Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Chanel - Bois des Iles

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Chanel - Bois des Iles

Şu soğuk kış gününde, uzak diyarlara bir yolculuğa çıkmış gibiyim.. Rotamda Hindistan ve sonra Güney Asya'nın o egzotik havasını doyasıya koklayabileceğim yerler var..
    Kitabım yanımda, üstümde hafif mi hafif keten bir elbise.. Kah sahilde sıcak kumlarda yürüyorum, kah caddelerde kalabalıklara karışıp hiç görmediğim sehirlerin kokusunu içime çekiyorum.
    Ama en keyif aldığım, sahilin hemen arkasında ağaçların, ormanın içinde, sessizliğin sesini dinlemek ve tabiat ananın mucizelerini izlemek...

Neden mi? Çünkü burada bir koku şöleni var. Yetiştiğim topraklarda rastlanmayan, hep esansini kokladığım kokuların kendisi burada.. Sandal ağacı ve ylang ylang mesela! ne muhteşem bir ikilidir.

Ylang ylang.... öyle keskin bir kokusu var ki! Asya'da Ylang Ylang "çiçeklerin çiçeği" demekmiş, seyahatimde bunu öğreniyorum.. Bir doğa aşığı olmama rağmen bir küçük dal sandal ağacından koparıyorum, bir elimde de bir demet ylang ylang, sahile dönüp artık batmakta olan güneşin eşlik ettiği bu güzel günde harika aromalarla hayallere dalıyorum.. Bir sonraki rotamı düşünerek..

Bois Des Iles ilk kokladığım günden beri çok sevdiğim bir koku oldu hep. Eğer bir koku bana hayaller kurdurabiliyorsa, uzak diyarlara alıp götürebiliyorsa, kalbimi kazanmış demektir.

Bu güzel kokuda en baskın notalar sandal ağacı, ylang ylang ve reçineli bir hava..
    Daha sonra kokuya oldukça yoğun vanilya ve tonka ikilisi katılıyor, ve koku hem egzotik hem de tatlımsı bir havaya bürünüyor.
    Odunsu hava ve turunçgiller de kokuya eşlik ediyor.

Koku bana çocukluğumda babamın kullandığı Chanel Egoiste'i hatırlattı biraz, ondaki tatlımsılığı. Ama Egoiste'teki bol tarçınlı/karanfilli hava yok bu kokuda, sadece bir esinlenme, benzer bir hava var. Rahatalıkla alabilirim, özellikle Les Exclusives serisindeki EDP'den :-) Uzak diyarlara egzotik bir yolculuk istiyorsanız, vanilya ile de başınız barışıksa, kokuyu tavsiye ederim..

Click image for larger version  Name:	ad-chanel-bois-des-iles-ad_3.jpg Views:	2 Size:	844.9 KB ID:	62920Click image for larger version  Name:	ylang-ylang.jpg Views:	2 Size:	331.9 KB ID:	62921Click image for larger version  Name:	Koh-Phi-Phi.jpg Views:	1 Size:	333.5 KB ID:	62922

Yine harika bir yorumlama burnuna kalemine sağlık. Bana bu parfüm Chanel Egoiste in biraz daha törpülenmiş ve unisex çizgisine itilmiş hali gibi geliyor.

Yorum

• Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkür ederim :-) Aynı fikirdeyim, bana da koklar koklamaz üzerinde biraz oynanmış ve daha unisex hale getirilmiş Egoiste'i hatırlattı..
İşleniyor...
X