Baruti Melkmeisje. Parfümümüz çiçeksi akorlar tarafından ele geçirilmiş. Kendinizi taze yeşiller, yeşilimsi çiçekler içinde hissedebilirsiniz. Birkaç bileşenden oluşuyor aslında bu yeşil çiçeksilik. Ihlamur, leylak ve iris. Bakınca pek de yeşil durmuyorlar değil mi? Ben özellikle irisi merak ediyordum. Nasıl kullanılmış acaba? sorusu, tıpkı Naomi Goodsir Iris Cendre'de olduğu gibi çiğ bir iris şeklinde cevap buldu. Kurudukça daha olgunlaşan bir yapıya gidiyor ama ana aktörümüz değil maalesef (kendi adıma maalesef). Çiçek bilgim çok derin olmadığından, detaylı bir şeyler çıkaramadım ama yeşil çiçeklere, acımtrak bile sayılabilecek bir yaş vetiver (vetiver diye bildiğimiz koku) dostane ve uyumlu bir şekilde eşlik ediyor. Bu aşamada hafiften odunsu bir tat hissetmeye başlayabilirsiniz. Yumuşak havasından hiç bir ödün vermeden. Benim burnuma en zıt gelen nota bal olmasına rağmen.
İçeriğinde dikkatimi çekince, Armut notasını aradım. Sanırım o başlarda gelen yumuşak bir meyvevari koku olsa gerek. Etkisi çok sürmüyor. Ben o tatlılığın esasen bal notasından ileri geldiğini düşünüyordum. Çoğu parfümde olduğu gibi, burada da kullanılan bal beni rahatsız ediyor. Balı çekip alsak favori yazlıklardan, yenileyici parfümlerden biri olabilir. Ama genel uyumu sayesinde ortalamanın birazcık üzerinde not alma şansı var. Geçişler çok belirgin değil ve parfüm yumuşak denebilecek bir yapıda ilerliyor. Gözlerimi kapayıp sırtımı yere uzattığım zaman kokuyu içime çektikçe, kuş sesleri ile yankılanan bir yeşil vadi, temiz hava canlanıyor kafamda. Çiçeksilik güçlü olduğu için huzur verici bir dinginlik var içerisinde. İlk denememde pek derin hisler oluşturmamıştı zihnimde ama tekrar denediğimde ve konsantre olduğumda aslında bu parfümde, her ne kadar bal notasını sevmesem de bir dinlendiricilik olduğunu keşfettim. Deneyecek arkadaşlara da umarım bu hissi verir

Kalıcılığı ortalama bir parfüme göre yüksek sayılır. Farkedilirliği ilk 2 3 saat ortalamanın hayli üzerinde oldu. Özellikle tende. 6. saatten sonra tene yakın olmaya başlıyor ama hala ana karakterini, temasını, notalarını canlı bir şekilde verebiliyor. Performans puanım 7. Belirli bir cinsiyeti çağrıştırmıyor. Unisex kullanıma çok uygun. Denemek için mutlaka şans vermenizi isterim.

Yorum