Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Creed Viking Yorumu

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Creed Viking Yorumu

    Click image for larger version  Name:	creed viking.jpg Views:	1 Size:	617.4 KB ID:	53897



    Creed Markasının her duyurulan parfümü daha çıkmadan çok önce tanıtımı bile yapılmadan söylentisi çıktığında çok büyük bir beklenti yaratır. Çünkü diğer markalar gibi her sene bir kaç parfüm çıkartan ve piyasadan sürekli pay almaya çalışan bir marka değildir. O bildiğimiz piyasanın dışında farklı bir yerdedir yani bir creed piyasası vardır bir de parfüm piyasası. (Çok mu iddalı oldu) Ama bu durum böyledir Creed alacak olan bir kişiye başka bir parfüm beğendirmeniz oldukça zordur. Yani Creed her yeni parfümünde kendi pastası içinden yer. Fakat adını unutturmak istemez.Bu yüzden 5-10 sene de bir parfüm çıkartır ve sektörün gündemini belirler. Tıpkı Tarkan albümleri gibidir.Her defasında büyük beklentilere sokar sizi çünkü yapmış olduğu işler ortadadır, referansı sağlamdır.Siz de ve çıkacak olan parfümün hit olacağını bilirsiniz. Tıpkı iphone fanlarının her yıl çıkan yeni model telefonunu almak için günler öncesinden sıraya girdiği gibi Creed sitesinde parfümün ön satışa çıkması beklenir.

    2010 yılında çıkarttığı Aventus ile sektörde bomba etkisi yaratan ve aradan geçen 7 seneden sonra (Royal Mayfair'i yeniden üretim olduğu için saymıyorum) çıkartmış olduğu Viking beklentileri karşılayan bir canavar mı? Yoksa şişirilmiş bir balon ve hayal kırıklığımı?

    Geçen sene sızdırılan görüntülerle oldukça büyük bir beklenti yaratmıştı creed.Aradan geçen bir seneden sonra bu sefer parfüm resmiyet kazandı ve gösterişli bir reklam ve Hans Zimmer vari bir müzik eşliğinde lansmanı yapıldı. Evet gerçekten etkileyici bir reklam ve pazarlama. Herkesin beklentisini üst düzeye çıkardı. Bu yüksek beklenti işte en büyük riski doğuruyor. Çünkü hem marka değeri çok yüksek bir parfüm evi,hem de bir önceki parfümü Aventus ile ortalığı kasıp kavurmuştu. Çıtayı en yükseğe koyarak beklentileri kendiliğinden arttırmıştı. Creed bu sonuçta. İşte tam burada beklenti ve karşılaşılan ürün dengesi giriyor devreye ve ne yazık ki beklentilerin altında kalan bir parfüm Viking. Şöyle ki bu kadar beklenti olmayıp sessiz sedasız çıksa veya başka bir marka bu parfümü çıkarsa çok daha farklı olur ve bol bol övgü alabilirdi.


    Genel kullanıcı gözüyla bakacak olursak... Parfüm kötü değil ama beklentilerin altında ne yazık ki ezildi. Şöyle ki; en basit yöntemiyle anlatmaya çalışayım o hissi. Aventus'la ilk tanışmam da kendimi parfümün koku güzelliğine kaptırmış ve ne kadar enfes bir parfüm olduğunu hayıflanmıştım. Gidip gelip parfümü koyduğum dolabı açıp içine sinmiş olan mis gibi kokuyu içime çekiyordum. Parfümü hiç sıkmıyor kapağını kaldırıp veya sadece kutusunun kapağını açıp kokluyordum. Mutlu ediyordu beni kokusu ve kendine aşık etmişti. Çarpılmıştım bildiğiniz. Ama ne yazık ki Viking bende bunu uyandıramadı. Aslında baktığımız zaman daha karakterli daha oturaklı ve daha kaliteli bir parfüm bana göre Viking ama kendine çekmiyor, beni kullan demiyor. Bir albenisi yok ve piyasada bomba etkisi yaratacak bir parfüm değil. Güzel kokuyor ama yeterince değil.

    Profesyonel bir parfümsever gözüyle bakacak olursak. Creed'den beklenmeyecek kadar oturaklı bir koku. Aventus kadar ele ayağa düşmeyeceği ve sınırlı bir kitleye hitap edeceği kesin. Eski aromatik fujerlere bir saygı duruşu ve o zamanın parfümlerini günümüze harmanlayan ve modernleştiren bir centilmen beyefendi. Harman kalitesi gayet iyi ve rafine bir kokusu var. Sanki tozlu raflar arasından çıkartılmış bir eski yazılarla yazılmış keşfedilmeyi bekleyen bir kitap gibi. Onu anladıkça seviyorsunuz sevdikçe daha fazla bağlanıyorsunuz.

