Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Atkinsons Pirates Grand Reserve

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Atkinsons Pirates Grand Reserve

    Click image for larger version

Name:	pirates grand reserve.jpg
Views:	1096
Size:	394.7 KB
ID:	62299


    Atkinsons firması aslında çok köklü ve çok eski bir parfümevi 1799 da kurulmuş bir ingiliz markası. Ama asıl atılımını son 5 yıl içinde yapmış ve bu süre zarfında pekçok niş segmentinde parfüm çıkartmış. Aslında niş segmentine de tam olarak uymuyor ama bir designer da değil. Klasik ingiliz parfümevi diyebiliriz Creed gibi Ormonde Jayne gibi genel beğeniye hitap eden parfümler üretiyorlar.

    Bu markanın 2017 yılında çıkmış ve benim de yeni keşfettiğim ve oldukça beğendiğim ve denettirdiğim kişilerden de son derece olumlu yorumlar aldığım bir parfümü Pirates Grand Reserve yi sizlere aktarmaya çalışacağım.

    Koku hafızası bazen insana ızdırap yaşatabilir. Bir parfümü ilk kokladığınızda eğerki tanıdık bir kokuysa onu nerden tanıdığınızı bulmaya çalışırsınız. Hafızanızı zorlarsınız onu derinliklerde ararsınız bir türlü bulamazsınız daha sonra vazgeçersiniz. Ve birgün yine kokladığınız da bu sefer hiç beklemediğiniz bir anda bingo der ve kokunun neye benzediğini bir anda bulursunuz. İşte bu parfümde ben bunları yaşadım. İlk kokladığımda birşeye benzediğini ve bu kokuyu çok iyi bildiğimi biliyordum ama sürekli olarak bu kokuyu parfümlerde aradığım için bir türlü bulamamıştım. Daha sonra yazın bronzlaşmak için kullanılan düşük faktörlü kakao yağı dediğimiz güneş kremlerine benzetmeye çalıştım ama yinede aklımda tam oturmamıştı bu o değil başka bir şeydi ve en sonunda dün aklımda o ampülü yaktım. Bu koku benim ara sıra keyifle ve severek tükettiğim bir irlanda içkisi olan Baileys'in kokusundan başka bir şey değildi.

    Baileys içtiyseniz bilirsiniz kokusu insanı mest eder bir içecekten çok tatlı bir yiyecek gibidir. İçtikçe içirir kendisini ve yormaz. Hatta bir çok kişi onu bu tatlı ve kolay içiminden dolayı bayan içkisi olarak görür ama içindeki %18 alkol oranı bir bayan içkisi için oldukça fazladır. Güzelliğine kanıp bol bol içerseniz oturduğunuz yere çakar sizi.

    Atkinsons Pirates Grand Reserve kesinlikle Baileysten ilham alınarak yaratılmış bir parfüm. Bu kötü bir şey mi kesinlikle hayır tam tersine oldukça güzel olmuş. Basit ama etkili bir fikir. Mesela bana kalırsa Creed Virgin island water da bir karayip içkisi olan Malibudan ilham alınarak yaratılmış. Aslında baktığımız zaman parfüm, puro, alkollü içkiler bir biriyle oldukça bağlantılı olan hobiler hepsi tat ve koku üzerine kurulmuş. Birtanesini seviyorsanız diğerlerine de ilgi duymanız çok büyük olasılık.

    Click image for larger version

Name:	baileys_original_irish_cream.jpg
Views:	937
Size:	189.4 KB
ID:	62300


    Bu kadar ön bilgilendirmeden sonra şimdi notların nasıl işlendiğine ve dizilişine bakalım. Daha ilk açılışında hemen kakao, rom ve vanilya birliklteliği yenilesi ve içilesi bir lezzetle karşımıza çıkıyor bu sırada sıktığınız yeri bir anlamda ısırmak istiyorsunuz son zamanlardaki gördüğüm en güzel açılışa sahip parfüm. Hemen arkasından ferah ve kremsi çiçekler devreye girerek kokuyu biraz parlatıyor. Orta notalara geçtiğimizde bu çiçeksilerin yerini çok keskin olmayan bir sedir ve kakule birlikteliği alıyor bu iki nota aslında oldukça kesif bir kokuya sahip olmasına rağmen kako, rom ve vanilyanın yumuşatma etkisiyle parfüm içinde bir bütünlük kazanıyor uzun bir süre bu şekilde devam ede-n oarfümümüz son notalara geldiğinde bu sefer odunsu bir role bürünüyor. Rom kendini geri plana atarken vanilyanın tatlığı ve kakaonun lezzeti paçuli ve kaşmir ile buluşarak teninizde pudramsı bir hissiyat yaratıyor son bölümleri biraz feminen tarafa göz kırpıyor.

    Parfüm tam bir unisex çizgisinde hem kadın hem erkek kullanımına uygun bir parfüm. Kalıcılığı ve farkedilirliği ortalamanın bir tık üstü diyebilirim. Sentetikliği hemen hemen hiç olmayan ağız sulandırıcı bir gourmand. Tatlılığı tam kıvamında iç baymayan bir kıvamda.

    Kullanım yaşı olarak 25 yaş ve üzeri herkes severek kullanabilir. Kullanım alanı olarak ise canınızın istediği her ortamda kullanabilirsiniz. Sonuçta benim gözlemlediğim her zaman oldukça iyi tepkiler aldığı yönünde oldu.

    Fiyat performans olarak baktığımızda günümüzde eli yüzü düzgün bir designer parfümün fiyatının bile 700 tl ler olduğu bir ortamda bu parfüm için biçilmiş fiyat bu kaliteye ve performansa göre oldukça iyi diyebilirim.

    Daha önceleri sadece Sevil mağazalarında bulabildiğimiz Atkinsonsun distribütörlüğünü ENPA Kozmetik aldıktan sonra Beymen, Hervey ve Lafayette gibi lüks mağazarda satılmaya başlanmış. Şu anda fiyatı 900 tl civarı EDP formatında bir parfüm.


    Koku güzelliği 9,5
    Kalite hissiyatı 8.5
    Kalıcılık 8,5
    Farkedilirlik 8,5
    Genel Beğeni 9,5

  • #2
    Harika bir inceleme olmuş eline sağlık Altuğ üstad. Grand Reserve'i yakın zamanda deneme şansı buldum ve çok beğendim. Umarım yakında forumda spliti yapılır.

    Yorum


    • #3
      Aslında son splitte açılmıştı ama sanırım yeterli talep gelmeyince iptal olmuştu. Splite açıldığında bayağı meraklanmıştım şimdi merakım daha da arttı. Altuğ hocam tatlılık derecesi anlamında genel bilinenlerden hangi parfümle karşılaştırmak doğru olur? Koku benzerliği değil de sadece tatlılık açısından kıyaslarsak?

      Yorum


      • matrai
        matrai Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Tobacco Vanille ayarında diyebilirim

    • #4
      Kalemine sağlık Altuğ hocam. Güzel bir inceleme olmuş. Baya tatlı görünüyor ama rom falan deyince meraklandım ben de

      Yorum


      • #5
        Eline sağlık hocam güzel bir anlatım olmuş. Baya merak uyandırıyor. Seveceğime eminim

        Yorum

        İşleniyor...
        X