferahlık, mineral derinlik ve odunsu notaların sıcaklığı. Yerle gök arasında bir parfüm. Toprak, su ve bulut. Şiirselliğe ve güce yolculuk. Yeni bir öz ve cömert duygular. Saf parfüm, yeni bir yoğunluk.” Edindiğim hislerle bu betimlemeyi basitleştirip somutlaştıracak olursam yağmur yemiş portakal bahçesinde yürürken kokusunu ciğerlerinize çektiğiniz nemli toprak ve ıslanmış portakal ağaçlarının kokusudur terre d'hermes…
    Click image for larger version

Name:	2_1508573785.jpg
Views:	565
Size:	101.6 KB
ID:	80705

    Terre d'hermes’e ya anında aşık olacaksınız ya da bir şey hissetmeyeceksiniz ilk karşılaşmada…Bir gün tekrar kapısını çaldığınızda beğenme ihtimaliniz de çok olası çünkü ilk görüşte aşka inanlar için de zaman içinde oluşacak ayakları yere basan sağlam bir aşk ihtimaline de açık bir koku.Ama açıkçası terre d'hermes koku konusunu hobi olarak görenlerden ziyade artık bağımlılık seviyesine çıkarmış arkadaşlar için daha anlamlı daha değerli gelecektir.

    Terre d'hermes’in başlangıcı güçlü bir portakal notası ama bu portakal kokusu tatlı mı ekşimi derseniz çok çok hafif tatlılık kıvamına sahip neşeli notalarla başlıyor, ortalarda ise gerideki notalara yaşam şansı verecek sınırlara gerileyerek devam eden ama yine de her zaman bir adım önde duran turunçgil nolataları ve bu gerilemeyle hissedilmeye başlayan ferah notalar, yumuşak odunsular ve toprak vurgusuyla yoluna devam ediyor (çakmaktaşı, vetiver, sedir, mineral notalar)…Alt notalarda ise sedir, asilbent, kabe samanı.Tabi yüzeysel bir koklamada bu notaları hissetmek olası değil, koku devam ettiği sürece turunçgilleri her zaman daha belirgin hissedeceksinizdir. Birkaç yerde turunçgil notaları için çürük portakal benzetmesine rastlıyorum ben bunu hissetmedim. Dior Home Colgane’nin açılışındaki turunçgil notaları kadar taze olmasa da çürük nota algısı olmadı bende.
    Click image for larger version

Name:	toprak.jpg
Views:	510
Size:	41.7 KB
ID:	80706
    Bütün bu anlattıklarımdan harketle bu kokuyu deneyecekler meyvemsi çok tatlı bir koku bekliyorlarsa bunu biran önce unutsunlar. Parfümlerin denendikten sonra büyük hayal kırıklığı yaratmalarındaki önemli etkenlerden biri de zihindeki algı ve karşılaşılan gerçek arasındaki ters orantıdır.Buna rağmen genel olarak terre d'hermes; ysl kouros veya dior fahrenheit tarzında ya nefret ya da tutku kırılganlığında olmayıp genel beğeniye yakın bir kokudur.

    Terre d'hermes ödül almış ayrıca gelmiş geçmiş en iyi erkek parfümlerinden biri kabul ediliyor.Benim de antremana giderken değişik kokular kullanarak gitmeme rağmen çevremden en çok övgü alan kokumdur.
    Kalıcılığına ve fark edilirliğine gelirsek edt konsantrasyonunda ve yaz kokuları arasında yeterli bir seviyede, en azından ben 4 saat kadar yayılımını başarılı buluyorum, etrafınıza ben buradayım mesajını vermenize yardımcı olacaktır.EDP olarak denemedim ama fikir verme açısından söylemem gerekirse EDP seçeneğine göre daha performanslı olduğunu sık duyuyorum.Ayırca terre d'hermes de reformasyondan nasibini almış saldırganlığını bir nebze kaybetmiştir ama yaptığım incelemeyi bunu göz önüne alarak yaptım yani söylediklerim mevcut durum için de geçerli…
    Click image for larger version

Name:	Terre-d-hermes-bottle-on-stone-wall.jpg
Views:	516
Size:	118.2 KB
ID:	80707
    Eğer ‘’Arkadaş, ben parfüm olayıyla bağımlılık düzeyinde ilgilenmiyorum, notalarıymış içindekilermiş vs. zerre umurumda değil, benim tek derdim güzel kokmak ve çevremde de bu hissi uyandırmak…Buna uygun bir koku arıyorum’’ diyorsanız terre d'hermes evet bu arayıştaki hatırı sayılır bir kitleyi memnun etmiştir…


  • #2
    Aslında Terre D'Hermes son paragraftaki yazının aksine oldukça riskli gruptaki bir kokudur. Güzel kokayım etraftan övgü alayım diyorsanız bazılarının tepkileri sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Genel beğeni kokusunun tanımı tam anlamıyla bu parfüm değil. Evet kalitesiyle, içeriğiyle ve verdiği hissiyat ile parfüme güzel kokmaktan ziyade parfüm gözüyle bakanların başının tacıdır. Hatta bir çok nişten daha niştir. Farklı olan ve fark yaratan bir kokudur.

