Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Kilian Black Phantom

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Kilian Black Phantom

    Click image for larger version  Name:	black_phantom2.jpg Views:	1 Size:	88.2 KB ID:	43262





    Sağ gösterip sol vuran bir Kilian yorumu. Tatlılığı dengelenmiş bir gourmand. Bana göre Intoxicated Extreme

    Hepimiz aslında ilk başta notalara bakarak parfümün yapısı hakkında bir bilgi sahibi olmak isteriz. Bu parfümü almadan önce ben de parfümün notalarını detaylı olarak inceledim.Aklımda oluşturduğu izlenim tatlı baygın bir koku olduğu yönündeydi. Ama ilk kullanımdan ve açılışından itibaren, aslında notaların bazen bizi ne kadar da yanılttığına şahit oldum.

    Kilianın bu sene içinde çıkarttığı ve siyah kuru kafalı kutusuyla oldukça dikkat çeken ve pazarlamada bize görsellerin ne kadar da önemli olduğunu hatırlatan bir parfüm.

    Açılışı Kilian'ın olmazsa olmaz notası rom ile yapılıyor. Romun içerisinde bir parça tatlı olmayan baharatlar... Arkasından devreye giren kadife gibi bir kahve kokusu ve onun yarattığı burukluğu dengeleyici bir enstrüman olarak kullanılmış bitter çikolata, karamel,şeker, badem ve çok az miktarda vanilya... Ama bu notalar kokuya tatlılık değil kahvenin baskınlığını almak için kullanılmış ve gourmand bir hava vermiş. Tatlılık oldukça dengeli. Buradaki kahve kullanımı Intoxicated'in bir kopyası. Hatta bana kalırsa Intoxicated Extreme olsa bu havada bir parfüm olurdu. Alt notalara geçildiğinde; kahve ve çikolata beraberliğine sandal ağacı ve bir parça vetiver eşlik edip, güzel bir şekilde son buluyor. Bütün notalar harman kalitesi olarak oldukça iyi, bariz bir sentetiklik yok ve geçişler pürüzsüz. Bu parfümün bu kadar tatlı notaları içeripte baygın ve ağır bir parfüm olmaması parfümörünün gerçekten bu notaları ustaca kullanmış olduğunu gösterir. Burada Kilian'ı Kilian yapan, parfümlerin de burnu olan Sidonie Lancesseur'u tebrik etmek gerekir. Oldukça dengeli bir gourmand yaratmış ve tatlılığı sınırda bırakmış.

    Click image for larger version  Name:	black_phantom.jpg Views:	1 Size:	117.3 KB ID:	43263




    Şimdi gelelim genel kullanıcı olarak bir gözlem yapmaya. Yani notaların nasıl ne şekilde kullanıldığı geçişlerin nasıl olduğu gibi tecrübe isteyen incelemeden çok, tecrübesiz burunlar ve genel kullanıcılar için olan kısıma.

    Parfüm genel olarak bir fincan telveli türk kahvesinin içine bir parça bademli bitter çikolata atılıp karıştırılmış ve daha sonra o kahveyi dudağınıza götürürken kokusunu aldığınız o anı anımsatıyor. Kimi zaman parfümü sıktığınız yeri yiyecekmiş kadar iştah açıcı ve oldukça seksi bir parfüm.

    Kullanım zamanı olarak sonbahar ve çok soğuk olmayan kış günleri biçilmiş kaftan. Kalıcılık ve farkedilirlik ortalama üstü diyebilirim. En azından benim tenimde bir hayli kalıcı ve farkedilir oldu.

    Ofis kullanımı ve kapalı ortamlarda kullanılabileceği gibi asıl kullanım alanı bence romantik akşamlar..

    Evet parfümden bariz seksapellik akıyor son derece kışkırtıcı bir yanı var. Büyük ihtimalle bu parfümü yaratırlarken de zaten bunu düşünerek yaratmışlardır. Oturup bir afrodizyak etkili bir parfüm yapma çabası içinde oldukları aşikar. Notalarda zaten bunu açıkça gösteriyor.

    Özellikle genç yaş ve orta yaş grubunu hedef almış görünüyor. Günümüz trendlerine uygun hafif tatlı kesinlikle baymayan bir parfüm.

    Parfüm Harvey Nichols mağazalarında 50 ml lik şişelerde siyak kuru kafa kabarmalı kutusunun içinde 1200TL gibi bir rakama satılıyor. Şişe ve kutu takıntınız yoksa refil şişede 50 mlsini 600-700 TL arasında bir fiyata almanız mümkün.


    Koku güzelliği 8
    Kalite hissiyatı 8
    Kalıcılık 8
    Farkedilirlik 8
    Genel Beğeni 8
    Son Düzenleme matrai; 25-08-17, 19:58. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Agzina saglik Altug ustad..bu kadar yorumlarla icinde bambaska hislerle parfumu deneyimlemeye gitmek cok daha hos oluyor..

    Yorum


    • #3
      Deneyince yorumlarına katıldım Altuğ hocam çok net ifade etmişsin kokuyu
      Forumda da bir arkadaş bayramlarda ikram edilen kent miss şekere benzetmişti sanırım bu kokuyu
      Gerçekten bana da hatırlattığı ilk şey o oldu.Sanki o şekeri ağzınızda emdikten sonra nefesinizi koklarmış gibi.
      Tatlı kokuları sevdiğim için çok beğendim.Yine çok sevdiğim Love ile bu koku birbiriyle uyumlu bir çift gibi adeta.

      Yorum


      • #4
        Şişesi parfümünden daha iddialı..ben daha fazla çikolata, rom ve topraksı koku beklerdim...bana hatırlattığı şu oldu:

        Click image for larger version

Name:	werthers.PNG
Views:	6044
Size:	193.9 KB
ID:	49374
        Ekli Dosyalar

        Yorum


        • #5
          Intoxicated Extreme tanımına %100 katılıyorum.

          Yorum


          • #6
            İntoxicatedi bir kadın kullanır ama bence black phantom bir kadına hiç olmazmış gibi geliyor. Black phantom rom ve devamında tatlı bir açılış. Ama 1 saat sonra odunsu hatta yanık kokusu gibi odunsu kokudan dolayı bir kadına zor. Ben de tam o alt notaları sevdim. Başlangıcında olan tatlılıkta devam etse sevemezdim gibi
            Son Düzenleme Drekoo; 29-12-17, 11:38. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • #7
              Drekoo Ekrem beyin yorumuna aynen katılıyorum...Black Phantom erkekler için tasarlanmış bir gourmand parfüm...notalarının gerçekçiliği takdire şayan...telveli Türk kahvesini de , badem ezmesini de , acı bitter çikolatayı da çok doğal vermiş...Ekrem beyin bahsettiği kısım bencede bir kadında sert durur...o yanıksı kısımda hafif kirli plastiğimsi bir hava da mevcut...çok yönlü değişik acayip bir çalışma olmuş...çok beğendiğim bir parfüm oldu kendisi...

              Yorum


              • #8
                Kaliteli bir yapısı var fakat orta düzeyde bir koku bana göre

                Yorum


                • #9
                  Güzel koku ama oldukca pahalı gourmand kokulara çok para saçmaya gerek yok şahsen

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X