Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Nishane B-612

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Nishane B-612

    Click image for larger version  Name:	B-612.jpg Views:	1 Size:	47.8 KB ID:	71296


    Nishane'nin koleksiyonuna adını verdiği Le Petit Prince yani Türk kitap severlerin Küçük Prens olarak tanıdığı son zamanların en popüler kitabını biraz incelemekle başlayalım. İncelemeden ziyade B-612 nin nerden geldiğini ve hikayesinin ne olduğubu kısaca açıklamaya çalışalım.

    B-612 uzayda başı boş dolaşan milyarlarca astreoidten yalnızca bir tanesidir. Bir oda büyüklüğünde olan bu astreoid 1909 yılında bir Türk gökbilimci tarafından keşfedilmiştir. Bu şekilde astreoid buluşları günümüzde de numara ve harf veya harf numara olarak isimlendirilmektedir. O zaman keşfedildiğinde sıradaki harf numara B-612 olduğundan bu şekilde isimlendirilmiştir. Bu buluşu yapan Türk astronom keşfini açıklamak için gittiği uluslararası astronomi kongresinde, insanlara tuhaf gelen giyimi nedeniyle kimse ona inanmadı. Bir sonraki kongrede bu sefer modern giyinerek gittiği ve buluşunu açıkladığı kongrede insanlar onu ayakta alkışladı. Bu gezegenimizin ve Nishane'nin neden B-612 ye bir parfümünde isim vermesinin kısaca hikayesi bu. Türk bir astronom tarafından keşfedilmiş olması.


    Hepimiz her sene Nishane'nin yeni parfümlerini dört gözle bekliyoruz. Çünkü durum artık öyle bir noktaya geldi ki markanın çıkarttığı her parfüm, bir önceki çıkarttığı parfümlerin üstüne koyarak ilerlemekte. İlk çıktığı zamanlar da başka markalarla kıyasladığımız Nishane, artık kendisiyle yarışan bir çizgiye gelmiş bulunmakta. Ve inanın bu başarıyı biz sadece ülkemiz sınırları içerisinde görmüyoruz. Bu sene Milano da ki Esxence 2018 fuarına katılan, gidip gezen tanıdıklarımın dediği tek şey; Fuarın bu sene o kadar da kalabalık olmadığı, standların önlerinin hemen hemen boş oldukları, fakat Nishane standının önünde sürekli olarak bir kalabalığın olduğu yönünde. Zaten bu ilgiyi Fragrantica yazarlarının hemen hemen hepsinin en az 1 tane Nishane parfümü alarak ve aldıkları parfümü bu seneki Esxence fuarının bestselleri sıralamasına soktuğunu görmek yeterli olacaktır. Bu gerçekten gurur verici bir olay tebriklerin en büyüğünü hakediyor Nishane...

    Peki bu ilgi ve beklenti Nishane'nin kreatörleri Murat Katran ve Mert Güzel üzerinde baskı yaratıyormu? Şüphesiz yaratıyor ve her konuşmam da bu beklentilerden gelen baskıyı onların üzerinde fazlasıyla hissediyorum. Ama gerçekten birbirlerini o kadar tamamlayan ve o kadar profesyonel bir birliktelikleri var ki bu kadar beklentinin altından yine harikalar yaratarak çıkıyorlar. Tebriklerin bence en büyüğünü hak eden bu müthiş ikili.

    Click image for larger version  Name:	Petit Prince B-612.jpg Views:	1 Size:	99.0 KB ID:	71297


    Şimdi artık biraz B-612 den bahsedelim.

    Öncelikle şunu belirteyim Creed in Viking te yapamadığını Nishane B-612 de mükemmel yapmış. İddialı olacak ama Nishane, Creede resmen Fujer dersi vermiş. Bu şu anlama kesinlikle gelmesin parfümlerin birbiriyle benzer bi tarafları yok. Sadece amaçlanan ve ulaşılan şeyden bahsediyorum. Amaçlanan şey naif ve elegant bir fujer ise, bunu Nishane tam anlamıyla yapmış.

