Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Master Parfümör'den: M & Fetish pour Homme

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Master Parfümör'den: M & Fetish pour Homme

    Uzunca bir süredir şöyle ciddi ciddi bir konuya eğilmeye, çözümlemeye, yorumlamaya ve toparlayıp yazmak gücü bulmaya vakit / istek bulamamıştım. Hali hazırda hayata dair ve ne yazık ki; ancak yaşayıp - savaşarak giderilebilecek süreçler bir kenarda dursun; parfüm, koku & tat yolculuğumun tam da şu anında üzerine konuşulabilecek daha doğrusu sallamadan, trollemeden ve en önemlisi batırmadan yazabileceğim başlığı bulmuş durumdayım.
    Yorumum Roja DOVE ve platformları en çok meşgul eden iki deri çalışması M ve Fetish Homme üzerine:
    Konuya parfümörümüz daha doğru ifade ile ''Master'' parfümörümüz bay Dove ile başlamak daha faydalı olur diye düşünüyorum. Bay Dove, Roja Dove, Roger Dove veya literatürdeki bilinen adı ile ''THE MASTER PERFUMER'' ile alakalı hikayeler bir nevi Rasputin gizemleri veya ''Montale var mı, Pierre ne ola ki?'' açmazları kıvamında bir şehir efsanesi haline gelmiş vaziyette. Bunun en önemli iki sebebi; Dove'nin hikayesini besleyen ana damar Guerlain cephesinden, bay Dove hakkında herhangi bir yalanlama - doğrulama gelmemesi ve ''Master'' ünvanını kendisine kimin verdiğinin bilinmemesi olarak özetlenebilir.
    Diaghilev (ki Sergei Pavlovich DIAGHILEV ne müthiş bir adamdır.) haricindeki hiçbir parfümüne alıcı gözle bak(a)madığım Dove'nin kendisi, çevresi ve ürün yelpazesine bir kere ve tümü ile alıcı gözle baktığınızda karşılaşacağınız manzara tek kelime ile şoke edici! Her yer ama her yer Master Perfumer ibaresi ile döşenmiş ve bu ünvan havada uçuşuyor (Gökten ... yağsa sizin kafanıza Master Perfumer düşmesi işten bile değil...). Basın bülteninden reklam afişine, parfüm kutusundan fermani mektubuna, deri kılıfından kapağına her yer ''Tanrı'nın adı ile!!!'' uyarısını veriyor. Kuvvetle muhtemel bay Dove'nin vücudunda bir yerde de bu ibarenin barok karakterde bir dövmesi ile dövmeyi implant tekniği ile kaplayan altın varaklı bir çerçevenin bulunmasından çok pis huylanıyorum. Yaratıcısı ile ilgili masallar kulaktan kulağa devr-i alem ededursun biz, beyefendi tarafından yaratılmış iki Golem'e göz-burun atalım:

    M, Puredistance markası için bay Dove tarafından tasarlanmış ve ilhamını yepisyeni bir Aston Martin otomobilin deri iç detaylarını düşünerek hallenen alfa erkeğin...
    Saçmalığın ve aymazlığın bu kadarı pes!!! Eğer M ve ilhamı Aston Martin derisi bu ise zamanında bindiğim 96 model Opel Omega'nın derisi nedir diye sormadan edemiyorum... Çünkü M denilen çalışmada deri yok hanımlar - beyler. Açılışındaki kuvvetli turunçlar ile gövdedeki gereksiz tatlı balzamları atlatabilirse eğer dipte sizleri karşılayacak şey deriyi çağrıştıran bir süpermarket poşeti. Ha teninizdeki kimya ile bu poşet, kauçuk veya silikon ailesinden bir şeye evrilirse de ne mutlu size! Siz de Aston Martin'in ön koltuğundasınız demektir.

    Fetish Homme ise bay Dove'nin kendi markası altında pazarladığı ve sanki çok ucuzmuş gibi 2 veya üzeri farklı konsantrasyonda dolarları uçurup - hatun kişilere indirgenmiş mesajlar yolladığı deri yorumu. Baştan söyleyeyim: M ile kıyaslanan bu arkadaş M'i indirir çünkü M'deki gereksiz kuvvetli ve rahatsız edici tatlı o aromatik-balzamik yapı bunda çok daha kabul edilebilir seviyede ve evet burada tarzım olmasa da bir deri var. Ancaaaaak; genel kimliğine bakarsak eğer Fetish'in sırtını yasladığı ekolden bıçkın abileri, Fetish'i bağğğzı kahpeler gibi sırtından değil; delikanlı gibi göğsünden delik deşik eder.

