Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Nishane Colognise

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Nishane Colognise


    Click image for larger version

Name:	nishane colognise.jpg
Views:	874
Size:	164.1 KB
ID:	71319

    Şimdi geldik Nishane'nin bu sene tanıttığı son parfüme. Hani assolistler en son sahne alır ya işte onun gibi bende Colognise ye en son yorumumda yer verdim. Çünkü onun hakkında söylenecek çok şey ve övgüyü hakedecek pek çok söz var.

    Kuşkusuz ilk tanıtılıldığında bu 3 parfümün arasında en son yer verdiğim ve hiç bir beklentimin olmadığı çalışmaydı Colognise. Gerek citrus notaları ve yapısı gerekse de cologne olarak adlandırılması hiçte ilgimi çekmemişti. Ama atladığım bir nokta vardı onun markası Nishane ve Nishane de kendini extrait parfum house olarak adlandırıyordu. Yani onların cologne extrait olarak adlandırdıkları şey içinde %18 konsantre oranı olan bir EDP den başkası değildi.

    Fragrantica yorumcularının bu seneki fuarda en dikkat çektikleri şey yeni trendin citruslar olduğu yönündeydi. Ve colognise yi bu yeni trendin en tepesine oturtmuşlardı. Yani tüm parfümseverlerin dikkatini oldukça çeken ve övgü yağmuruna tutulan bir çalışma Colognise.

    Benim gibi citrus notalı parfümlere oldukça mesafeli yaklaşan bir parfümseveri bile bu kadar kendine bağlayan hatta aşık eden bu sıvıda ne gizli?

    Öncelikle üst düzey kalite de kullanılmış Limon, bergamot ve greyfurt gibi citruslar. Arkasından müthiş kullanılan ferahlık ve gövdeyi aynı anda tamamlayan yeşil çay. Canlılık ve mutluluk veren, parfüme misk ile beraber kremsi ve temiz bir hava katan neroli. Ve canlılığı pürüzsüz hale getiren beyaz çiçekler. Her anı keyifli, her anı dinamik müthiş bir parfüm. O kadar pürüzsüz ve dengeli ki, normal bildiğimiz citrus parfümlerden oldukça farklı. Kendine bağlayan, onu farklı kılan kesinlikle bu pürüzsüz ve kremsi yapısı. Hem size hemde etrafa pozitif bir hava veriyor.

    Biz parfümseverlein en büyük sıkıntılarından biridir, yazlık doğru düzgün bir parfüm bulamama. Ya koku güzeldir performansı iyi değildir. Ya performansı güzeldir ama koku sizi o sıcaklarda boğar. İşte tam da burada hem freshliği hem koku güzelliğini hemde performansı sağlayan müthiş bir parfüm Colognise. Bu yaz herkesin bol bol kullanacağıne ve hakkında övgüyle bahsedeceğine eminim. Benim şimdiden yazlık yeni gözdem olmuş durumda. Bu yaz ne kullanacağım diye kara kara düşünmeyeceğim. Parfüm dolabımı her açtığımda colognise bana ordan gülümsüyor olacak.

    Bu parfümün keyfine varmak istiyorsanız kesinlikle 25 derece üstü ama çokta bunaltıcı olmayan havalarda kullanmanızı tevsiye ederim. Hem bayan hem erkek kullanımına uygun tam bir unisex. Normalde her zaman belirttiğim yaş kavramı bu parfümde yok. Her yaşa son derece uygun. Şuna emin olabilirsiniz en çok kullandığınız parfümlerde başı çekecek. Kullanmadığınız zamanlarda kendini özlettirecek, kışın soğuklarında bile kapağını açıp bileğinize tek fıs sıkarak o özlemi gidermeye çalışacaksınız.

    Benim yeni çıkan 3 Nishane parfümü arasından açık ara favorim oldu kendisi. Evet 3 parfüm de birbirinden kalteli bir birinden iyi parfümler. Hepsi hedefi tam 12 den vurmuş. Ama üstüne basa basa söylüyorum Colognise başka bir dünya.


    Koku güzelliği 10
    Kalite hissiyatı 10
    Kalıcılık 9
    Farkedilirlik 9
    Genel Beğeni 10

  • #2
    Altuğ hocam öyle bir merak ettirdiniz ki ! Kolay kolay bu kadar övgüde bulunmazsınız bir kokuya

    Yorum


    • #3
      Hocam o nasıl bir anlatım... yandık bittik çok merak ettim..
      estefanyen

      Yorum


      • #4
        Elinize sağlık Hocam, Güzel bir anlatım olmuş. Hazır yaza girerken bi spliti yapılsa Nishane nin güzel olur sanki.

