Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Jeroboam - Insulo

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Jeroboam - Insulo

    Harika split organizasyonlarıyla tanışma fırsatı bulduğumuz başka bir güzellik, Jeroboam Insulo.

    Oncelikle markanın adı, "Jeroboam" İnglizce'de yaklasık 3-3,5 litre kadar şarap alacak büyüklükte şarap şişesi demek..

    Parfümün adı "Insulo" ise insanlar arasındaki iletişimi kolaylaştırmak için, Leh göz doktoru Ludwik Lejzer Zamenhof tarafından 1887 yılında yaratılan yapay dil olan Esperanto diline ait bir kelime. Esperanto dilinde Insulo "ada" demekmiş. (Esperanto dilini hep merak etmişimdir!)

    Parfümde ismine veren "ada" kelimesinin çağırıştırdığı gibi tropikal bir hava yok, hatta tam aksine gourmand bir hava var.
    Ben de dahil tarçın notası hisseden arkadaşlarım da oldu parfümden.. Parfümün Dior Feve Delicieuse ile uzaktan bir benzerliği var ancak bu kokuyu Feve
    Delicieuse ile kıyaslandığında çok daha üst sınıf olarak algılıyorum.

    Parfümün açılışı oldukça tatlı, vanilya daha ilk dakikada oyuna giriyor. Ancak hissettiğimiz sadece vanilya değil, bu koku üç notali olamaz! (sadece vanilya, yasemin ve misk'ten bahsedilmiş)
    Vanilya haricinde, sanki içine tarçın atılmış bir sıcak çikolata içiyorsunuz gibi bir hissiyat veriyor parfüm.
    Evet bu parfümde kesinlikle çikolata notası var ve de ona eşlik eden tarçın.

    Yasemini çok hissedemezsem de, konunun sonlarına doğru ortaya çıkan ve gourmand notalarla harmanlanan misk, kokuyu tam bir komfor kokusu yapıyor, ılık, huzur ve mutluluk veren..

    Kokunun her ne kadar bir şaheser olduğunu söyleyemesem de eğer gourmand bir parfüm arıyorsanız, kalıcılık silaj, kalite... hepsi bu kokuda..
    Click image for larger version  Name:	afa926f4a176c3425ae0d70c74651b25.jpg Views:	1 Size:	125.8 KB ID:	64615


  • #2
    Burnuna kalemine sağlık Minty Bu markanın en büyük artısı koleksiyonun extrait parfümlerden oluşması ve kalıcılık farkedilirlik değerlerinin yüksek olması. Yanılmıyorsam eğer Jovoy ile organik bir bağı mevcut bu markanın.

    Yorum


    • #3
      Teşekkürler matrai :-) Gerçekten silaj ve kalıcılık üst düzey, eğer gerçekten buram buram gourmand bir parfüm istiyorsam seçimlerimden biri bu parfüm olurdu..

      Yorum


      • #4
        Benim de denediklerim içinde (kendim için kullanabilir bulmasam da) en beğendiğim Insulo oldu. Öğretici incelemen için teşekkürler sevgili Aysu

        Yorum


        • #5
          Yalnız "misk" konusunda bir yere dikkat çekesim geldi. Artık yapay misk kullanım devri malum. Ve bu meret bedava mı üretiliyor ne iş anlamadım? Yeni çıkan ve kitle hedefleyen hemen her parfümde misk var. Özellikle çiçeksi ve aromatik grubunda. Meyve denince altına hoop yapıştır sentetik beyaz misk. Gerçekten bazen o kadar çekilmez bir hal alıyorlar ki! Evet özellikle meyve akorları zayıf elementlerden oluşmakta. Bu yüzden güçlendirmek için ise misk ile destekleniyorlar (detay bilgiye sahip arkadaşlardan da görüşler bekliyorum). Sospiro markasından soğumamın en büyük nedeni bu. Artı Montale'in meyve içerdiği iddia edilen parfümleri. Özetle, kullanımı o kadar ince bir yerde ki miskin. Bana göre Insulo'da bende mide kaldıran o misk baskısı yok ya da kalitesi yüksek olduğu için tırmalamıyor. Bence başarılı

          Yorum


          • Minty
            Minty Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Kesinlikle katılıyorum Mustafa, örneğin bu kokuda bana misk kendini epey belli ediyor bir noktadan sonra ama o kadar dozunda ve o kadar doğal ki! sanırım materyalin kalitesi ile alakalı olabilir..

        • #6
          Bazı parfümlerde tam içerik bilgisini vermiyorlar , demek ki bu parfümün de içeriği gizemli ... bu değerli yorumun için çok teşekkür ediyorum Aysucum

          Yorum


          • #7
            Güzel anlatım elinize sağlık

            SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

            Yorum

            İşleniyor...
            X