    Parfümün ismini ilk duyduğum zaman deniz temalı tuzlu bir odunsu tarzı şeyler bekliyordum. Çünkü vikingler denizcilikleri ile ünlü bir topluluktu. Gondolları ile denizlerde gezen avlanan ve fetheden. Fakat karşımıza çıkan koku tamamen isimle uyumsuz bir parfüm. Kompozisyon ve isimlendirmede çok büyük yanlışlıklar var. Click image for larger version  Name:	vikinglongship09.jpg Views:	1 Size:	320.5 KB ID:	53898




    Parfümü ilk sıktığınızda citrus bir etki (Limon ve Bergamot) ve arkasından pembe biber ile taze ve fresh bir açılış yapıyor. Bu tazeliği yine serinlik hissi veren bir nane eşlik ediyor. Orta notalara geçildiğinde; kokuya tarçınla tatlandırılmış bir gül hakim oluyor. Klasik bildiğimiz gül kokularından oldukça farklı bir tını. Söz konusu daha erkeksi ve centilmen. Uzunca bir süre bu şekilde devam eden süreç erkeksi ve eski kafa kullanılmış karanfil ve lavanta birlikteliği ile nostaljik bir kokuya doğru evriliyor bu kısımda kök bir vetiver kendini hissettiriyor. 70 ler 80 ler tarzı o baba parfümleri dediğimiz süreç başlıyor. En sevdiğim ve bayıldığım yeri bu kısım oluşturuyor. Kuru olmayan baharat kullanımı, dipten dibe gelen eski kitap kokularını andıran tozlu bir paçuli ve kremsi bir sandal ağacı ile koku son evresine giriyor ve tenden ayrılıyor.

    Kalıcılık ve farkedilirlik değeri Creed standarlarının üzerinde. En azından benim tenimde bu şekilde oldu. 12 Saati aşan bir kalıcılığı olduğunu söyleyebilirim. İlk kullanımda gayet yüksek olan farkedilirliği. 2 saat sonra kademeli olarak düşüşe geçiyor. Ten kokusu olması yaklaşık 8-10 saati buluyor.

    35 yaş ve üzeri erkeklerin iş ortamlarında klasik giyim ile rahatça kullanabileceği, hem ofis hemde dış ortamda kimseyi rahatsız etmeyecek yapıda bir koku. Parfüm için mevsimsiz olduğunu söyleyebilirim yazın da kışın da rahatlıkla kullanılabilir.

    Fiyat performans olarak bakacak olursak; en can alıcı noktayı burası oluşturuyor ve bu parfümün kesinlikle bu paraları hakettiğini düşünmüyorum. Kısa zaman içinde fiyatının oldukça düşeceğine eminim. Çünkü bu fiyatlara asla tercih edilecek bir parfüm değil. Daha ucuza çok daha iyi alternatifleri var bu klasmanda.

    Koku güzelliği 7,5
    Kalite hissiyatı 7
    Kalıcılık 8
    Farkedilirlik 8
    Genel Beğeni 7.5
    Son Düzenleme matrai; 24-11-17, 10:52. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Valla kullanmış kadar oldum Altuğ HocamYorum çok iyi anlatmış kokuyu,teşekkürler.

    Yorum


    • #3
      Muharebelere çıkmadan önce üstüne bol bol kolonya boca eden ve ananas-tiryâkisi Napolyon'dan esinlenen Aventus'un satışlarını geçecek mi Viking? Ben de emin değilim.Ama yine şu yola çıkma, freşlenme,ateş-buz-sıcak-soğuk Viking gemi havasını tutturmuş gibi Creed yine.

      Yorum


      • #4
        Altuğ hocam merhaba, güzel bir inceleme olmuş eline sağlık. dün gönderdiğiniz decant elime ulaştı. Ben açılıştaki citrus ve nane kullanımını gayet uyumlu buldum. koku biraz oturduktan sonra sulu gül tarçın ve karanfil güçlü bir şekilde ortaya çıktı ve bu kısım bana 90 üretimi snob marka parfümü çağrıştırdı. Genel olarak kompozisyonu beğendim diyebilirim hem maskülen hem modern bir havası var parfümün. Herkese hitap etmeyeceğini ve fiyatının fahiş olduğunu düşünmekle birlikte ben beğendim.

