Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Ormonde Jayne - Ambre Royal

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• Ormonde Jayne - Ambre Royal

Click image for larger version  Name:	OJ-AmbreRoyal.jpg Views:	1 Size:	1.91 MB ID:	59501

Bazı parfümler vardır, daha önce hiç kullanmadığınız ve koklamadığınız halde forumdaki üyenin biri o parfüm hakkında öyle güzel şeyler yazar ve parfümü metheder ki sizde bir an önce deneme ve koklama isteği uynadırır. İşte bu parfümde de sağolsun Optuna bende bu etkiyi yarattı. Zevkine ve burnuna güvendiğim çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir arkadaşımız. Ambre Royal ile ilgili son 1-2 aydan beri bugün ne kullandım sayfasında resmen gözüme soka soka methiyeler düzüyordu. Optuna bu kadar yazdıysa bir bildiği vardır dedim ve bu çağrıya kayıtsız kalamayıp sample olarak ilk önce denemeye karar verdim. Ve daha yazının en başından yorumumu belli ederek burdan kendisine bu ısrarı sonucuda beni bu parfümü denemeye teşvik ettiği ve bu güzellikle tanıştırdığı için kendisine çok teşekkür ederim.

Zaten bende amber notasını baz olarak taşıyan parfümlere karşı bir zaafım var. Aynı şekilde Ormonde Jayne markasına ve usta parfümör Geza Schoen inde bir anlamda fanıyım. Hepsi bir araya gelince zaten ister istemez beklentiler üst düzeye çıkıyor bende. Ve bu beklentilerimi sonuna kadar almış bulunmaktayım.

Öncelikle parfüm son derece orjinal bir kokuya sahip daha önceki kokladığım hiç bir parfüme benzemiyor. Amber notasını merkeze almış bir parfümden çoğunlukla ne bekleriz? Ambre 114, Ambre Precieux vb gibi koyu ve baharatlı kullanılan bir amber parfümü bekleriz. İşte burda tamamen ayrılan bir yapıya sahip Ambre Royal beklentilerimizin tamamen dışında oldukça farklı çiçeksi balzamik ve parlak bir amber parfümü.

Açılında turunçgiller ile beraber kullanılan benim burnuma çok net gelen bir gül notası var fakat açıklanan notalarına baktığımda bunu göremedim. bir parçada sıcak baharatlarla tatlandırılmış. Açılın hemen ardından parlak kullanılmış bir iris ve orkide ile beraber ambroxan sentetiği oldukça güçlü bir şekilde kendini hissettiriyor onlara eşlik eden temzi bir misk var misk parfüme sabunsu bir hissiyat vermiş. Biraz daha zaman geçince amber kendini belli etmeye başlıyor ama diğer notalarla ve özellikle ambroxan ile birleşimi metalik bir hissiyat uyandırıyor. Bu kullanımı ben Newyork ambere oldukça benzettim. Alt notalara geçtiğimizde amber kendini daha da ön plana çıkarırken diğer notalar biraz daha geri çekiliyor ve aslında orta notalardan itibaren ara ara burna gelen ve ben buradayım mesajı veren osmantus amber ile bir şölen yapıyor. Bu noktada parfüm balzamik ve kremsi bir hal alıyor, ve bu şekilde son buluyor.

Parfümü tenimde hem elimin üst kısmında hemde bileklerimde denedim. Daha sonra kazağıma da uyguladım. Uyguladığım her 3 noktada da parfüm bana farklı yönlerini gösterdi. Kullanırsanız siz de denediğinizde bunu gözlemleye bilirsiniz. Tendeki sıcak noktalar ve soğuk noktalar arasındaki geçişler ve belirgin notalarda farklılık gösterdi bende. Ben bileğime uyguladığım kısmın yorumunu yaptım.