    Açılışında eski tarz keskin bir bir lavanta ve yine keskin bir şipre ile merhaba diyor parfüm bize. Bu noktada kokusunu aldığım, zannedersem son zamanlardaki gözde notalardan pembe biber, ve sardunya bu keskinliği biraz yumuşatıp hafif tatlılık veriyor. Parfümün karakteri daha açılış notalarından kendini belli ediyor. Eski ile yeni arasından bir köprü gibi 70 ve 80 lerin o retro havasını günümüze modernize ederek getirmiş. Orta notalara geçtiğimizde odunsu notalar artık gövdeyi oluşturmaya başlıyor. Sedirin parlaksılığı ve ferahlığı, sandal ağacaının kuru talaşımsı kokusu, kaşmirin sıcaklığı, ve paçulinin yeşil ama topraksı kokusu ve meşe yosununun o maskülen havası, lavanta ve şipre ile birleşerek müthiş bir erkeksi ama aynı zamanda zarif bir kokuya dönüşüyor. Bu noktada balzamiklik biraz ön plana çıkıyor notaların doğallığı ve harmanlama o kadar iyi ki her notayı burnunuzun önünden geçiriyor sentetiklik adına hiç bir şey yok. Alt notalara geldiğimizde Lavanta ve şipre kendini biraz daha geri plana atarken sabunsu bir misk ve hafif talılık veren tonka odunsu notalarla kremsi ve temiz bir hal alıp tenden zamanla ayrılıyor.


    Parfümü kısaca tanımlayacak olursak. Naif, temiz, sabunsu, modenize edilmiş bir retro fujer. Kalitesi ve etrafa yaydığı koku gerçekten elegant.

    Özellikle ilkbahar ve sonbahara oldukça yakışan ama genel anlamda bakacak olursak 4 mevsimde de kullanılabilecek tarzda bir parfüm yapmış nishane. Zaman mekan farketmeksizin elinizin gideceği her daim kullanabileceğiniz tam bir beyefendi parfümü. Özellikle ofis kullanımları ve klasik giyime son derece uygun 30 yaş ve üzeri beyefendiler için harika bir seçenek.


    İsmindeki extrait ibaresinin hakkını veren, ama diğer nishane parfümlerinin bir tık altında kalan kalıcılığa sahip. Farkedilirliği de yine naif yapısından dolayı çok bağırmayan fakat kendini her daim hissettiren bir parfüm. Üzerinizi sanki görünmez bir pelerin ile kaplıyor gibi.

    2018 mayıs ayının sonlarında hatta haziranın ilk günlerinde raflardaki yerini alması planlanıyor. Şimdiden bütçenizi ayırın

    Koku güzelliği 9
    Kalite hissiyatı 9
    Kalıcılık 9
    Farkedilirlik 8
    Genel Beğeni 8,5
    Son Düzenleme matrai; 23-04-18, 13:01. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Elinize sağlık Hocam. Güzel bir anlatım olmuş. Yeni çıkardıkları parfümlerde kötü olan yok sanırım.

    Yorum


    • #3
      Elinize sağlık, güzel bir çalışma olmuş aslında beni çok arada bırakan bir parfüm bu bir yanı beni kendine çekerken bir yanı uzaklaştırıyor 2 3 şans daha vereceğim sayılı parfümden

      Yorum


      • #4
        Çok beğendiğim bi parfüm oldu önce dekantını edindim bugün dayanamayıp şişeli aldım. Bahar ayları ve yaz akşamlarında sıkmak için sabırsızlaniyorum

        Yorum


        • #5
          altuğ beyle fujer konusunda zevklerimiz pek uymuyor. bence viking b-612'yi tokat manyağı yapar. çok karışmış bir harmanı var .genel beğeniside düşük bir koku

          Yorum


          • #6
            Orjinal yazı sahibi: fsater View Post
            altuğ beyle fujer konusunda zevklerimiz pek uymuyor. bence viking b-612'yi tokat manyağı yapar. çok karışmış bir harmanı var .genel beğeniside düşük bir koku
            Viking'in genel beğeni durumu nasıl hocam?

            Yorum


            • #7
              Orjinal yazı sahibi: fragranceholic View Post

              Viking'in genel beğeni durumu nasıl hocam?
              fark edlilirliği zayıf olduğu için pek iltifat almadım.bana göre viking yeni üretim maskülen kokular içerisinde en iyisi.

              Yorum


              • #8
                Orjinal yazı sahibi: fsater View Post

                fark edlilirliği zayıf olduğu için pek iltifat almadım.bana göre viking yeni üretim maskülen kokular içerisinde en iyisi.
                Aventus ile karşılaştırılınca nasıldır sizce peki hocam?

                Yorum


                • #9
                  Orjinal yazı sahibi: fragranceholic View Post

                  Aventus ile karşılaştırılınca nasıldır sizce peki hocam?
                  aventusla arasında hiç bir bağ yok bence.elmayla armutu karşılaştırmak gibi olur

                  Yorum


                  • #10
                    Bu parfüme benim puanım 6. Farkedilirliği gayet düşük, çarpıcı bir kokusu yok, dikkat çekmiyor. Ne yazlık, ne kışlık diyebiliyorum. Bir Fan Your Flames asla değil.

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X