        Yorum


        • #5
          Tarkan benzetmesine katılmamak elde değil Tarkan şarkılarını her ilk dinleyen önce sevmez sıradan bulur, sonra ise dinlemeden duramaz. Creed de öyle bence (ve bende).

          Yorum


          • #6
            Kalemine sağlık Altuğ hocam.
            estefanyen

            Yorum


            • #7
              Eline sağlık hocam..creed de benim beklentim olmuyor çok daha iyileri vaat diye düşünüyorum..aventus û hic sevemedim..gitten de hic vazgeçemedim..hatta creed bana şunu öğreti marka değilde modele bakalım..

              Yorum


              • #8
                bende ilk başta hayal kırıklığı yarattı ama kötü koku değil.Ödediğimiz yüksek rakamla orantılı olarak beklentimde yüksekti.Eğer maskülen kokuları seviyorsanız bu kokuyuda seversiniz.Üstelik niş dünyasında rakibide yok.toplasan 2-3 tane bu tarz parfüm var.Bizler gibi parfüm hastalarından ziyade dolabında bir,iki tane parfümü olan takım elbiseli beyaz yakalı inasnları hedef seçmiş creed
                Son Düzenleme fsater; 27-11-17, 13:34. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • #9
                  Creed'in Luca Turin tarafından hiçbir zaman 5 yıldız almamasının nedenlerinden bir fiyatı. Adamlar 18.yy'dan beri zannedersem ayakta...güzel bir gelenek..ve sadece parfüm satıyorlar, adamar niş yokken nişti, artizan yokken artizan idi...ama işte şu fiyat sorunu olmasa..

                  Yorum


                  • #10
                    Ben bu parfumu sevdım..Royal oud ile beraber en sevdıgım 2 parfumunden bırı oldu..Tek dezavantajı uçuk fıyatı..Fıyatı normal sevıyeye gelırse şişelı alabılırım..
                    Fragrantıca da yerden yere vurmuşlar, bence haketmıyor...

                    Yorum


                    • #11
                      Güzel bir inceleme olmuş Altuğ bey...
                      dior sauvage un ( captain Sparrow un ) daha ferah daha kullanılabilir niş hali bence...
                      sauvage decant almış beğenmemiştim akşam vakti kibar bir taksiciye hediye etmiştim...
                      İnsanın ruhu kokularıdır...

                      Yorum


                      • #12
                        Tarz olarak bana uzak.Genel havası Dior Sauvage'a oldukça benziyor.

                        Yorum


                        • #13
                          Eline sağlık Altuğ hocam yorumu yeni gördüm çok güzel olmuş. Ben vikingte bana uyan birşeyler buldum. Şişeli olarak almayı düşündüğüm kokulardan diyebilirim. Genel beğeniye-yaşıma-tarzıma uygun ve çok da rastlamadığım tarzda bir koku oldu benim için.

                          Yorum


                          • #14
                            Kaleminize sağlık Altuğ hocam. Viking'i denemek için baya sabırsızlanmıştım.Parfümün ismi süper, şişe süper, reklam süper. Beklentimde yüksekti. Ama gel gör ki içindeki gülden mi oldu nedense çok bayılamadım kokuya. Aynen dediğiniz gibi kötü koku mu değil, hoş kokuyor mu kokuyor. Kullanınca insanı mutlu eder mi eder. Ama dekantı ya da şişesi bittiğinde kendini bir Montabaco, Clive Ch. X, Royal Vintage, dumansı bir Aventus gibi özletebilecek mi ? İşte asıl mesele burada. 5 ml'lik dekantım bittiğinde çılgınlar gibi dekantını almaya çabalamayacağım Viking'in ya da olurda bir gün elime bolca para geçerse şişesi acil tedarik edilecekler listesinde olamayacak. Viking'in bendeki durumu bu oldu. İnceleme yazmaya çekineceğim kokulardan olurdu Viking, müthiş bir inceleme yazıp bizleri de bu dertten kurtardınız

                            Yorum


                            • #15
                              uzun kullanımda tüm fikirlerimi değiştiren bir parfüm.Parfüm pahalı olsada bunun hakkını veriyor her kullandığımda sanki başka bir nota ön plana çıkıyor.Bazı günler tunuçlu odunsu bir parfümken bazı günler naneli baharatlı bir koku oluyor.Yazında kullanılıyor kışında,takım elbiseyede uyuyor spor giyimide.kalıcılık ve fark edilirlik yerli yerinde.Creed yine mükemmel bir iş çıkarmış

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X