Aslında baktığımızda kullanılan çiçek notalarından parfümün bir bayan parfümü olduğunu düşünebilirsiniz. Ama Geza Schoen öyle bir harmanlamışki notaları parfüm tam bir unisex çizgisinde. Hem bayan hem de erkek kullanıcılar rahatlıkla kullanabilir. Genel beğeniye ve günlük kullanıma uygun yapısıyla kısa zamanda en fazla kullandığınız parfümleriniz arasına gireceğine kesin gözüyle bakabilirsiniz. Henüz keşfedilip talan edilmemişken farklı ve dikkat çekici bir parfüm arayanların listesine dahil etmelerinde yarar var. Ben alınacaklar listemin en üst sırasına yazdım kendilerini.

Kalıcılığı ve farkedilirliği gerçekten üst düzey. Tüm günü rahatlıkla çıkarabilen bir kalıcılığa ve uzun saatler devam eden bir yayılıma sahip. Performans yönünden benden tam not alıyor.

Ormonde Jayne markasının distribütörlüğünü ülkemizde LaDeesse yapmakta ve hem kendi mağazası hemde Beymen, Harvey gibi lüx mağazalarda bulunmakta. Fiyatı bugün itibarıyle 120 ml 1190 tl ye satılmakta günümüz şartlarında ve dövizin bu kadar yüksek seyrettiği zamanlarda bence fiyatını sonuna kadar hakediyor.

Koku güzelliği 9
    Kalite hissiyatı 8.5
    Kalıcılık 9
    Farkedilirlik 9
    Genel Beğeni 9
    Son Düzenleme matrai; 06-01-18, 14:57. Tarafından yapıldı.

Parfümü çok güzel anlatmışsınız teşekkürler , % 100 beğeneceğimden eminim , OJ markasını çok seviyorum ben de...Özellikle Vanille d'iris ve Taif adlı parfümlerini...

Yorum

Super inceleme olmus eline saglik Altug hocam. Inan ayni seyleri dusunuyor, tamamina katiliyorum yorumun. Bu yorumla birlikte genel merak oldukca artacaktir diye dusunuyorum. artik bir split yapilir firsat olursa. Guzel dusunceler icin de bilmukabil.

Yorum

Ambre Précieux ve Ambre 114 gibi parfümlerin zıttı, Bond No.9 New York Amber kulvarında parlak, çiçek destekli bir amber fikri bana pek cazip gelmese de Optuna'nın ısrarlı tavsiyeleri ve senin yorumundan sonra denemek şart oldu.

Yorum

Bende cn scent intense tarzı bir izlenim uyandırdı. Bayık bir yasemin kullanımı olmasa sürekli elimde bulunduracağım bir koku olurdu scent intense. Etkileyici bir koku bence. Ambre Royal da sonbahar,ilkbahar zamanı kullanılabilecek özen gösterilmiş bir parfüme benziyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: caliban View Post
            Bende cn scent intense tarzı bir izlenim uyandırdı. Bayık bir yasemin kullanımı olmasa sürekli elimde bulunduracağım bir koku olurdu scent intense. Etkileyici bir koku bence. Ambre Royal da sonbahar,ilkbahar zamanı kullanılabilecek özen gösterilmiş bir parfüme benziyor
            Çok doğru bir tespit ambroxan kullanımı oldukça benzer scent intense ile

Yorum

matrai Altuğ hocam eline kalemine sağlık. Ben de burdaki inceleme üzerine sample edinip denedim 3-4 kez kokuyu. Alacaklar listesine ekledim hemen. Splite açılırsa ilk sıradan talipliyim

Yorum

Güzel koku..Açılışta güle benzer bir koku ben de alıyorum ama gül değil..Osmanthus un kokusunu bilmiyorum ama yüksek ihtimalle onun kokusudur

Yorum

Bence de güzel koku ancak ya amber ya osmanthus zamanla çok ağırlaşıyor, sürekli kullanımlarda bayabilir.

Yorum

Denediğim ilk andan beri çok beğendiğim ve Allah nasip ederse sahip olmak istediğim tarzda bir parfüm

Yorum

bir çok kere denememe rağmen hatta kokuyuda beğenmeme rağmen rahatsız eden bir sentetiklik barındırdığından dolayı alıp kullanamadığım parfüm.

Yorum

İşleniyor...
                      X