Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Costume National Homme

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • #16
    Tam bir kışlık soğuk kış günlerinde ayrı bir güzel oluyor.

    Yorum


    • #17
      İki fıs fazladan sıkayım herkeze koksun diye düşünen bir daha düşünsün derim en farkedilir parfümlerden biri böyle güçlü parfümlerin sırrı benim kendi fikrim az uygulamak aksi taktirde çok saldırgan olabiliyorlar bu parfümden olumsuz yorum alan muhtemelen dozajlamayı yanlış yapıyordur fikir vermesi açısından
      tom ford black orchid ile benzer karakterli bir koku

      Lenovo P1ma40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


      Son Düzenleme Crow; 22-12-18, 17:05. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • #18
        İtalyan tasarımcı firmanın 2009 çıkışlı, Domonique Ropion imzalı baharatlı, ağacımsı-aromatik parfümü…

        Son derece baharatlı olan bu parfümün en baskın iki notası: Karanfil ve tarçın… Bu iki notanın dominantlığı altında diğer notalardan kakule, sandal, kekik, paçuli benim biraz hissedebildiğim, canlılık katmak için kullanıldığını düşündüğüm bergamot ve greyfurt notaları ise benim hissetmekte zorlandığım notalar oldu.

        Açılışta baharatlı havayı güçlendiren, zenginlik katan hafif bir kakule kullanımı var. Karanfil ve tarçın ise kokunun tam kalbine oturuyor. Yorumlarda bazı insanların en çok hissettiği nota karanfil iken, bazılarının tarçın oluyor. Yorumlarda dikkatimden kaçmayan şey, parfümün beğenilmeme sebebinin çoğunlukla karanfil olduğu. Benim için ise karanfil sorun olmadı. Hatta karanfil benim hoşuma gidecek tarzda nostaljik esintiler aldığım bir nota oldu. Tasarımcı piyasasında pek karşılaştığım bir nota olmadığı içinse sevdim diyebilirim. Parfüm sonlara doğru oturdukça alt notalardan sandal ve hafif kirlilik katan paçuli hissedilebilir hale geliyor. Parfümü sevmemi sağlayan unsurlardan biri de kesinlikle dry-down kısmındaki sandal oldu.

        Özetle: Baharatlı, maskülen, olgun bir D. Ropion pafümü. Sıcak-baharatlı bir parfüm olması sebebiyle sonbaharın soğuk günlerine ve kış mevsimine çok yakışıyor. Kalıcılık ve yayılımı ise en güçlü tasarımcı parfümler listesinde adını başlara yazdıracak türden. Taşıması kolay olmayan bu parfümü spor kıyafetlere ve çok genç yaşlara önermem. Taşıyabildiğiniz takdirde ise tasarımcı piyasasında fark yaratan bu parfüm, sizin de kendi farkınızı ortaya koymanızda yardımcı olacaktır.

        Kalıcılık: 8/10 Çok iyi

        Yayılım 8.5/10 Çok iyi

        Click image for larger version  Name:	COSTUME_NATIONAL_HOMME_EDP_100ML.jpg Views:	0 Size:	190.3 KB ID:	155818
        Son Düzenleme Aryan; 08-03-20, 11:41. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • Pi-jeY
          Pi-jeY Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Hocam elinize sağlık yorumunuza harfiyen katılıyorum. Yıllardır vazgeçemediğim ve sürekli stokladığım bir kokudur kendileri.
          En çok sevdiğim yanı son kısmı ,sandal ağacının yanında hafif de olsa vanilya kullanıldığını düşünüyorum. Yıllardır kullanırım ve hala nasıl reforme olmadı şaşırıyorum )

      • #19
        Benimde tarz olarak beğendiğim bir koku fakat dikkatli kullanılması gereken bir koku bence fazla kullanılırsa rahatsız edebilir.

        Yorum


        • #20
          2009'da ilk çıktığında sadece Tekin Acarlar'da vardı..bizim ofis Altunizade'deki Capitol'e çok yakındı; öğle yemeğine çıktığımda Tekin Acar mağazasının vitrininde çok büyük bir afiş vardı; siyah takım elbiseli bir genç adam..afişin üzerinde "2009'da İtlaya'da en iyi erkek parfümü seçilen parfüm: Costume National pour Homme." Hiç duymadığım bir markaydı..ama dedim ki Tekin Acar yalan söyleyecek hâli yok...İtalyanların estetiğine güvenilir..bir sıkayım bileğime..hiç unutmuyorum çok yoğun bir kek/kurabiye kokusu gibi algılamıştım... bileğimde ertesi güne kadar kalmıştı...zaten ertesi gün gidip bir şişesi aldım...ondan sonra üç tane daha..

          Yorum


          • #21
            Içindeki karanfil beni rahatsız etmişti.

            Yorum


            • protectedsugar
              protectedsugar Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              ..evet karanfil yoğun sayılır..

          • #22
            bana göre gereksiz yere abartılan parfümlerden biri daha

            Yorum


            • #23
              Bugün 2017 Batch Edindim Kendisini.

              Çok Zengin Bir Koku Gerçekten.Baştan Sona Karanfil Egemenliğinde Bir Parfüm.Ek Olarak Tarçında Azda Olsa Hissediliyor.Bunların Dışında Birçok Nota Var Tabi.Kesinlikle Soğuk Havaların Kokusu.

              Yorum

              İşleniyor...
              X