        Yorum


        • #5
          Altuğ hocam ağzına sağlık. Yorumlarınla Nishane splitine kendini mecbur bıraktın artık sen düşün

          Bu arada dikkatimi çeken bir şey var. Eskiden bütün şişelerinde İstanbul yazarken artık Köln veya Paris gibi şehirler yazıyor. Bunun nedeni nedir acaba?

          Yorum


          • #6
            mertus hocam artık hangi parfüm hangi şehre adandıysa o şehir ismiyle beraber çıkacak. Eskiden çıkmış olan parfümlerdede yeni sürümlerde ibare değişiklikleri olacak

            Yorum


            • mertus
              mertus Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Ne güzel hep İstanbul yazıyordu bu durum pek hoşuma gitmedi açıkçası. Globalleşme yolunda belki gerekli bir adımdır ona sözüm yok elbette...

          • #7
            Fragrantica'daki övgüleri görünce oldukça meraklandım.

            Yorum


            • #8
              Altuğ hocam ağzına sağlık ne güzel bir anlatım.Citrus tarzı sevmememe rağmen hayli merak ettim kokuyu

              Yorum


              • #9
                Vain & Naive ve B-612 şişelerinde Fransız yazar Antoine de Saint-Exupéry'nin Küçük Prens'inden esinlenildiği için şişelerin üzerinde Paris yazıyor bu gayet anlaşılır. Peki ya Colognise? Neden Köln yazıyor bu şişenin üzerinde?

                Aslında küçük bir araştırma yaptığınızda hemen Köln şehrinin eski adının Colonge olduğu karşınıza çıkacaktır.

                Parfümlerin, kolonya ya da erkek kolonyası olarak adlandırılmasının da Köln şehriyle doğrudan bir bağlantısı vardır:

                1709 yılında Almanya'nın Cologne (Köln) şehrinde yaşayan İtalyan bir parfümör olan Giovanni Maria Farina memleket hasretini gidermek için evinde bir formül üzerinde çalışırken limon, portakal, bergamot, mandalina, neroli, greyfurt, lavanta, kekik, biberiye, petitgrain, yasemin ve tütün esanslarını yüksek alkol miktarıyla harmanlamış ve tarihteki ilk kolonyayı üretmiştir. Kardeşi Jean Baptiste'e yazdığı bir mektubundan öğrendiğimiz ve kayıtlara geçtiği gibi "bir parfüm ürettim, bana tıpkı İtalya'daki bahar sabahlarını, yağmurdan sonra nergis ve portakal çiçeği kokan dağları hatırlatıyor" demiştir.

                Bir parfüm terimi olarak kolonya 1792 yılında ise yine Köln kentinde Maurer & Wirtz tarafından 4771 Original Eau de Cologne adı altında ticari olarak üretilip popülerleşmesiyle olmuştur. Günümüzde bütün dünyaca kullanılan kolonya terimi bir şehrin adıyla ünlenmiş ve insanların bu kokuyu bu şehrin adıyla anmasıyla olmuştur.

                Nishane'nin konsept ve tasarım konusunda ciddi bir arge yapması gerçekten gurur verici. Hiç bir başarı tesadüf değildir. Kendilerini kutluyorum.
                estefanyen

                Yorum


                • F.essence oud
                  F.essence oud Yorumladı
                  Yorumu düzenleme
                  Eline sağlık Ali hocam Köln mevzusuyla ilgili yazacaktım siz yazmışsınız

                • ali
                  ali Yorumladı
                  Yorumu düzenleme

              • #10
                Yabancı yazarlardan gelen yorumlar meraklandırmıştı, üstüne buradan da gelince merak arttırdı. Gelsin, deneyelim.

                Yorum


                • #11
                  Altuğ Hocam güzel bir inceleme olmuş kalemine sağlık, Wulong Cha ve Boszporusz zaten favorimdi, genel satışa çıkmadan geçen seneki gibi foruma bir ayrıcalık yaparlar inşallah

                  Yorum


                  • #12
                    acaba ne zaman satışa çıkacak

                    Yorum


                    • #13
                      Fiyatı bilen var mı? Toplu alsak indirim iyi olurdu...bu yaz sıcak geçecek herhalde...:-)

                      Yorum


                      • #14
                        Altug hocam merakla bekliyorum ateş edercesine anlatmışssınız çata pata resmen sabırsızlıkla bekliyorum
                        Her Kalp İçindeki Çiçeğin Kokusunu Verir.

                        Yorum


                        • #15
                          Nishane'nin taaaa ilk zamanlarinda Mediterranean kolonyasi vardi, acaba ayni urun farkli isim mi bu

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X