Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Arquiste - Anima Dulcis

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Arquiste - Anima Dulcis



    Click image for larger version

Name:	7-days-Anima-Dulcis.jpg
Views:	328
Size:	557.3 KB
ID:	60257


    2011 de Carlos Huber tarafından Amerika'nın New York eyaletinde kurulmuş olan niche parfüm markasının 2012 de görücüye çıkmış olan ilk parfümlerinden bir tanesi Anima Dulcis. Anima Dulcis latince olup Türkçe de ki anlamı tatlı hayat.

    Gourmand notaları içerisinde bulunduran parfümler her zaman bir risk unsurudur. Çünkü bu notaları harmanlayan parfümörün ustalığına bağlıdır ortaya çıkacak olan kokular. Bu parfümdeki 2 tecrübeli parfümör Rodrigo Flores-Roux ve Yann Vasnier bu notaları oldukça güzel harmanlayıp tam dozunda ve iç baymayan bir gourmand yaratmışlar.

    Açılışında turunçgil kabuklarıyla bizi karşılıyor parfüm bir parçada kakule bıu kısma yoğunluk ve lezzet katıyor. Orta notalara geçişte Slumberhouse Ore den aşina olduğumuz kuru ve sert hatta bir parça ayak kokusunu andıran kakao ve kimyon kullanımı ile kullanımı hafif kirli bir izlenim bırakıyor. Ardından gelen tozlu çiçeksi notalar, paprika ve tarçın bu hafif kirliliğin üzerini bir beyaz çarşaf edasıyla kaplıyor. Bu kısım oldukça dikkat çekici ve lezzetli. Bir süre sonra kimyon ve çiçeksi notalar geri plana çekilirken bir parça tütsü ve vanilya kendini belli ediyor. Ama bu öyle bir tütsü ve vanilya kullanımı ki kakao ve tarçın ile birleşerek sanki mutfakta hazırlanan kakaolu bir kek misali bir hava uyandırıyor. Ama parfüm her daim tatlı olmayan ve kuru bir yapıda. Vanilya kullanımı tatlılıktan ziyade parfüme denge vermiş. Uzunca bu şekilde devam ettikten sonra alt notalarda paçuli, vanilya ve kakao birlikteliğiyle tenden ayrılıyor.

    Ben parfümü tarz olarak Slumberhouse Ore ye oldukça benzettim. Ore'nin daha köşesiz ve genel kullanıma uygun hali gibi geldi. Tatlılığı ustaca dengelenmiş bir gourmand. Kuru, köşesiz ve tatlılığı dengeli bir gourmand.

    Kalıcılığı ve farkedilirliği Klasik EDP standartlarında olup tende ortalama 4-5 saat süreli bir kalıcılıpa sahip. Fakat kıyafette ertesi gün bile buram buram kokmakta olduğunuda belirtmeliyim. Farkedilirlik ilk sıktığınızda oldukça iyiyken zamanla tene yaklaşıyor.

    Parfüm aslında niche parfüm olduğunu çok iyi belli ediyor harmanında herhangi bir sentetikliğe rastlamadım. Oldukça kaliteli ve dengeli bir harman yapısı var. Geçişleri oldukça güzel ve net. Her notasını hissedebiliyorsunuz. Genel kullanıcı yönünden biraz zor bir parfüm diyebilirim. Biraz daha tecrübeli burunlara hitap eden klasik niche çizgisinde ve farklı bir parfüm. Bu farklılığını oldukça sevdim. Bir biri ardına çıkan basma kalıp parfümler gibi değil sizi farklı bir deneyime davet ediyor.

    Kullanıcısının niche parfümlerle tecrübeli olduğunu varsayarak günlük kullanıma uygun bir parfüm diyebilirim. Hatta ofis kullanımı için bile ideal çevreyi rahatsız edebilecek bir koku değil. Sonbahar ve kış ayları kullanım açısından ideal aylar. 30 yaş ve üzeri ise hedef kitle diyebilirim.

    Fiyat performans olarak malum döviz kurları ve ortalama bir designer parfümün bile 700 tl ye ulaştığı bu zamanlarda niche parfüm için standart bir fiyat diyebilirim.

    Ülkemizde Arquiste nin distribütörlüğünü ENPA kozmetik yapıyor. Harvey Nichols, Beymen, Galeries La Fayatte gibi lüks mağazarda ortalama 1100 tl gibi bir rakama bulunabilmekte.


    Koku güzelliği 7,5
    Kalite hissiyatı 7,5
    Kalıcılık 7
    Farkedilirlik 7
    Genel Beğeni 7

  • #2
    Kaleminize sağlık Altuğ bey çok güzel bir anlatım olmuş , ben şişe tasarımını da çok beğendim oldukça minimalist ve güzel.

    Yorum


    • #3
      Eline saglik hocam super olmus. Fakat senin epey sevecegini ongoruyordum ben notalara baktigimda. Senden 8 in altinda aldiysa aranizda pek bir cekim olmamis gibi

      Yorum


      • matrai
        matrai Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Ore den sonra işi zordu

    • #4
      Cümleler ilerledikçe Ore'nin daha köşesiz, daha ince versiyonu gibi galiba diye düşünürken senin tam da o şekilde tanımladığını gördüm. Demek ki, sana hissettirdiklerini okuyanın kafasında da aynen canlandırabilen bir yazı olmuş. Ore, benim de, gourmand kategorideki parfümler arasında, az sayıdaki sevebildiklerimden biri. Kalemine sağlık.

      Yorum


      • #5
        Ne güzel de rengi varmış.

        Yorum


        • #6
          Parfüm bazı yerlerinde Guerlain LİDGE ile benzerlikler taşıyor. Bunu da ek olarak belirteyim

          Yorum


          • #7
            Araştırmalarım sonrası farkettiğim, hayvanlar üzerinde test yapmayan nadir firmalardan. Penhaligon s var bir de. Spliti falan yapılır ikisinin de umarım ileride

            Yorum

            İşleniyor...
            X