Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Amouage - Honour Man

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Amouage - Honour Man

    Amouage belki de niş parfüm dünyasına adını kalın puntolarla yazdıran bir parfüm evi. Umman'da kurulan firma şu an kanuni merkezi Umman iş merkezi ise İngiltere - Londra olarak yürütmekte. Amouage markasını belki de Umman kraliyet ailesine parfüm üreten bir markadan dünyada tanınır hale getiren kişi ise, Christopher Chong, kendisi lüks Amouage Evi'nin Yaratıcı Yönetmeni.
    Christopher Chong
    Chong kendi adını Amouage markasının çıkarmış olduğu ve Amouage'a şöhretini kazandıran kokularından biri olan Amouage - Jubilation'ı herhangi bir parfüm eğitimi olmadan tasarlaması ile duyurdu. (Kendisi parfümü yapan kişi olmayıp parfümör Bertrand Douchafour'dur.) Sonrasında yaratıcı yönetmen olarak çoğu parfümün tasarlanmasında başrol oynadı.

    İşte kokumuz olan Amouage - Honour Man de Bay Chong yönetiminde parfümör "Nathalie Feisthauer" tarafından oluşturuldu. Kokumuz olan Amouage - Honour, Bay Chong tarafından, yapılan sunumda ilhamını opera tarihinin ve gerçekçi opera akımının en önemli temsilcilerinden biri olan Puccini'nin, 'duyguları en yoğun bir biçimde ortaya koyduğu' Madama Butterfly operasını merkezine oturtmuş.

    [FONT="times new roman" ]Bir Japon genç kızı ile bir Amerikalı subayın aşklarını on dokuzuncu yüzyılın gerçekleri içinde anlatan operada Nagazaki Limanını ziyaret etmekte olan Amerikan donanmasına ait gemideki bir subay, bir geyşa tellalının yardımıyla Butterfly (Cio Cio San) ile tanışıp onunla evlenir. Bu evlilik mutsuzlukla ve ölümle sonlanacaktır. Kokunun temeli sevgi ve ihanet hikayesini, umudu ve umutsuzluğu birlikte içeren bir oyundan ilham almakta.[/FONT]
    Parfüme geçersek öncelikle belirtmeliyim ki koku oldukça düz bir çizgide ilerlemekte baştan sonra kadar naif tütsü kokusu hissedilmekte. Tütsü merkezli diğer notalarının gelmesi ile parfüm şekilleniyor. Parfüm hakkında araştırmalar sonrasında aslında bu tütsü notasının naifliği Madam Butterfly gibi naif, gururlu ve kederli geldi. Yani bildiğimiz saldırgan tütsü yerine kendi varlığını diğer notaları incitmeden usulca hissettirmekte.
    Parfüm notaları(kaynak:https://saudi.souq.com)
    İlk sıktığınız an kuru pembe biber ve kara biber ile giriş yapılıyor. Ancak öyle bildiğimiz sertlikte değil pembe biber denemiş olanların bileceği üzere koku olarak karabiberi andırsa da tat olarak meyvemsi-tatlı ve sakızımsı bir yapıya sahiptir. Açılışta o yüzden meyvemsi ve yumuşak olarak başlar. Pembe biber ile birlikte karabiber de hissedilmekte ancak pembe biberin o hoş meyvemsi kokusu bana damla sakızını andırır bir hissiyat yarattı. Açılış kısmını çok beğendim.

    Daha sonrasında üst notalar geriye çekilip tütsü başrole geçiyor. Dediğim gibi öyle naif ki bir boğucu olmaktan çok sizi tazeleyici ve ferah bir şekilde başlıyor. Sonrasında tütsünün yanına eklenen sedir ağacı hissedilmekte. Bu noktada daha koyu bir hal alan koku ilerleyen saatlerde tütsünün yanına tonka fasülyesinin eklenmesi ile çok kararında bir tatlılığa bulaşıyor. Amouage serisinin o yoğun tütsü, hayvansallık veya baharat içeren Arapsı yanı bu koku ile batıya yönünü çeviriyor. Tam bir beyfendi kokusu.




    Amouage serisine başlarken kesinlikle bu koku ile başlamak iyi bir tercih olabilecektir. Bu kokuyu bence ofis ortamında bulunan takım elbise giyen (grand tuvalet) kişiler özellikle denemeli. Karizmatik bir koku olduğu kanısındayım.