    Yorum


    • #3
      Orjinal yazı sahibi: matrai
      Aslında Terre D'Hermes son paragraftaki yazının aksine oldukça riskli gruptaki bir kokudur. Güzel kokayım etraftan övgü alayım diyorsanız bazılarının tepkileri sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Genel beğeni kokusunun tanımı tam anlamıyla bu parfüm değil. Evet kalitesiyle, içeriğiyle ve verdiği hissiyat ile parfüme güzel kokmaktan ziyade parfüm gözüyle bakanların başının tacıdır. Hatta bir çok nişten daha niştir. Farklı olan ve fark yaratan bir kokudur.
      Gözlem farkı sanırım ama doğrudur...Altuğ abinin düşüncesini esas alabilir okuyan forumdaşlar...bu konuda benden daha yetkindir.

      SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

      Yorum


      • #4
        Bu parfüm ya sev ya terk et parfümüdür bana göre

        Yorum


        • #5
          Bir şişesini kullanıp bitirdim güzel bir parfüm ama genel beğeniye uygun olmadığını düşünüyorum. yanımda parfümü koklayan bazıları beğenirken bazıları da bu da ne çürük portakal mı diyorlar. kullandığım batch 2012 idi. fakat eskisi kadar kalıcılığı ve fark edilebilirliği yok şimdikilerde özellikle de çakmaktaşı notası neredeyse yok anlayacağınız terre d hermes reformülasyondan ve IFRA dan nasibini almış maalesef

          Yorum


          • #6
            Kullandım ve hiç memnun kalmadım, sıradan ve lüzumsuz buldum ve hatta kim nasıl beğeniyor da bu derece ünlü anlam veremedim.. Daha doğrusu acemiliğime pay biçtim.. Sevenlerin bir bildiği muhakkak vardır..

            Yorum


            • #7
              Terre d'Hermes Parfum, Hermes

              Jean-Claude Ellena’nın parfüm piyasasına attığı en sert yumruk. Hiçbir şekilde diğer parfümleri takip etmeyen, kendi yolunda giden bir parfüm. 2006 çıkışlı, baharatlı, odunsu bir koku. Ellenavari bir ifadeyle topraksı, dünyevi

              Terre’nin açılışı tozlu, hafif acımtırak olan yoğun bir portakal kokusuyla gerçekleşiyor. Tozlu turuncu bir toprak hissiyatını hissettiren bu koku biber notaları ile çok sıcak bir hale geliyor. Bu yüzden ki ben Terre’nin ilk fıslarını portakallı, turuncu renkli çok sıcak bir toprağın toz bulutuna benzetiyorum. Az kullanılan çakmaktaşını hissetmek zor olsa da orta notalarda parfümün rengini, sıcaklığını biraz da olsa değiştiriyor. Açılışını son derece ofansif bulduğum koku sonlara doğru sıcaklığını yitirerek, ağacımsı hale gelirken meşe yosunu notasından kaynaklı olabilir, biraz nemli bir hale bürünüyor.

              Parfümün dikkat çekici tarafı bence kurduğu kuru/sıcak ile ıslak/soğuk diyalektiği. Parfümün tüketici yorumlarına baktığımda dikkatimi çeken, Terre d’Hermes’i bazıları yağmur sonrası kokusuna benzetirken, bazıları kuru toprak kokusuna benzetiyor. Bazıları biraz fresh bulurken, bazıları fazla yoğun-baharatlı buluyor. Bahsedilen benzetmelerin hepsi biraz da olsa parfümün içerisinde vardır. Bence kokuyu ne zaman, nasıl, hangi psikolojiyle giydiğimiz, ona bakış açımız, daha da önemlisi parfümle kurduğumuz iletişim ve bizle olan uyumuyla alakalı…

              Terre’nin mucizesinin bir sırrı da içerisinde yüksek oranda yer alan Iso E-Super olabilir -ki bu ayrı, uzun bir tartışma konusu. Doğru mudur? Açıkçası bence, üretim aşamalarından kopuk salt tüketici konumunda bizlerin bu durumda pek sağlıklı ve kesin bir doğru bir yorumda bulunması zor. Ama en azından altı çizilmeden geçilmemesi ve üzerine düşünülmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum.

              Son olarak şahsen benim için çok sıcak bir koku. Portakalın fresh olmayan hatta biraz acımtırak gelen kullanımının yanında özellikle biberimsi baharatların bana fazla yoğun gelmesinden dolayı –ki sıcak günlerde üzerime resmen yapışıp yakıyor hemen geçmek de bilmiyor! ben soğuk günlerde kullanmayı tercih ediyorum. Bence her mevsime uygun bir parfüm değil. Kış, özellikle soğuk sonbahar günlerinde ise adeta parlıyor. Dikkat çeken, farkını ortaya koyan bir parfüm.

              Yayılım: 9/10 Çok iyi (Yayılım ve farkedilebilirlik olarak kullandığım en iyi designer parfüm.)
              Kalıcılık: 8/10 İyi

              Click image for larger version  Name:	t (8).jpg Views:	5 Size:	196.6 KB ID:	151853
              Son Düzenleme Aryan; 09-02-20, 10:35. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • #8
                Designer klasmanında çok beğendim parfümlerden biri

                Yorum


                • #9
                  Hobiye ilk başladığım zamanlarda oldukça hoşuma giden bir parfüm olmuştu ancak çok çabuk sıkıldım.

                  VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X