Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Rundholz 03. Apr. 1968

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Rundholz 03. Apr. 1968

    Click image for larger version  Name:	03. Apr. 1968.png Views:	1 Size:	170.0 KB ID:	62438



    Dumanlı bir parfüm mü aradınız o zaman doğru yerdesiniz.

    Almanya kökenli nish parfüm evi Rundholz ile tanışmamız aslında çok yeni. Henüz 2012 de parfümlerini piyasaya çıkarttılar ve şu anda hali hazırda 4 parfümleri var. 1 tanede lansmanı yapılan ama henüz piyasaya çıkmamış bir parfümü daha var.

    Şimdi biz bu zamana kadar en çok konuşulan parfümü 03. Apr. 1968 i bir inecelemeye alalım.

    Başı duman ortası çok daha fazla duman alt notaları yine duman. Parfümü kısaca bu şekilde tanımlayabilirim. Açılışında dumana meyvemsilik eşlik ediyor. Orta notalarda duman kendini daha ön plana çıkartırken reçinemsi bir hava ile sertlik dozajını yükseltiyor. Bu bölümde kuru baharatlar ve parfümün temelini oluşturan tütsü ortaya çıkıyor. Ama tütsü kullanımı en iyi bildiğimiz Amouage çalışmalarından çok daha farklı oldukça sert bir şekilde eşlik ediyor parfüme. Bu noktada ortaya çıkan çiçeksiler sadece parfümü biraz olsun yumuşatmaya çalışıyor ama ne fayda sadece yapabildiği yumuşak olmayan balzamik bir hava. Kapanışta çok büyük bir değişiklik olmazken sadece meyvemsilik daha geri plana çekilip eser miktarda bir vanilya araya giriyor.

    Parfümün her anı oldukça zor ama bir o kadar etkileyici. Her daim sert ve dumansılıktan çok yanmış çıra gibi kokuyor. Parfüm baştan sona sıradışı bildiğimiz kokladığımız kokulardan çok farklı. Bakın parfüm demiyorum koku diyorum güzel kokayım etrafımdakiler beğensin diye alırsanız üzülürsünüz. Muhtemeln parfümü sıktıktan sonra etrafınızdan alacağınız tepki ''mangal mı yaktın üstün başın is kokmuş'' olacaktır. Parfümden ziyade sanatsal bir çalışma. Genel beğenisi oldukça düşük ama parfümseverlerin sevdiği tarzda diyebilirim.

    Parfüm EDP formatında olmasına rağmen bir çok extraiti cebinden çıkartır. Çok yoğun bir kıvamı var. Kalıcılığı farkedilirliği gerçekten üst düzey.

    Kullanım yaşı olarak bir yaş vermek istemiyorum. Farklı çalışmalara açık her parfüm sever deneyip kullanabilir.

    Kullanım alanı olarak ise evde tek başınıza olduğunuz zaman bileklerinize sıkıp kendi kendinize koklayıp keyif yapabilirsiniz. Veya dışarısı kar kış olduğu zamanlarda dışarı çıkarken kazağınıza sıkıp içinizi ısıtabiliriniz.

    Ülkemizde bulunmayan marka yurtdışında 50 ml lik şişelerde 120 Euro civarına alabilirsiniz.

    Koku güzelliği 7,5
    Kalite hissiyatı 8
    Kalıcılık 9,5
    Farkedilirlik 9
    Genel Beğeni 5

    Son Düzenleme matrai; 03-02-18, 23:22. Tarafından yapıldı.

  • #2
    İnceleme çok başarılı olmuş Altuğ Bey, teşekkürler.

    Yorum


    • #3
      Dekant listende de var diye hatırlıyorum abi. Bitmeden yetişirim umarım baya farklı duruyor. Eline sağlık bu arada

      Yorum


      • #4
        Yanan bol dumanlı çiçekler. Benim çok sevdiğim ve şişeli almaya değer bulduğum, farklılık yaratabilen bir parfüm. Eleştirim ise minimalist yapısından dolayı fazla değişiklikler içermeyip biraz düz çizgide gitmesi. Oldukça ilginç bir tütsü akoru yakalanmış ama başladıktan sonra fazla sürprizler içermeden ilerliyor.

        Yorum


        • #5
          Bu parfümü sevsem mi sevmesem mi bilemedim?

          Bir yandan kendine çekiyor aşık ediyor, öbür yandan biz ayrı dünyaların insanıyız birlikte olamayız diyor. Yani seni seviyorum ama sensiz de yapamam dedirten çok ikilemde bırakan bir koku..
          Nawab of Oudh, NY Oud, Naxos, NY Amber, Mona Vanille

          Yorum


          • #6
            Altuğ Hocam eline sağlık güzel bir inceleme olmuş, bende uyardığı duman hissi ise bir şeyi yaktığınızdaki(özellikle kağıt) ilk çıkan beyaz duman kokusu çok güzel bir parfum,
            bu arada.. ABD fiyatı daha uyguna geliyor Avrupadan.

            Yorum


            • #7
              Elinize sağlık hocam güzel yorum olmuş. En sevdiğim kısmı ''Evde bileklere sıkıp kullanılacak'' derecede sıradan parfümlerden ayrılması. Bence bir parfümü en özel yapanda zaten bu. Başbaşa zaman geçerebilecek derecede parfüm severlere özel olması

              Yorum


              • #8
                güzel bi yazı olmuş 50 ml şişe 120 eur hiçte hoş diil

                Yorum


                • #9
                  kullanımı çok zor olan bir koku oldugunu düşünüyorum..yorumda söylendiği gibi evde sık kokla ya da kar yagdıgında kullan.)

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X