    M ve Fetish kıyaslamamda üstün taraf bence Fetish tamam, fakat siz dostlara M ile Fetish üzerine birkaç şey daha yazayım:
    İkisi arasından hoşunuza M giderse eğer; Serge Lutens Bapteme du Feu sizin için daha iyisini yapar. Yok ben fetişim diyorsanız eski-yeni farketmez: Mona di Orio Cuir veya daha aromatiği LM Patchouli Boheme, Hermes Bel Ami veya daha iyisi Bel Ami Vetiver, Guerlain Derby veya daha babası Pascal Morabito Or Black, Knize Ten veya daha kanlısı Papillon Salome veya çiçeksilerin iki dünyası Tauer Lonestar Memories ve Hermessence Cuir d'Ange ile fetiş sınıfından Sado-Mazo mertebesine ulaşabilirsiniz hem de en doyurucu, en cüretkar ve en tatminkar şekli ile!!!
    Ha derseniz ki: ''Ben M ve Fetish kullanacam ama ben kullanacam!'' o zaman size M ve Fetish'inizin yanında kolunuza takıp horoloji dünyasının en iyisi zannettiğiniz Rolex Hulk / Batman / Pepsi'niz, 2.0 Diesel SUV'unuz, dekoruna ve lokasyonuna akıttığınız paralar karşılığında çöp yediğiniz restoranınız, hamur kıvamındaki koca göbek & k.çınız ile aynı oranda büyüyen egonuz ve tam tersi oranda küçülüp ölecek olan ruhunuz ile mutluluklar dilerim.

  • #2
    Keyifle okudum. Güzel benzetmelere ve betimlemelere yer vermişsiniz hocam. Elinize sağlık

    Yorum


    • #3
      Valla ben sadece ekonomik yönden bakmanın yapılan işlere saygısızlık olduğunu düşünürdüm. Ama edindiğim yüzlerce (belki de binler) koku tecrübesinden sonra esas olanın (ya da esas oğlanın ) oluşturulmuş kokunun ne sunduğu, ne hissettirdiği, materyal kalitesi ile vermeye çalıştığı duygunun uyum içinde olup olmadığı, daha öznel olarak beni mutlu edip etmediği gibi birçok şey olduğuna vardım. Hatta en esasının, büyük paralar karşılığında alınan (konu ile alakalı örnek Roja Dove ve Puredistance markalarında olduğu gibi) parfümlerin aslında "satılması planlanan müşteri kitlesindeki EGO tatmini" dışında (parfüm meraklılarını tenzih ediyorum), şaşalı şişeleri ve kutuları dışında, ortalama uyumsuzluk ile çoğu rakibinin ya yakınında ya da çok gerisinde olan parfümlerin artık parfüm severlere saygısızlık olduğunu düşünüyorum. He bir de kim takar parfüm severi di mi Denemek bedava tabi ama günümüz fiyatlarıyla bir şişe Roja Dove parasına alabileceğim 3 4 parfüm ile çok daha mutlu olacağım kesin.

      Ayrıca Manastır II arkadaşımızın kaleme aldığı yazıdaki parfümler ile alakalı görüş bildirecek olsa idim "M" derdim. Bana daha çok hitap ettiğini düşünüyorum. Fetish e göre daha dolu bir parfüm gibi hissediyorum. Daha çok seviyorum. Kalp M. Dekantımla mutluyum.

      Yorum


      • #4
        Roja bir ara çok saygı duyduğum bir markaydı. Özellikle Fetish ve Enigma gibi elek üstü parfümlerle kendine bu saygıyı kazandırmıştı. Fakat son zamanlar ortadoğu pazarına yönelmesi ve bol bol oudlu arabik parfümler çıkarması sebebiyle o eski saygınlığından eser kalmadı gözümde. Aslında biz kendi tarafımızdan değerlendiriyoruz ama pazarlama açısından bakıldığı zaman şunu görmekte fayda var. Demek ki bu kadar marka Arap yarımadasına has parfümler çıkartmaya devam ediyorsa burada çok büyük bir pazar ve kar var demektir. Sonuçta para kazanılmayan bir ortama kimse yatırım yapmaz. Kısacası para Roja ya tatlı geldi.

        M ve Fetish kıyaslaması ise bu 2 parfüm piyasada olduğu sürece yapılacak olan birşey. Hangisi hangisinden üstün olduğu tamamen göreceli bir kavram. Kim hangisini beğenirse beğensin, benim beğeni yönüm bir tık Fetishten yana.

        Yorum


        • #5
          ben m ve fetish i denedim...
          m daha önce yazdığım gibi kurum un içine atılmış deri ceket gibi kokuyor bacadan çıkan kömür ve deri kokusu gibi sert tatsız...
          fetish daha kullanılabilir hafif tatlılık barındıran deri atölyesi gibi kokmayan sillajı güçlü bir koku...
          oyum her zaman fetish e...
          İnsanın ruhu kokularıdır...

          Yorum

          İşleniyor...
          X