    Kokunun kalıcılığı çok iyi. 12+ üstü tende hissedilmekte. Ancak farkedilirliği ilk 2 saat iyiyken sonrasında burnumu elime dayamam gerekti. Yani 2 saat sonrasında koku tamamen tene yapışmakta.

    Koku güzelliği olarak benim tarzıma uygun bir koku. Genel beğeniye uygun olacağını düşündüğüm çevreden olumlu tepkiler alabileceğiniz bir koku. Ambiyans olarak gündüz kullanımına daha iyi olacağını düşünüyorum. Bahar ayları özellikle tercih edilmeli.

    Puanlamaya geçersek benim puanım: 8/10

    Saygılarımla.
    Son Düzenleme Azzura; 02-11-17, 05:26. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Emeğine sağlık bilgilendirici bir eleştiri/tanıtım olmuş.

    Yorum


    • Azzura
      Azzura Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Çok teşekkürler hocam

  • #3
    Benim kullandığım versiyon oldukça zayıf ve tene yakındı. Sonradan test ettiklerimi de zayıf buldum. Memoir ve Jubilation için de aynı şeyleri söylemem mümkün. Bu 3lünün reformülasyon kurbanı olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında yeni çıkan Amouage’lardan ancak yıkanarak kurtulabilirsiniz. Beğenilen bir parfüm çıkınca alıp bir şişe stoklamak veya vintage versiyon aramak daha mantıklı. Fiyatları düşünülürse insan doğal olarak performans bekliyor.

    Yorum


    • #4
      Böylellikle tütsü notasının nasıl olurda bir arap merkezli nish marka tarafından merkeze alındığını anlayabiliyoruz. Uzak doğulu bir yaratıcı parfüm yönetmeni tarafındanmış. Kendi kültürünü arap kültürü ile harmanlamış ve ortaya bu eşsin ve farklı kokular ortaya çıkmış. İnceleme ye son derece katılmak ile beraber bana göre Amouage markasına Honour yerine Reflection ile başlamak daha yerinde olacaktır şahsi kanaatimce. Hatta sıralama yapmak gerekirse denediklerim arasından genel beğeniye uygunluk olarak. Reflection- Opus V- Honour şeklinde olurdu.

      Burnuna kalemine sağlık Azzura hocam

      Yorum


      • Azzura
        Azzura Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Teşekkürler Altuğ üstad

    • #5
      Doyurucu bir inceleme, tebrik ederim. Ama markaya başlangıç için ben de matrai gibi Reflection önerirdim. Sevilmesi, hazmedilmesi daha kolay bir koku. Genel beğeni konusunda deneyimlerimden yola çıkarak tütsünün pek çekici bir nota olmadığını düşünüyorum

      Yorum


      • Azzura
        Azzura Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Teşekkürler Can hocam

    • #6
      Kaleminize sağlık, çok güzel bir inceleme olmuş. Yalnız performansı konusunda yazdıklarınıza şaşırdım. Çünkü kullandığım kadarıyla çok güçlü bir koku olarak biliyorum. Kokunun sonları hoşuma gitmediği için peşine düşmedim ama ilk bölümleri pembe biberin de etkisiyle çok çarpıcı.

      Yorum


      • Azzura
        Azzura Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Teşekkürler elimdeki koku belki de reformüleden muzdarip olabilir ancak performans açısından farkedilirliği vasat kaldı ne yazık ki acaba sizin elinizdeki eski bir batch olabilir mi?

      • PinotNoir
        PinotNoir Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Bir arkadaşımda denedikten sonra bir kaç ml de kullanmıştım. Ancak şişesini düşünmedim hiç.

    • #7
      Chong tipi adamlar isletme yonetmeni gibi adamlar aslinda. Marc Chaya da MFK'ya parfum yapamaz. Jubilation'in parfumoru Bertrand Duchafour'dur. Herhangi bir parfum egitimi olmayan birinin yapabilecegi bir parfum degil zaten .

      Honor hic sevmedigim bir koku olmustur, manasiz bir tutsu ve bir parfumde aranmasi cok dogal olan 'cekicilik' unsuru sifir.

      Yorum


      • Azzura
        Azzura Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Amouage ın kendi sitesinde Chang için özel bölüm var. Orda bakarsanız site ilk yarattığı(tasarladığı) parfümün Jubilation olduğu yazıyor. Eğitim bilgisine ilişkin bilgi de orada yer almakta. Parfümör değil kendisi parfümün yaratıcısı olarak yazımda geçiyor. (Jubilation için)

        Parfümler kişiden kişiye değişebiliyor sonuçta beğeni ve zevk meselesi birisi için güzel olan şey bir başkası için alalade olabilir.

        Yorumunuz için teşekkürler.

    • #8
      Benim için hoş bir koku ama şişesini almayı düşünmedim hiç. Performansı gayet iyiydi bende.

      Yorum


      • #9
        Ben dün yazmaya üşenmiştim ama Leto, Bertrand Duchafour'la ilgili gereken düzeltmeyi yapmış neyse ki. Amouage'ın sitesindeki cümlelerde biraz yuvarlak laflar edilmiş ama sonuçta Jubilation XXV'in erkek veya kadın versiyonunun tasarımcısının (parfümörünün) Chong olduğu ile ilgili tek bir kelime edilmemiş. Yaratıcı direktörlerin görevi de bu değildir zaten. Sitedeki cümleleri, Chong'un oradaki görevine geldikten sonra onun yaratıcı direktörlüğü altında Amouage tarafından çıkarılan ilk parfümler olarak okumak lazım. Zaten aynı yazının sonlarına doğru, Chong'un Amouage'daki "yaratıcı direktörlük" görevinin içeriği ile ilgili de bilgi veriliyor. Yani Chong parfüm tasarlamıyor, o bilgiyi metinde düzeltmeniz iyi olur. Jubilation XXV'in kadın versiyonunun parfümörü de Lucas Sieuzac'dır bu arada. Parfümör isimlerinin artık neden belirtilmediğini bilemiyorum. Bana garip geliyor. Başka markalarda da benzer durumlar yaşanmaya başladı. Güvenilir kaynaklarda (ör: Kafkaesque) her iki parfümün de tasarımcıları hakkında doğru bilgiye ulaşmak mümkün.

        Yorum


        • Azzura
          Azzura Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Gelelim benim metinimde geçen cümleye sitesinde geçen cümlenin Amouage tarafından yuvarlak cümlelerle ifade edilmesi sonucunda ayrıca yaptığım araştırmalar neticesinde belirtilen Bay Chang'in röportajından geçen bir cümleyi eklemek istiyorum.
          "My first creation for Amouage was Jubilation, which celebrated the company’s 25 years as a leader in artistic and luxury perfumery." (Kaynak: http://www.cafleurebon.com/cafleureb...s-choice-draw/) Benim İngilizce bilgimle anladığım metinin Türkçesi şu "ilk yarattığım(kreasyon da diyebiliriz moda açısından) Jubilation'dı (...)" yanlış çeviriyorsam lütfen düzeltin. Herhalde röportaj da yuvarlak cümleler içermiyordur.

          Türkçe herhangi bir sözlükte kreasyon kelimesinin anlamı: "Yaratma işi. Yeni bir şey ortaya koyma, Yeni model" demek. Şimdi kreatif direktörün açıklaması ilk tasarladığım veya yarattığım hadi direkt çevirelim kreasyon demiş. Ben de Jubilationın parfümörü Chang yazmamışım.

          Basit bir mantıkla modadan örnek vermek gerekirse bir moda tasarımcısı x bizzat elbiseyi dikmiyor ama bu işi bu alanda yetkin kişilere yaptırıyorsa tasarlayan kimdir ? X mi ürünü imal edenler mi? Bu nedenle belirttiğim ifade açısından düzeltme yapılmasını gerekli görmemekle beraber yaptığınız eklemeler için teşekkür ederim. Saygılarımla.
          Son Düzenleme Azzura; 02-11-17, 05:17. Tarafından yapıldı.

        • Medea
          Medea Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Metinde gerekli düzenlemeyi yaptığınız için ayrıca bu açıklamalarınızdaki argümanların zayıf kalmasıyla ilgili detaylara girmeye gerek kalmamış. Teşekkürler.

      • #10
        Sanırım yazıda bir noktada parfümör olarak algılanmaya neden olan "tasarımcısı" cümlesinden dolayı jubilationın parfümörü olmadığı ayrıca belirtildi

        Yorum


        • Medea
          Medea Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Yanlış anlamanın önüne geçmesi açısından yeterli bir ilave olmuş

        • Azzura
          Azzura Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Teşekkürler üstadım
      İşleniyor...
      X